LEAGUE CUP

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 3-2: Οι πολίτες πήραν το ντέρμπι και μαζί την πρόκριση για τους "8" του League Cup

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 3-2: Οι πολίτες πήραν το ντέρμπι και μαζί την πρόκριση για τους "8" του League Cup
@2022 JON SUPER/AP IMAGES

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι από άποψη θεάματος και εξέλιξης, η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 3-2 της Λίβερπουλ στο "Έτιχαντ" και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του League Cup αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου.

Τι και αν το παιχνίδι ήταν για τη φάση των "16" του League Cup και όχι για το πρωτάθλημα ή το Champions League; Τι και αν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στην επίσημη δράση μετά από έναν μήνα διακοπής λόγω Μουντιάλ;

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έχουν συνηθίσει τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου σε επικές μεταξύ τους μάχες την τελευταία πενταετία και το ίδιο έγινε και το βράδυ της Πέμπτης (22/12), με το ματς στο "Έτιχαντ" να είναι θεαματικό και το φινάλε του να βρίσκει τους πολίτες να επικρατούν με 3-2 και να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά στον τρίτο τη τάξει θεσμό στο Νησί.

Οι Χάλαντ και Μαχρέζ έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στην Σίτι και οι Καρβάλιο και Σαλάχ απάντησαν ισάριθμες, με τον Άκε να είναι εκείνος που σφράγισε την πρόκριση των γαλάζιων του Μάντσεστερ στην επόμενη φάση του θεσμού, με την κεφαλιά του στο 58ο λεπτό.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και μόλις στα 18'' είχε την πρώτη καλή στιγμή της με τον Χάλαντ (το πλασέ του εκτός περιοχής έφυγε άουτ), ενώ στο 6' ο Νορβηγός έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Πάλμερ αλλά ο νεαρός Άγγλος επιθετικός ήταν απελπιστικά άστοχος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η τρίτη ευκαιριά των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν και η φαρμακερή για τους κόκκινους, με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει εκπληκτική σέντρα από τα αριστερά και τον Χάλαντ να νικάει κατά κράτος τον Γκόμεζ, κάνοντας την προβολή στο πρώτο δοκάρι και γράφοντας το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του με τη φανέλα των πολιτών απέναντι στην ομάδα του Κλοπ και το 24ο φέτος σε 19 παιχνίδια στα οποία έχει πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσοι περίμεναν να δουν αν η Λίβερπουλ θα αντιδρούσε μετά από το πρώτο εφιαλτικό για εκεινη 15λεπτο πήραν την απάντησή τους στο 20', με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή τους και να βρίσκουν δίχτυα. Οι Μάτιπ και Μίλνερ συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον Καρβάλιο και εκείνος να εκτελεί τον Ορτέγκα με διαγώνιο πλασέ για να γράψει το 1-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως η ηρεμία δεν κράτησε για πολύ, με τους πολίτες να έχουν δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε διάστημα δύο λεπτών με Γκιουντογκάν (36') και Άκε (37') που σταμάτησαν πάνω στον Κέλεχερ (έκανε ισάριθμες εντυπωσιακές επεμβάσεις) και τους ρεντς να απειλούν με τον Νούνιες που ήταν άστοχος στα δύο σουτ από κάλη θέση που επιχείρησε, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το φίλαθλο κοινό αφού μέσα σε διάστημα δύο λεπτών οι δύο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 2-1 στο 47' με υπέροχη ντρίμπλα του Μαχρέζ πάνω στον Ρόμπερτσον και άψογο τελείωμα του Αλγερινού με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ενώ η Λίβερπουλ ισοφάρισε σε 2-2 μόλις 30 δευτερόλεπτα αφότου έκανε σέντρα, με τον Σαλάχ να αξιοποιεί ασίστ του Νούνιες για να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.


Οι συγκινήσεις δεν είχαν όμως τελειώσει, αφού πριν συμπληρωθεί μία αγωνιστική ώρα σημειώθηκε και πέμπτο γκολ στο ντέρμπι, με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Λίβερπουλ και να χρεώνεται δεύτερη ασίστ στο ματς, μιας που ο Άκε έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κέλεχερ για το 3-2 στο 58ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ άγγιξε την ισοφάριση για τρίτη φορά στο ματς στο 72' όμως ο Νούνιες σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ από πλεονεκτική θέση ενώ στο 84' η Σίτι έχασε ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς, με τα διαδοχικά ματς των Ντε Μπρόινε και Φόντεν να σταματούν πάνω σε Φαμπίνιο και Κέλεχερ αντίστοιχα.

Στα τελευταία λεπτά πάντως οι κόκκινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ορτέγκα και η Σίτι κράτησε το υπέρ της 3-2 χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει ιδιαίτερα, για να πανηγυρίσει στο φινάλε μία δίκαιη νίκη και μία άξια πρόκριση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις, Ακάντζι (61' Στόουνς), Λαπόρτ, Άκε, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (88' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ, Χάλαντ (73' Φόντεν), Πάλμερ (73' Γκρίλις)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μίλνερ (38' Φίλιπς), Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (70' Κεϊτά), Μπαΐτσετιτς (46' Φαμπίνιο), Έλιοτ (57' Χέντερσον), Σαλάχ, Νούνιες, Καρβάλιο (46' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της φάσης των "16":

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

  • Μίλτον Κέινς Ντονς - Λέστερ 0-3
  • Νιούκαστλ - Μπόρνμουθ 1-0
  • Σαουθάμπτον - Λίνκολν Σίτι 2-1
  • Γουλβς - Τζίλιγχαμ 2-0

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

  • Μπλάκμπερν - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4
  • Τσάρλτον - Μπράιτον 4-3 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 2-0

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

  • Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 3-2
TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ