PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ 1-1: Τεράστιο κάζο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα

Ο Στέρλινγκ δεν καταφέρνει να νικήσει τον Τζόνστον με κεφαλιά σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Γουέστ Μπρομ για την Premier League
Ο Στέρλινγκ δεν καταφέρνει να νικήσει τον Τζόνστον με κεφαλιά σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Γουέστ Μπρομ για την Premier League CLIVE BRUNSKILL/ POOL VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης μέχρι στιγμής στη φετινή Premier League καθώς -πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση- υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την 19η της βαθμολογίας, Γουέστ Μπρομ (VIDEOS).

Αν η Γουλβς έκανε το "μπαμ" με την επικράτησή της με 2-1 επί της Τσέλσι στο 90+5 και με ανατροπή, τότε η Γουέστ Μπρομ μπορεί κάλλιστα να ισχυρίζεται πως έριξε βόμβα μεγατόνων αφού πήρε παλικαρίσιο βαθμό στο "Έτιχαντ" το βράδυ της Τρίτης (15/12) κρατώντας στο 1-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 30' με τον Γκιουντογκάν, όμως στο 43' ήρθε η ισοφάριση από τους μπάγκις με τον Ατζάγι, με την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς να αντέχει στην έντονη πίεση που της άσκησε η Σίτι στα τελευταία λεπτά και να παίρνει ένα τεράστιο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Σίτι μπήκε νωχελικά στο ματς ωστόσο ήταν τυχερή καθώς στην πρώτη μεγάλη της φάση στα αντίπαλα καρέ κατάφερε να προηγηθεί χάρη στο ταλέντο και στην ποιότητα των παικτών της. Ο Στέρλινγκ μπήκε στην περιοχή της Γουέστ Μπρομ από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε προς ύψος της μικρής περιοχής, με τον Γκιουντογκάν να ακολουθεί ως τρέιλερ και να εκτελεί με δεξί σουτ τον Τζόνστον.

Ωστόσο, η ομάδα του Μπίλιτς απάντησε στους πολίτες με τον ίδιο νόμισμα, αφού στο 43' έφερε το ματς στα ίσα στη δική της καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με τον στόπερ Ατζάγι να κατεβάζει τη μπάλα έχοντας πλάτη στο τέρμα, να γυρίζει και να κάνει το σουτ με το δεξί υπό την πίεση του Ακέ, για να βρει η μπάλα το πόδι του Ντίας και να καταλήξει στα δίχτυα ξεγελώντας τον Έντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ήταν διαρκώς έξω από την περιοχή των μπάγκις και κυκλοφορούσε τη μπάλα με ασταμάτητο passing game, όμως δυσκολευόταν να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει φάσεις, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να προχωράει στο 70' σε διπλή αλλαγή με την ελπίδα να αλλάξει την εικόνα της, περνώντας στο ματς τους Αγουέρο και Γουόκερ.

Ούτε όμως οι αλλαγές αυτές πέτυχαν να αφυπνίσουν τους γαλάζιους του Μάντσεστερ, που χρειάστηκε τελικά να αρχίσει να μετρά ο έξτρα χρόνος μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου (4 λεπτά έδειξε ο τέταρτος διαιτητής προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γκουαρδιόλα) για να αρχίσουν να θυμίζουν... Σίτι.

Τότε όμως αποδείχτηκε πως ήταν πολύ αργά, αφού στις τρεις μεγάλες φάσεις που είχαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και να αποφύγουν το κάζο.

Στο 91' ο Τζόνστον απέκρουσε με το αριστερό πόδι την κεφαλιά του Γκιουντογκάν από πλεονεκτική θέση, στο 93' ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ ενώ στο 94' ο Τζόνστον έκανε την απόκρουση του ματς, σταματώντας με το δεξί πόδι κεφαλιά του Στέρλινγκ από απίστευτα ευνοϊκή θέση για τον φορ των πολιτών.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί (76' Γουόκερ), Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Φόντεν (76' Αγουέρο), Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ, Ζεσούς

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Φέρλονγκ, Ατζάγι, Ο'Σι, Γκιμπς, Λίβερμορ (80' Κροβίνοβιτς), Ντιανγκανά, Γκάλαγκερ, Σόγερς, Φίλιπς (87' Πελτιέ), Γκραντ (70' Όστιν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Γουλβς - Τσέλσι 2-1 (66' Ποντένσε, 90+5' Νέτο / 49' Ζιρού)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ 1-1 (30' Γκιουντογκάν / 43' Ατζάγι)

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον (20:00)

Λιντς - Νιούκαστλ

Λέστερ - Έβερτον

Φούλαμ - Μπράιτον (22:00)

Λίβερπουλ - Τότεναμ

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα - Μπέρνλι (20:00)

Σέφιλντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ