ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Φερναντίνιο είπε αντίο στους πολίτες με μία συγκινητική επιστολή

Ο Φερναντίνιο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι | 29 Μαΐου 2021
Ο Φερναντίνιο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι | 29 Μαΐου 2021 @2021 JOSE COELHO/POOL VIA AP IMAGES

Η Ατλέτικο Παραναένσε θα αποτελέσει το νέο ποδοσφαιρικό σπίτι του Φερναντίνιο από τη νέα σεζόν, με τον 37χρονο Βραζιλιάνο να κλείνει το κεφάλαιο "Μάντσεστερ Σίτι" με έναν υπέροχο τρόπο: στέλνοντας ανοιχτή επιστολή προς τους φίλους της ομάδας.

Η Σαχτάρ ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός στην καριέρα του Φερναντίνιο, ωστόσο η ομάδα με την οποία έκανε γνωστό το όνομά του στο ευρύ φίλαθλο κοινό και με την οποία γνώρισε στιγμές δόξας και επιτυχιών ήταν η Μάντσεστερ Σίτι.

Το "Έτιχαντ" ήταν άλλωστε το σπίτι του από το 2013 μέχρι και το 2022 και σε αυτό το διάστημα, πέρα από το γεγονός πως διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας και φόρεσε 383 φορές τη φανέλα των πολιτών, πανηγύρισε την κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων Αγγλίας, 1 Κυπέλλου και 6 League Cup.

Από τη νέα σεζόν, ο 37χρονος θα αγωνίζεται εκ νέου στην πατρίδα του υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ατλέτικο Παραναένσε, με την Σίτι να έχει πάντως μόνιμη θέση στην καρδιά του και αυτό να το δείχνει με μία συγκινητική ανοιχτή επιστολή που επέλεξε να στείλει στους ανθρώπους της ομάδας.

"Είδα. Είδα την οικογένειά μου υπερήφανη. Είδα υποστηρικτές που δεν ξέχασαν ποτέ από πού ήρθαν. Είδα την ομορφιά του να είσαι μέλος μιας νικήτριας ομάδας. Είδα τίτλους, σούπερ σταρ και ιδιοφυΐες.

Είδα μια ευκαιρία να εκπληρώσω το όνειρό μου. Και τότε κατάλαβα. Συνειδητοποίησα τη σημασία της ανάγνωσης αυτής της επιστολής. Συνειδητοποίησα ότι έκανα τη σωστή επιλογή, την καλύτερη επιλογή σε ολόκληρη της ζωή μου.

Ελπίζω μία ημέρα όταν θα με θυμαστε, να νιώθετε το ίδιο που νιώθω και εγώ όταν γράφω αυτό.

Αθλητές, προπονητές/εκπαιδευτές, προσωπικό για το πλύσιμο των ρούχων, καθαριστές, θυρωροί, ομάδα ασφαλείας, σύμβουλοι, στελέχη, γιατροί, μασέρ, φυσιοθεραπευτές, αθλητικοί ψυχολόγοι, ομάδα μέσων ενημέρωσης, αναλυτές, ομάδες νέων, φιλανθρωπικές ομάδες.

Απολογούμαι αν ξέχασα κάποιον, αλλά ξέρετε ποιοι είστε. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του συμβολαίου μου με την Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορώ μόνο να πω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και θα το έκανα από την αρχή. Η ιστορία συνεχίζεται και έχοντας παίξει για εννέα χρόνια, θα είμαι αιώνια πολίτης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Βραζιλιάνος μέσος.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ