PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2: Αναβολή στην στέψη των "πολιτών"

Ο Χακίμ Ζιγές της Τσέλσι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League 2020-2021 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Ο Χακίμ Ζιγές της Τσέλσι πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League 2020-2021 στο "Ετιχάντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 8 Μαΐου 2021 © 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας (ακόμα), αφού την εμπόδισε η Τσέλσι με τη νίκη της 2-1 μέσα στο "Ετιχάντ", στην... πρόβα τελικού Champions League.

Η Τσέλσι πήρε την... πρόβα τελικού Champions League με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι και της στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League. Το 2-1 στο "Ετιχάντ" για την 35η αγωνιστική αφήνει ακόμα μαθηματικές ελπίδες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά βοηθάει την Τσέλσι στη μάχη της τετράδας.

Λίγες μέρες αφότου οι δύο ομάδες "τσέκαραν" τη θέση τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Οι "πολίτες" ήθελαν να "κλειδώσουν" από τώρα την υπόθεση τίτλος, οι "μπλε" να πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης, που θα τους φέρει πιο κοντά στην τετράδα και στο επόμενο Champions League, αν δεν κατακτήσουν το τρέχον στην Κωνσταντινούπολη.

Παρ' όλα αυτά, τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και ο Τόμας Τούχελ χρησιμοποίησαν αρκετούς παίκτες που δεν αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα, για να μην ρισκάρουν τραυματισμό από την υπερβολική κόπωση. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με Σέρχιο Αγκουέρο, Ραχίμ Στέρλινγκ και Γκαμπριέλ Ζεζούς, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα πρώτοι, με τον Τίμο Βέρνερ.

Ο Γερμανός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε, όπως θα συνέβαινε και στο 2ο μέρος, με τον Κάλουμ Χάντσον Οντόι να στέλνει κι αυτός την μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα, αλλά να ακυρώνεται για (οριακό) οφσάιντ και το δικό του γκολ!

Οι "μπλε" απείλησαν και με τον Χακίμ Ζιγές, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο η Σίτι ήταν αυτή που σημείωσε πρώτη γκολ. Στο 44ο λεπτό έφυγε στην κόντρα έπειτα από λάθος, ο Ζεζούς έδωσε έτοιμο γκολ στον Αγκουέρο, αυτός καθυστέρησε, αλλά ο επερχόμενος Στέρλινγκ έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Αγκουέρο είχε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει απέναντι σε μία ομάδα που της έχει βάλει 10 γκολ, όμως το πέναλτι που κέρδισαν οι "πολίτες" κατέληξε στον Εντουάρ Μεντί, σε ένα αποτυχημένο "Πανένκα".

Οι γηπεδούχοι "πλήρωσαν" την αδυναμία τους να σκοράρουν και στο 63ο λεπτό ο Ζιγές ισοφάρισε σε 1-1. Αν οι συμπαίκτες του φρόντιζαν λίγο παραπάνω να καλυφθούν στη συνέχεια, η ομάδα του Τούχελ θα έφτανε σε θρίαμβο. Τελικά, χρειάστηκε η εμπειρία του Μάρκος Αλόνσο στις καθυστερήσεις για να βρεθεί στη σωστή θέση και με κεφαλιά να κάνει την ανατροπή, σε μία κίνηση ματ απέναντι στη Σίτι πριν από το πιο σημαντικό μεταξύ τους παιχνίδι, τον τελικό της Πόλης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Κανσέλο, Τόρες (71' Φόντεν), Στέρλινγκ, Μεντί (80' Ζιντσένκο), Ζεζούς, Αγκουέρο (71' Γκιντογάν)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (45+3' Ζουμά), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Γκίλμουρ, Καντέ (68' Ζορζίνιο), Αλόνσο, Πούλισικ, Βέρνερ, Ζιγές (76' Χάντσον Οντόι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Λέστερ - Νιούκαστλ 2-4 (80' Ολμπράιτον, 87' Ιχεανάτσο / 22' Γουίλοκ, 34' Ντάμετ, 64' 74 Γουίλσον)

Σάββατο 8 Μαΐου

Λιντς - Τότεναμ 3-1 (13' Ντάλας, 42' Μπάφορντ, 84' Ροντρίγκο - 25' Σον)

Σέφιλντ - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (2' Μπεντέκε, 88' Έζε)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2 (44' Στέρλινγκ - 63' Ζιγές, 90+3' Αλόνσο)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον (22:15)

Κυριακή 9 Μαΐου

Γουλβς - Μπράιτον (14:00)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον (18:30)

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ (21:00)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Φούλαμ - Μπέρνλι (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Martin Rickett/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ