CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Χάβερτς και Μάουντ γύρισαν το χρόνο στο 1964

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Χάβερτς στον τελικό του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (29 Μαΐου 2021)
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Χάβερτς στον τελικό του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (29 Μαΐου 2021) @ 2021 JOSE COELHO/ASSOCIATED PRESS

Οι Κάιλ Χάβερτς και Μέισον Μάουντ έγραψαν ιστορία με τη συνεργασία τους στο 1-0 της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι καθώς χρειάζεται να πάει κάποιος 57 χρόνια πίσω για να βρει νεότερο ζευγάρι δημιουργού και εκτελεστή σε τελικό Champions League.

Ομάδα από σίδερο αποδείχτηκε η Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο του τελικού του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι αφού λίγα μόλις λεπτά μετά την αναγκαστική αλλαγή του Τιάγκο Σίλβα (τραυματίστηκε και πήρε τη θέση του ο Κρίστενσεν), ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ.

Πρωταγωνιστές οι Μέισον Μάουντ και Κάιλ Χάβερτς, με τον πρώτο να βγάζει υπέροχη κάθετη πάσα και τον δεύτερο να περνάει και τον Έντερσον και να στέλνει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0 στο 43ο λεπτό.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος ότι ο Χάβερτς είναι μόλις 21 ετών και ο Μάουντ 22, δεν θα βρει νεότερο δίδυμο δημιουργού και εκτελεστή σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League μετά από τις 27 Μαΐου 1964.

Σε εκείνη την ημερομηνία, η Ίντερ είχε βρει δίχτυα στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (3-1 υπέρ των νερατζούρι το τελικό αποτέλεσμα), με σκόρερ τον 21χρονο Σάντρο Ματσόλα από ασίστ του επίσης 21χρονου, Τζατσίντο Φακέτι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ