ΓΑΛΛΙΑ

Μαρσέιγ - Παρί 2-1: Σάντσες και Μαλινόβσκι υπέταξαν τον Μέσι στο Coupe de France

Ο Αλέξις Σάντσες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μαρσέιγ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας | 4 Οκτωβρίου 2022
Ο Αλέξις Σάντσες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μαρσέιγ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας | 4 Οκτωβρίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ πήρε το classique με αντίπαλο την Παρί στο "Βελοντρόμ" και με το 2-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Coupe de France, προβάλλοντας πλέον ως το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο.

Η Μαρσέιγ ανάγκασε την Παρί σε δεύτερο σερί αποκλεισμό στη φάση των 16 του Coupe de France, με μία επιβλητική εμφάνιση στο classique που διεξήχθη στο "Βελοντρόμ". Το 2-1 τη στέλνει στα προημιτελικά του τουρνουά ως το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο και της δίνει ώθηση για τη μονομαχία των δύο ομάδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση, κάτι που ευνόησε τους πιο σκληραγωγημένους Μασσαλούς. Οι πρωταθλητές Γαλλίας παρατάχθηκαν με τον Νεϊμάρ και τον Λιονέλ Μέσι στην επίθεση, αλλά δίχως τον Κιλιάν Εμπαπέ που είναι τραυματίας.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με τις επεμβάσεις του ήταν καθοριστικός για το μηδέν στην άμυνα των φιλοξενουμένων, όμως στο 31' ο Σέρχιο Ράμος υπέπεσε σε πέναλτι και ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ κι έβαλε φωτιά στην κερκίδα.

Ο Ισπανός στόπερ διόρθωσε το λάθος του στην εκπνοή του 1ου μέρους, όταν με πανέμορφη κεφαλιά έπειτα από κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα δοκάρι του Νεϊμάρ κι ακόμα μια εκπληκτική επέμβαση του Ντοναρούμα έδωσαν τον τόνο για το 2ο μέρος, στο οποίο η Μαρσέιγ πήρε ξανά το προβάδισμα με βολέ του Ρουσλάν Μαλινόβσκι.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ έριξε στη μάχη τον Ουγκό Εκιτικέ και τον Γουορέν Ζαΐρ Εμερί, με το παιχνίδι να μεταφέρεται στο γήπεδο των Μασσαλών, με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις. Ο εξαιρετικός Τζενγκίζ Ουντέρ παραλίγο να κάνει το 3-1 στα μέσα του 2ου μέρους, ωστόσο στη συνέχεια η Παρί είχε μονόλογο απέναντι στον Πάου Λόπεθ.

Ο Μέσι έψαξε το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση και συνάμα την πρώτη νίκη του στο Coupe de France, τη μοναδική διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί και δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Δίχως άλλον επιθετικό στον πάγκο, ο Γκαλτιέ έδωσε εντολή στον Ράμος να ανέβει στην επίθεση, όπου αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από δοκάρι, όμως ήταν οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Ο Λόπεθ κι η άμυνά του κράτησαν το σκορ στο 2-1 και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα μια σπουδαία πρόκριση.

  • ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Μπεμπά, Ζιγκό, Κολάσινατς (63' Καμπορέ), Ουντέρ (85' Ουναχί), Ρονζιέ, Βερτού, Κλος, Γκεντουζί, Σάντσες (90' Ολιβέιρα), Μαλινόβσκι
  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Ράμος, Μέντες, Ντανίλο (63' Ζαΐρ Εμερί), Ρουίθ, Βιτίνια (63' Εκιτικέ), Βεράτι (76' Σολέρ), Νεϊμάρ, Μέσι

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Ανζέ - Ναντ 2-4 πέν., 1-1 κ.α. (6' Σιμά / 87' Μογέ)
  • Λιόν - Λιλ 4-2 πέν., 2-2 κ.α. (8' Σερκί, 21' Λακαζέτ / 29' πέν. Ντέιβιντ, 64' Ζεγκρόβα)
  • Τουλούζ - Ρεμς 3-1 (23' αυτ. Ντιούφ, 35' Αμπουκλάλ, 62' Σαϊμπί / 89' Καζίστ)
  • Οσέρ - Ροντέζ 2-3 (45+2' Νιανγκ, 90+1' Ζουμπάλ / 3' Μέντες, 68' Κορεντόρ, 76' πέν. Παρκ)
  • Παρί ΦΚ - Ανεσί 5-6 πέν., 1-1 κ.α. (90+1' Μπουταΐμπ / 67' πέν. Φαραντέ)
  • Βιερζόν - Γκρενόμπλ 0-1 (53' Νεστόρ)
  • Μαρσέιγ - Παρί 2-1 (31' πέν. Σάντσες, 57' Μαλινόβσκι / 45+2' Ράμος)
  • 09/02 22:00 Λοριάν - Λανς

Τα highlights

Λιόν - Λιλ 4-2 πέν., 2-2 κ.α.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ