ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε το μεγάλο του απωθημένο στην Premier League

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε το μεγάλο του απωθημένο στην Premier League
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει σαρώσει τους τίτλους στην Premier League στην επταετία που βρίσκεται στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι όμως έχει και ένα μεγάλο απωθημένο, που δεν δίστασε να το ομολογήσει στο πλαίσιο συνέντευξής του.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η Νο 1 δύναμη στην ποδοσφαιρική Αγγλία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της και αυτό έρχονται να το επιβεβαιώσουν οι αριθμοί, με τους πολίτες να μετρούν τρία σερί πρωταθλήματα και πέντε την τελευταία εξαετία, που τους έχουν φέρει στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης με 9 πρωταθλήματα, όσα και η Έβερτον.

Φέτος, μετά από την κατάκτηση της Premier League, έχει την ευκαιρία να πάει για τρεμπλ, αφού στις 3 Ιουνίου θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" ενώ στις 10 του ίδιου μήνα θα επιδιώξει να σηκώσει το πρώτο Champions League της ιστορίας της αντιμετωπίζοντας στην Κωνσταντινούπολη την Ίντερ.

Όλα αυτά έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν για το αν υπάρχει κάτι που να λείπει από τον Γκουαρδιόλα σε περίπτωση που κάνει το "3 στα 3" φέτος, με τον Καταλανό να κάνει την... έκπληξη αφού βρήκε έναν ιντριγκαδόρικο στόχο να κυνηγήσει.

"Εάν η Σίτι κάνει φέτος το τρεμπλ ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Να πετύχουμε ένα γκολ στην έδρα της Τότεναμ", είπε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος εμφανίστηκε απολύτως "διαβασμένος".

Απόδειξη το γεγονός πως η Σίτι δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά στις τέσσερις πρώτες της επισκέψεις στην έδρα των σπιρουνιών από τότε που μετακόμισαν στο νέο υπερσύγχρονο σπίτι τους, το "Tottenham Hotspur Stadium", με τους Λοδρέζους να μετρούν μάλιστα τέσσερις σερί νίκες με συνολικό απολογισμό γκολ 6-0.

Τα αποτελέσματα της Σίτι στο Tottenham Hotspur Stadium

  • 02/02/20 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
  • 21/11/20 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
  • 15/08/21 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0
  • 05/02/23 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Όσο για την τελευταία εκτός έδρας επικράτηση των πολιτών απέναντι στην Τότεναμ στην Premier League, αυτή είχε σημειωθεί τη σεζόν 2018-19 (1-0 με σκόρερ τον Ριγιάντ Μαχρέζ) όταν τα σπιρούνια αγωνίζονταν τότε προσωρινά στο "Γουέμπλεϊ", μέχρι να μετακομίσουν στην νυν έδρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι έχει πετύχει συνολικά 658 γκολ σε 264 ματς πρωταθλήματος από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε το τιμόνι της και τα δύο μοναδικά γήπεδα στα οποία δεν έχει σκοράρει είναι η παλιά (White Hart Lane) και η νυν (Tottenham Hotspur Stadium) έδρα της Τότεναμ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ