ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Ο Βαλμπουενά είναι ο καλύτερος παίκτης που προπόνησα"

Ο Ματιέ Βαλμπουενά
Ο Ματιέ Βαλμπουενά EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως ο καλύτερος παίκτης που προπόνησε ποτέ είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ δήλωσε ότι το η αναμέτρηση που θα θυμάται για πάντα ήταν το διπλό στο Έμιρεϊτς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (23/1, 19:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten, με τον Πέδρο Μαρτίνς να απαντά στις ερωτήσεις των φιλάθλων.

Μεταξύ άλλων, ο προπονητής των ερυθρολεύκων αποκάλυψε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι από τους καλύτερους προπονητές, ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει ποτέ προπονήσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός μέσου: "Είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσουμε πως είναι ο ιδανικός παίκτης στη θέση Νο6. Νομίζω ότι σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ένας παίκτης εγκεφαλικός, που χρησιμοποιεί το μυαλό του και τη σκέψη στο παιχνίδι. Επίσης να έχει πολύ εύκολη κίνηση από το ένα τέρμα στο άλλο, από την μία περιοχή στην άλλη. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις όλα αυτά τα ιδανικά χαρακτηριστικά σε έναν μόνο παίκτη".

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής: "Είναι δύσκολο να επιλέξεις τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών, γιατί το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη εξέλιξη. Είναι επίσης, δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε όλους αυτούς τους προπονητές που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα επέλεγα τον Κάλσε Γερόσε, είναι κάποιος που του ταιριάζει πάρα πολύ προπονητικά και επίσης για την εξέλιξη και τις επιτυχίες του θα διάλεγα τον Ζοσέ Μουρίνιο"

Οι καλύτερες ομάδες όλων των εποχών: "Είναι η Μπαρτσελόνα στην εποχή του Κρόιφ, η Ντιναμό Κιέβου στη δεκαετία του '80 και η εθνική της Βραζιλίας το '82"

Ο Καλύτερος παίκτης όλων των εποχών: "Ο Μαραντόνα".

Ο καλύτερος παίκτης που προπόνησε: "Ο Βαλμπουενά είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει".

Ποιο παιχνίδι θα μείνει στην μνήμη του για πάντα: "Το παιχνίδι στο Έμιρεϊτς με την Άρσεναλ".

Παράλληλα, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μαρτίνς μίλησε στην κάμερα της Nova:

Για το ματς με τον ΠΑΣ: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, τα νούμερα το αποδεικνύουν. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας γιατί κι εμείς προερχόμαστε από άσχημα αποτελέσματα, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε νίκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κακή φάση στην οποία βρισκόμαστε. Χρειαζόμαστε να νικήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να αποδείξουμε πως απλά είναι μία φάση και μπορούμε να την ξεπεράσουμε".

Για το αν τα τρία σερί ματς χωρίς νίκη είναι μία συγκυρία: "Πραγματικά δεν είμαστε συνηθισμένοι. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος σε πολύ καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις. Ωστόσο, έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Ξέρω ότι είμαστε μία καλή ομάδα, με ποιότητα, που έχει πολλά να δώσει. Όλες τις φορές που περάσαμε άσχημες στιγμές αντιδράσαμε και η απάντησή μας ήταν θετική. Και την Κυριακή (23/1) θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της στιγμής. Είμαι πεπεισμένος πως θα το ξεπεράσουμε".

Για το αν θα στηριχθεί σε παιδιά της Β' ομάδας για τον αγώνα του Κυπέλλου: "Είναι παίκτες του Ολυμπιακού, στους οποίους έχουμε δείξει την εμπιστοσύνη μας από την πρώτη στιγμή, γιατί πιστεύουμε στο πρότζεκτ της ομάδας Β'. Μιας και αυτά τα παιδιά εδώ και 15 συνεχόμενες ημέρες προπονούνται μαζί μας, ο Μπαγκαλιάνης, ο Ξενιτίδης, ο Σουρλής, ο Κίτσιος, ο Μαυρούδης θα στηριχθούμε πάνω τους. Πιστεύουμε στην αξία αυτών των παιδιών και το ταλέντο τους και δικαιωνόμαστε".

Για το αν υπάρχουν προβλήματα ενόψει του ματς με τον ΠΑΣ: "Ο Μπουχαλάκης συνεχίζει να είναι το μόνο μας πρόβλημα".

Για το αν θα μπορούσε κάποιο από τα παιδιά της Β' ομάδας που προανέφερε να είναι μία μεταγραφή Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό: "Ήδη είναι παίκτες του Ολυμπιακού και προπονούνται και μαζί μας. Βρίσκονται εδώ, τους παρακολουθούμε και γενικότερα ξέρουμε ότι είναι εδώ για να στηρίξουν την ομάδα μας, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε πολλά συνεχόμενα προβλήματα. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακόμα έτοιμοι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι, όπως η περίπτωση του Καλογερόπουλου, που είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω κορονοϊού, δεν έχει κληθεί ακόμα στην πρώτη ομάδα, αλλά θα κληθεί άμεσα. Επίσης, ο Αλγκασίμι είναι νένας παίκτης που δουλεύει καλά με τη δεύτερη ομάδα και σκοπεύουμε να τον ανακαλέσουμε.

Ο Μαρίνος, ο Νικολής θα έρθουν και θα δουλέψουν μαζί μας. Είναι μία περίοδος που έχουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι για να έρθουν και να στηρίξουν την ομάδα μας όποτε χρειαστεί".

Για τον Αγκιμπού Καμαρά: "Ο Αγκιμπού μας ανησύχησε με τον τραυματισμό του αλλά οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ότι πολύ γρήγορα θα είναι καλά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ