PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 3-0: Με τρία γκολ στο β' μέρος πέρασε ξανά στην κορυφή

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπράιτον
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπράιτον 2022 AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Μπράιτον για την 30η αγωνιστική της Premier League και προσπέρασε εκ νέου τη Λίβερπουλ για να βρεθεί πρώτη στη βαθμολογία. Οι Μαχρέζ (53'), Φόντεν (65') και Σίλβα (82') τα γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Μπράιτον στο Έτιχαντ με στόχο να περάσει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και τελικά τα κατάφερε. Οι πολίτες ανέβασαν στροφές στο β' μέρος και επικράτησαν 3-0 της Μπράιτον. Έτσι, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είναι στην κορυφή με 77 πόντους στο +1 από τη δεύτερη Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 12' χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή των πολιτών με τον Κανσέλο, ενώ στο 26' οι γηπεδούχοι αποπειράθηκαν να απειλήσουν με σουτ του Ντε Μπρόινε. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα στο α' μέρος, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την πολύπλευρη άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με τη θέληση να πετύχει αυτό που ήθελε από το πρώτο 45λεπτο, δηλαδή το γκολ. Αρχικά στο 52' έγινε επικίνδυνη με ένα σουτ του Ρόδρι στην κίνηση και στο 53' ευτύχησε να πάρει προβάδισμα.

Ο Ντε Μπρόινε έτρεξε στην κόντρα, έπειτα από πάσα του Γκιουντογκάν. Ο Βέλγος έμεινε όρθιος και η μπάλα έπειτα από κόντρες βρέθηκε στον Μαχρέζ. Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Μπράιτον, η οποία κοιτούσε πρωταρχικά την άμυνά της, έκανε την πρώτη της τελική στο 59ο λεπτό με κεφαλιά του Ντάνι Γουέλμπεκ, που μπλόκαρε ο Έντερσον δίχως πρόβλημα. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα στο 65' πέτυχε το 2-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φόντεν πραγματοποίησε σουτ εκτός περιοχής. Γι' ακόμη μία φορά, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία, με τον Σάντσες να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, δεν πάτησε... φρένο. Στο 82ο λεπτό και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα, οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Σάντσες για το 3-0, το οποίο έμεινε έως το φινάλε.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακέ (46' Ντίας), Λαπόρτ, Στόουνς (77' Ζιντσένκο), Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (83' Ζεσούς), Μαχρέζ, Φόντεν

Μπράιτον: Σάντσες, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ (61' Γουέμπστερ), Γκορς, Καϊσέδο (73' Σαρμιέντο), Μαρς, ΜακΆλιστερ, Μβεπού, Γουέλμπεκ (77' Μοπέ)

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ