ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Γκασκόιν σε Σίλτον: "Αν δεν ήταν ο Μαραντόνα δεν θα σε ήξερε κανείς"

Ο Πολ Γκασκόιν
Ο Πολ Γκασκόιν AP PHOTO/SCOTT HEPPELL, FILE

Ο Πολ Γκασκόιν δεν μάσησε τα λόγια του και μετά τις δηλώσεις του Πίτερ Σίλτον για το "χέρι του θεού" και τη συγγνώμη που περίμενε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τόνισε πως αν δεν ήταν ο Ντιεγκίτο δεν θα γνώριζε κανείς τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 60 χρονών, κατοχυρώνοντας τον τίτλο του θρύλου και για πολλούς του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Το σημάδι του θα παραμείνει ανεξίτηλο, ενώ η περιβόητη φράση το "χέρι του θεού" θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Πίμπε ντε Όρο . Το περιβόητο γκολ στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αγγλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986, όταν ο Ντιεγκίτο σκόραρε με το χέρι, είναι κάτι που ο Πίτερ Σίλτον δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Μαλιστα, ο Άγγλος τερματοφύλακας μιλώντας στη Daily Mail εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά του θρυλικού Αργεντινού, τονίζοντας πως περίμενε να του ζητήσει συγνώμη.

Την ευκαιρία ωστόσο άδραξε ο παλαίμαχος άσος, Πολ Γκασκόιν, ο οποίος φρόντισε να απαντήσει στον Σίλτον με το γνωστό αφοπλιστικό του ύφος:

Μαραντόνα ήταν είδωλο. Αλλά πώς έγινε διάσημος ο Σίλτον; Σίλτον, αυτό το γκολ είναι που σε έκανε γνωστό".

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ