LIGUE 1

Μαρσέιγ - Μονπελιέ 2-0: Άνετο τρίποντο πριν τη ρεβάνς στην Τούμπα

Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ματς του Europa Conference League | 7 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ματς του Europa Conference League | 7 Απριλίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 2-0 της Μονπελιέ στο Βελοντρόμ και παρέμεινε στη 2η θέση της Ligue 1 με +3 από την Ρεν, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Λίγες ημέρες μετά από το πρώτο ραντεβού της με τον ΠΑΟΚ στους 8 του Conference League (νίκη με 2-1), η Μαρσέιγ επέστρεψε στο Βελοντρόμ, αυτή τη τη φορά για το πρωτάθλημα, με την ομάδα του γαλλικού Νότου να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Μονπελιέ και να επικρατεί με 2-0 για την 31η αγωνιστική, για να διατηρηθεί σε καλή ψυχολογική κατάσταση ενόψει της ρεβάνς με τον Δικέφαλο την ερχόμενη Πέμπτη (14/4).

Ο Χόρχε Σαμπαόλι κράτησε στον πάγκο παίκτες όπως ο Παγέτ και ο Μπακαμπού, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Μίλικ, με σκοπό να τους έχει όλους πάνοπλους για το ματς στην Τούμπα.

Επιπρόσθετα, έχασε τον Τσαλέτα Τσαρ που χτύπησε στο ζέσταμα (αμφίβολος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) όμως εκείνοι που αγωνίστηκαν φρόντισαν από νωρίς να διώξουν το άγχος της εξέδρας αναφορικά με το αποτέλεσμα, με τους Φωκαείς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στην Μονπελιέ και να βρίσκουν δύο γκολ στο πρώτο μέρος.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ντιένγκ καλοδέχτηκε την ασίστ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αρίτ για να κάνει το 1-0 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία ενώ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Ουντέρ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 19'.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Σαμπαόλι πέρασε στο ματς και τον Παγέτ, με τον 35χρονο ηγέτη της ομάδας της Μασσαλίας να είναι από τους πλέον δραστήριους παίκτες της στο τελευταίο ημίωρο και να την κρατάει σε υψηλό επίπεδο που δεν επέτρεπε στην Μονπελιέ (μπήκε αλλαγή στο 63' ο Καμπελά) να πιστέψει ότι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς.

Στο 74ο λεπτό ο Ζέρσον είχε την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, όταν έκανε ωραίο κοντρόλ και βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε το σουτ που θα ήθελε, για να έρθει η φάση του 90ου λεπτού και να δώσει χαριστική βολή στην Μονπελιέ.

Τότε που ο Παγέτ ξεδίπλωσε ιδανικά αντεπίθεση της Μαρσέιγ πετώντας τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Ενρίκε, με τον κίπερ Όμλιν να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει και τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα, στην τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς.

Το φινάλε δε, βρήκε την Μαρσέιγ να κρατάει σφιχτά την 2η θέση στη βαθμολογία ενόψει του αγώνα-φωτιά με τον ΠΑΟΚ και την 11η της βαθμολογίας Μονπελιέ να προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην απίστευτα δυσμενή παράδοσή της απέναντι στους Μασσαλούς, έχοντας να επιδείξει μόνο 2 νίκες στα 27 μεταξύ τους ραντεβού σε επίπεδο Ligue 1.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Ρονζιέ (79' Λιρόλα), Σαλιμπά, Πέρες, Γκεντουζί, Γκέιγ (79' Κολάσινατς) Καμαρά, Αρίτ (90' Σεγκίρ), Ζέρσον, Ουντέρ (60' Παγέτ), Ντιένγκ (60' Ενρίκε)

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Όμλιν, Σουκέ (79' Σαμπιά), Κοζά, Σακό, Μαβιντίντι (90' Μπερτό), Φερί (79' Μακουανά), Εστέβ, Μογέ (63' Ζερμέν), Σαβανιέ, Λερουά, Γουαΐ (63' Καμπελά)

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ