ΓΑΛΛΙΑ

Μαρσέιγ - Μονπελιέ 1-1, 5-4 πεν.: Πρόκριση στη ρωσική ρουλέτα για την Ολιμπίκ

Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ τους απέναντι στην Λανς για το γαλλικό League Cup | 22 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μαρσέιγ πανηγυρίζουν γκολ τους απέναντι στην Λανς για το γαλλικό League Cup | 22 Ιανουαρίου 2022 @2022 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ επιβλήθηκε 5-4 στα πέναλτι της Μονπελιέ στο Βελοντρόμ (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα) σε νοκ-άουτ αναμέτρηση και πανηγύρισε την πρόκρισή της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Γαλλίας.

Την πρόκρισή της στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Γαλλίας, έστω και διά πυρός και σιδήρου, πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (29/1) η Μαρσέιγ. Οι Φωκαείς δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Μονπελιέ στο 90λεπτο της νοκ-άουτ κόντρας τους στο Βελοντρόμ για τη φάση των 16 του θεσμού αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με το ματς να οδηγείται στη ρουλέτα των πέναλτι και εκεί να είναι πιο εύστοχοι και ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι, επικρατώντας με σκορ 5-4.

Το ματς

Η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου έναντι της Μονπελιέ, στη νοκ-άουτ αναμέτρησή τους για μία θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όμως χρειάστηκε η είσοδος του Αρκάντιους Μίλικ στο 54' για να της προσφέρει εκείνη την φλόγα στην επίθεση που της έλειπε.

Ο Πολωνός ήταν μάλιστα εκείνος που στο 74ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα που δικαιούτο η Ολιμπίκ, όταν σε μία φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της εστίας του Μπερτό με άπιαστο σουτ με το "καλό" αριστερό του πόδι.

Παρόλα αυτά, οι Μασσαλοί χάρηκαν μόλις έξι λεπτά αφού στο 80' ήρθε η ισοφάριση, με ένα γέμισμα του Σακό να αιφνιδιάζει την άμυνα των γηπεδούχων και τον Μακουάνα να τσιμπάει τη μπάλα προ του Λόπες για να τη στείλει στα δίχτυα (1-1).

Η συνέχεια βρήκε την Μαρσέιγ να κλείνει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και να χάνει ευκαιρίες, όμως η μπάλα δεν μπήκε στο πλεκτό και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί, ο Πάου Λόπες απέκρουσε το πέναλτι του Ρίστιτς που ήταν ο 2ος κατά σειρά εκτελεστής της Μονπελιέ, με τους παίκτες της Μαρσέιγ από τη σειρά τους να ευστοχούν στα τέσσερα πρώτα πέναλτι (Ρονζίε, Μίλικ, Ουντέρ, Γκεντουζί) και τον Παγέτ να εκτελεί το πέμπτο και πιο καθοριστικό, για να νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία τον Μπερτό και να υπογράψει την πρόκριση της ομάδας του Σαμπαόλι στους 8 του θεσμού.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπες, Λιρόλα (55' Μπακαμπού), Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Ρονζίε, Καμαρά, Γκεντουζί, Ουντέρ, Παγέτ, Ενρίκε (54' Μίλικ)

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Μπερτό, Σουκέ, Κότσα, Σακό, Ρίστιτς, Σαμπιά, Σοτάρ, Λερουά, Μολέ (79' Ντελαγέ), Τζοακίνι (79' Γκουερμούς), Ουαχί (70' Μακουάνα)

Το πρόγραμμα της φάσης των 16 του Coupe de France:

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ