ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: "Θέλουμε να μεγαλώσουμε το "Γ. Καραϊσκάκης", να καθιερωθεί η Νότιγχαμ στην Premier League"

Ο Μαρινάκης στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Μαρινάκης στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα σχέδια για επέκταση του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και στους στόχους του για τη Νότιγχαμ.

Μεγάλη συνέντευξη στην "Sun" παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα σχέδια για επέκταση του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και στους στόχους του για τη Νότιγχαμ.

Αρχικά, μιλώντας για τη Νότιγχαμ επεσήμανε: "Θέλω αυτή η ομάδα να καθιερωθεί στην Premier League. Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για το προπονητικό μας κέντρο και το γήπεδο.

Αυτό που είδατε πέρσι ήταν ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ανταγωνιστική σε πολλά παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους. Με τους μικρότερους δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε ποτέ να χάσουμε.

Είμαι αισιόδοξος, είμαστε στο πλευρό του προπονητή και τον παικτών και πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε φέτος".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φιλοξενία του τελικού του Ευρωπαϊκού Super Cup: "Για εμάς ήταν σημαντικό να διοργανώσουμε επιτυχημένα αυτό το κορυφαίο γεγονός. Είμαστε συνηθισμένοι στους αγώνες με γεμάτες εξέδρες και σε πιο δύσκολες καταστάσεις.

Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια τόσο από την UEFA όσο και από τον Πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε χαρούμενοι. Το γεγονός ήταν επιτυχημένο και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Το απολαύσαμε".

Έπειτα σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε το "Γ. Καραϊσκάκης" να φιλοξενήσει τελικό Champions League είπε: "Για να διοργανώσουμε τελικό Champions League χρειάζεται ένα στάδιο με μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας. Γιατί η φιλοξενία είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις. Το Καραϊσκάκη έχει 41 σουΐτες και έχουμε ένα πλάνο επέκτασης του γηπέδου.

Το σημαντικότερο είναι ότι το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός και η UEFA ήταν οι διοργανωτές και δεν υπήρξε καμία ανάμειξη της Ομοσπονδίας. Το διοργανώσαμε μαζί με την UEFA και είδατε το αποτέλεσμα".

Για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε: "Το πρόβλημα τώρα είναι ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί με τις υπάρχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό προκαλεί βία και άλλα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητήρια - και μιλάμε για πολλά για να βελτιώσουμε και να προωθήσουμε το εμπορικό σήμα - είναι πρόβλημα. Διότι και πριν από δύο χρόνια υπήρξε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο με αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο έλεγε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία.

Και ήταν δική μου πρόταση ως πρόεδρος της ελληνικής Superleague να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League με την επαγγελματική διαιτησία και ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Και αυτό που είπαμε είναι, αντιγράψτε ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και αντί να γίνει αυτό, αυτή η σημερινή επιτροπή έχει μειοψηφική ψήφο και σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα - με τα τέλη μεταγραφών που πληρώνουμε στην ομοσπονδία όταν πουλάμε παίκτες ή όταν αγοράζουμε παίκτες - είμαστε οι κύριοι πάροχοι εσόδων της ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση. Δεν υπάρχει διαφάνεια.

Σήμερα (εννοεί την περασμένη Τετάρτη) είχαμε μια συνάντηση, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσέφεριν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα θέματα ήταν η βία.

Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο, διότι μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες ασφαλείας δεν επιτρέπεται να το κάνουν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ