ΙΤΑΛΙΑ

Μαραντόνα: "Με Μοράτι, θα είχα παίξει στην Ίντερ"

Μαραντόνα: "Με Μοράτι, θα είχα παίξει στην Ίντερ"
Μουρίνιο-Μαραντόνα-Μιλάνο

Ο Μαραντόνα συνάντησε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα τον Μουρίνιο στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ και αντάλλαξαν... δώρα. Εγκώμια Μαραντόνα για "special one", Μοράτι και Μέσι

Πριν από την βραδινή αναμέτρηση Ίντερ-Τζένοα για τους "16" του Κόπα Ιτάλια, την οποία θα παρακολουθήσει από τα επίσημα του "Τζουζέπε Μεάτσα", ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο της Ίντερ "Απιάνο Τζεντίλε" (συνοδευόμενος από τρεις συνεργάτες του), όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για αρκετή ώρα με τον προπονητή των "νερατζούρι" αλλά και το επιτελείο του.
Μάλιστα, ο "special one" έκανε πράξη την... υπόσχεση που είχε δώσει καθώς ζήτησε και πήρε ένα αυτόγραφο για τον γιο του, ενώ ως αντάλλαγμα παρέδωσε στον "Πίμπε Ντ'Όρο" μία φόρμα της Ίντερ, υπογεγραμμένη από τους παίκτες.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ιστορικής αυτής συνάντησης, ο θρύλος του αργεντίνικου και παγκοσμίου ποδοσφαίρου παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Ίντερ (Inter Channel), όπου μεταξύ άλλων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Ζοσέ Μουρίνιο, Μάσιμο Μοράτι και Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η Ίντερ είναι ένας από τους συλλόγους με πάρα πολλούς Αργεντινούς στην ιστορία της. Πάνω από 35 έχουν φορέσει τη νερατζούρα φανέλα, ενώ έξι αποτελούν μέρος της τωρινής ομάδας. Είναι και αυτός ένας λόγος που θέλατε να έρθετε να δείτε την Ίντερ;

"Καταρχήν ευχαριστώ τον Μάσιμο Μοράτι, που στην Ιταλία είναι χωρίς αμφιβολία ο αγαπημένος μου πρόεδρος. Είναι ένας έξοχος άνθρωπος που έχει φέρει ψηλά την Ίντερ. Επιπλέον, αυτό το καλοκαίρι πήρε το Μουρίνιο, τον προπονητή που θα έπαιρνα εγώ χωρίς αμφιβολία αν ήμουν ο πρόεδρος κάποιας ομάδας. Ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, το είπα στο Μοράτι όταν είχα την ευκαιρία. Ο Ζοσέ τα έχει όλα: ξέρει να μιλάει στους παίκτες, στον Τύπο, στα αποδυτήρια. Για μένα είναι ο καλύτερος".

Με τον Μάσιμο Μοράτι πρόεδρο, εαν υπήρχε η δυνατότητα, ο Μαραντόνα θα είχε παίξει στην Ίντερ;

"Χωρίς αμφιβολία ναι. Σίγουρα: με όλο το σεβασμό για τους Ναπολιτάνους οπαδούς, που είναι πάντα και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, πιστεύω πως με τον Μοράτι πρόεδρο θα ήμουν παίκτης της Ίντερ".

Σε σχέση με την εποχή που έπαιζε ο Μαραντόνα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Όμως το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πάντα γεμάτο από Αργεντινούς ποδοσφαιριστές...

"Εμείς οι Αργεντινοί είμαστε γιοι των ξενιτεμένων Ιταλών και Ισπανών. Όμως πιστεύω πως η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι στην Ιταλία αισθανόμαστε καλύτερα από ότι στην Ισπανία. Και η προσωπική μου ιστορία ήταν κάπως έτσι: στη Μπαρτσελόνα κουράστηκα για να προσαρμοστώ, στη Νάπολι αντίθετα εγκλιματίστηκα άμεσα. Χωρίς προβλήματα".

Καλύτερη η ζωή του ποδοσφαιριστή από εκείνη του ομοσπονδιακού προπονητή;

"Για μένα δεν είναι πρόβλημα το να προπονείς. Ουδείς μπορεί να ξεχάσει ποια είναι η ιστορία μου, ουδείς μπορεί να τη διαγράψει. Όμως έχω μία πολύ μεγάλη ομάδα: οι παίκτες παίζουν όλοι καλά, οπότε είναι ανάγκη να δουλέψουμε στο μυαλό. Και πιστεύω ότι είμαι σε θέση να βάλω το μυαλό του κάθε παίκτη στη θέση του γιατί έτσι θα κάνουν καλό στην Αργεντινή".

Στην Αργεντινή ψάχνουν ακόμα το νέο Μαραντόνα. Τώρα όλοι λένε πως είναι ο Λιονέλ Μέσι.

"Μακάρι... Θα ήθελα ο Λίο να γινόταν ακόμα καλύτερος από μένα: θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, η εθνική ομάδα και συνεπώς και εγώ ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Για το λόγο αυτό θα μου άρεσε ο Μέσι να μη γινόταν ο νέος Μαραντόνα, αλλά να γινόταν καλύτερος από το Μαραντόνα".

Απόψε το βράδυ θα είστε στο "Μεάτσα" για το Ίντερ-Τζένοα: τι αγώνα περιμένετε;

"Περιμένω ένα έντονο ματς, όπως πάντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ματς πολύ ανοιχτό, η Ίντερ έχει παίκτες που είναι σε θέση να κερδίσουν οποιαδήποτε παιχνίδι, όμως θα δούμε".

Όσο για τον τρόπο που αποχαιρετήθηκαν οι δύο άνδρες, είναι και αυτός ενδειτικός του εγκάρδιου κλίματος που υπήρχε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους: "Θα ξαναβρεθούμε το βράδυ στο στάδιο", είπε ο Μαραντόνα, με τον Μουρίνιο να του απαντάει: "Σε περιμένω: η πόρτα για σένα είναι πάντα ανοιχτή".






























TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ