PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Νιούκαστλ 2-4: Κλείδωσε την παραμονή με διπλό στο "King Power"

Newcastle's Paul Dummett, left, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Newcastle United at the King Power Stadium in Leicester, England, Friday, May 7, 2021. (Alex Pantling/Pool via AP)
Newcastle's Paul Dummett, left, celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Newcastle United at the King Power Stadium in Leicester, England, Friday, May 7, 2021. (Alex Pantling/Pool via AP) @ 2021 ALEX PANTLING/ASSOCIATED PRESS

Η Νιούκαστλ αγκάλιασε την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία καθώς επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 4-2 εκτός έδρας της 3ης της βαθμολογίας, Λέστερ, στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της Premier League (VIDEO).

Με μία μεγάλη έκπληξη άνοιξε το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής της Premier League, με την Νιούκαστλ να αλώνει το "King Power Stadium" επικρατώντας με το εμφατικό 4-2 της Λέστερ και ουσιαστικά να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην ανανέωση της παρουσίας της στην κορυφαία κατηγορία και τη νέα σεζόν, κάνοντας ταυτόχρονα χοντρή ζημιά στην ομάδα του Ρότζερς που απειλείται να μείνει εκτός 4άδας και Champions League -εμφανίζοντας αυτοκτονικές τάσεις λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού- για δεύτερη σερί σεζόν.

Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας των καρακάξων αφού με 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες έχτισαν γερά θεμέλια παραμονής, ωστόσο φαίνεται πως και ο Μάιος είναι γλυκός για αυτούς μήνας, αφού άφησαν πίσω την εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ (0-2) και φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ εκτός έδρας γκολ την Λέστερ, για να εκτοξευτούν στο +12 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Μπρους να τρομοκρατούν την άμυνα της Λέστερ και να αποκτούν προβάδισμα δύο γκολ με τους Γουίλοκ (22') και Ντάμετ (34'), με τον δεύτερο να βρίσκει μάλιστα δίχτυα για πρώτη φορά στην Premier League μετά από τον Ιανουάριο του 2016 και να σκοράρει μόλις το 3ο γκολ του στο πρωτάθλημα σε σύνολο 140 αγώνων.

Το πάρτι είχε ωστόσο και συνέχεια για τους ασπρόμαυρους του αγγλικού Βορρά, με τον Γουίλσον να παίρνει τη σκυτάλη και να βομβαρδίζει δύο φορές μέσα σε δέκα λεπτά (64' 74') την εστία του Σμάιχελ για να οδηγήσει την ομάδα του στο θριαμβευτικό 4-0.

Κάπου εκεί αφυπνίστηκαν οι γηπεδούχοι και έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό, μειώνοντας σε 4-2 με τους Ολμπράιτον (80') και Ιχεανάτσο (87'), ενώ στο 92' είχαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο και να κάνουν θρίλερ τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Ντουμπράβκα να κάνει όμως τρομερή επέμβαση σε προσπάθεια του Πέρεθ και να σφραγίζει ένα χρυσό τρίποντο για την Νιούκαστλ στη μάχη για την σωτηρία.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Φοφανά, Σογιουντσού, Περέιρα (69' Τόμας), Τίλεμανς, Εντιντί (63' Πέρεθ), Ολμπράιτον, Μάντισον (77' Μεντί), Ιχεανάτσο, Βάρντι

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μέρφι, Κραφτ, Φερνάντεθ, Ντάμετ, Ρίτσι, Γουίλοκ (78' Λόνγκσταφ), Σέλβι, Αλμιρόν (88' Χέντρικ), Γουίλσον, Σεν-Μαξιμέν (84' Ζοέλιντον)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Μαΐου

Λέστερ - Νιούκαστλ 2-4 (80' Ολμπράιτον, 87' Ιχεανάτσο / 22' Γουίλοκ, 34' Ντάμετ, 64' 74 Γουίλσον)

Σάββατο 8 Μαΐου

Λιντς - Τότεναμ (14:30)

Σέφιλντ - Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (19:30)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον (22:15)

Κυριακή 9 Μαΐου

Γουλβς - Μπράιτον (14:00)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον (18:30)

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ (21:00)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Φούλαμ - Μπέρνλι (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: @ 2021 Alex Pantling/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ