CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Αγγλικός εμφύλιος με φόντο το τρόπαιο του Champions League

Ο Φιλ Φόντεν πασάρει την μπάλα στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι για τον ημιτελικό του FA Cup.
Ο Φιλ Φόντεν πασάρει την μπάλα στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι © 2021 ADAM DAVY/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι αναμετρώνται στον τελικό του Champions League (29/5, 22:00) και το SPORT24 καταγράφει όλα τα δεδομένα πριν από το μεγάλο παιχνίδι.

Σε λίγες ώρες στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι (29/5, 22:00, ΕΡΤ1, Cosmote Sport 1HD). Οι πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα θα παλέψουν κόντρα στους μπλε του Τόμας Τούχελ για το τρόπαιο με τα "μεγάλα αυτιά" στον τελικό του Champions League.

Το Ντραγκάο θα φιλοξενήσει έναν αγγλικό εμφύλιο. Δύο ομάδες αρκετά γνωστές μεταξύ τους, καθώς έχουν αναμετρηθεί τη φετινή σεζόν ήδη τρεις φορές. Στην Premier League η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το διπλό με 3-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ, ωστόσο ηττήθηκε 2-1 στο Έτιχαντ απ' την Τσέλσι. Οι δύο τους αναμετρήθηκαν και στα ημιτελικά του FA Cup στο Γουέμπλεϊ με τους μπλε να επικρατούν 1-0 και να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό.

Η Μάντσεστερ Σίτι διεκδικεί το πρώτο της Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι πολίτες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο Champions League έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά τη σεζόν 2015-16, όταν και αποκλείστηκαν απ' τη Ρεάλ.

Πλέον, είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα, ώστε το τέλος της βραδιάς στο Ντραγκάο να τους βρει να πανηγυρίζουν μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία τους. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για τους πολίτες, καθώς το 1969/70 κατέκτησαν το Κύπελλο Κυπελλούχων. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν και ένα παραπάνω κίνητρο έχοντας αποκλειστεί ήδη μία φορά φέτος απ' την Τσέλσι στα ημιτελικά του FA Cup.

"Ξέρω ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θέλω να παίξουμε, με ποιους θα παίξουμε και δεν θα ενοχλήσω πολύ τους παίκτες με αυτό. Είναι μια θαυμάσια εμπειρία να είμαι εδώ, ποτέ δεν περίμενα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου να παίξω σε έναν τελικό. Είμαστε τυχεροί. Ξέρω ακριβώς τι να πω στους παίκτες μου. Τα παιδία που είναι αγχωμένα θα τους πω ότι είναι κάτι φυσιολογικό" δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είναι έμπειρος από τέτοια παιχνίδια έχοντας κερδίσει δύο Champions League.

Το απουσιολόγιο του Ισπανού τεχνικού με τη Σίτι να ταξιδεύει στην Πορτογαλία με όλα της τα δυνατά όπλα. Ωστόσο, στην τελευταία προπόνηση ο Γκιουντογκάν φαίνεται να αποκόμισε έναν μικροτραυματισμό σε σύγκρουση που είχε με τον Φερναντίνιο, όμως δύσκολα δεν θα είναι διαθέσιμος.

Η πιθανή 11άδα της Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν.

Τι έχει κάνει: 11 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες

Πρώτοι σκόρερ: Μαχρέζ, Φεράν Τόρες (4)

Γ' Όμιλος: 1η θέση

Φάση των 16: Γκλάντμπαχ (4-0)

Προημιτελικά: Ντόρτμουντ (4-2)

Ημιτελικά: Παρί Σεν Ζερμέν (4-1)

Στο κυνήγι του δεύτερου Champions League η Τσέλσι

Ήταν 19 Μαΐου του 2012 όταν η Τσέλσι πανηγύριζε την πρώτη της κούπα στο Champions League. Οι μπλε επικράτησαν 4-3 της Μπάγερν στα πέναλτι (1-1 κανονική περίοδος) στην Allianz Arena σημειώνοντας την κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους. Πλέον, η Τσέλσι στοχεύει στην 2η της κούπα με τα μεγάλα αυτιά και έβδομη ευρωπαϊκή συνολικά, καθώς μετράει δύο Europa League (18/19, 12/12), δύο Κύπελλα Κυπελλούχων (97/98, 70/71) και ένα Super Cup (98/99).

Η Τσέλσι θέλει να κλείσει τη σεζόν με μία κούπα. Πριν από λίγες ημέρες στις 15 Μαΐου ηττήθηκε 1-0 απ' τη Λέστερ στον τελικό του FA Cup και κάτι τέτοιο δεν θέλει να επαναληφθεί ο Τόμας Τούχελ, που αναγέννησε τους μπλε τη φετινή σεζόν.

"H Μάντσεστερ Σίτι η είναι η πιο ισχυρή ομάδα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου. Υπάρχει μία τεράστια βαθμολογική διαφορά στην Premier League αλλά την καλύψαμε στο Γουέμπλεϊ και στο Μάντσεστερ. Τα καταφέραμε μέσω ομαδικότητας και πίστης. Δεν είναι ένα ματς ανάμεσα σε εμένα και τον Γκουαρδιόλα. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντί του, καταφέρνει πάντα να πετυχαίνει και να δημιουργεί νοοτροπία νικητή στις ομάδες του" σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός υπογραμμίζοντας τις δύο νίκες της Τσέλσι κόντρα στη Σίτι φέτος, παρά τη διαφορά δυναμικότητας.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο Μεντί και ο Καντέ φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα του Τόμας Τούχελ.

Η πιθανή 11άδα της Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Πούλισικ, Βέρνερ, Μάουντ.

Τι έχει κάνει: 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα

Πρώτος σκόρερ: Ζιρού (6)

5ος Όμιλος: 1η θέση

Φάση των 16: Ατλέτικο (3-0)

Προημιτελικά: Πόρτο (2-1)

Ημιτελικά: Ρεάλ Μαδρίτης (3-1)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ