CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 2-0: Με περίπατο στα προημιτελικά

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γκλάντμπαχ για το Champions League
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γκλάντμπαχ για το Champions League @ 2021 LASZLO BALOGHR/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε άνετα με 2-0 την Γκλάντμπαχ με τα γκολ των Ντε Μπράινε και Γκιουντογκάν στα πρώτα 18 λεπτά και με συνολικό σκορ 4-0 σκούπισε τους Γερμανούς και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Champions League (VIDEOS).

Επίδειξη ισχύος για δεύτερη φορά στην Βουδαπέστη! Μετά το 2-0 στις 24 Φεβρουαρίου στην "Puskas Arena" όπου ήταν τυπικά φιλοξενούμενη, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο και ως τυπικά γηπεδούχος επί της Γκλάντμπαχ και πήρε με υπερβολική άνεση και αρχοντικό στιλ την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Κέβιν Ντε Μπράινε (12') και Ιλκάι Γκιουντογκάν (18') βρήκαν δίχτυα από νωρίς παίρντας άτυπα τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους (σκόρερ του πρώτου αγώνα) Μπερνάρντο Σίλβα και Γκαμπριέλ Ζεσούς, με τη συνέχεια να βρίσκει την πρωτοπόρο της Premier League να έχει τον απόλυτο έλεγχο χωρίς να φορτσάρει και να κρατάει απαραβίαστη την εστία της για έβδομο διαδοχικό ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Από την πλευρά της, η Γκλάντμπαχ γνώρισε την έβδομη ήττα στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, από τότε που ο Μάρκο Ρόζε ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ, με τα πουλάρια να μετρούν 1 ισοπαλία και 8 ήττες στα 9 τελευταία παιχνίδια τους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στην αναμέτρηση της "Puskas Arena" με τον αέρα της ποιοτικότερης ομάδας έναντι της Γκλάντμπαχ αλλά και της πιο φορμαρισμένης το τελευταίο τρίμηνο σε όλη την Ευρώπη και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο είχε βάλει στο τσεπάκι της το εισιτήριο για τους "8".

Ο Ζόμερ χρειάστηκε μόλις στο 7' να κάνει την πρώτη του επέμβαση αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ του Φόντεν, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να σταματήσει τον αριστερό κεραυνό του Ντε Μπράινε από το ύψος της μεγάλης περιοχής που βρήκε το κάτω μέρος του οριζοντίου δοκαριού πριν αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του.

Ο Βέλγος έγραψε από νωρίς το 1-0 για τους πολίτες με το 25ο τέρμα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις με προσπάθεια εκτός περιοχής. Στο 18' ήρθε και το δεύτερο γκολ με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Φόντεν να εφορμά και να βγάζει κάθετη πάσα βλέποντας την κίνηση του Γκιουντογκάν για να νικήσει εκείνος με δεξί ψύχραιμο πλασέ τον Ζόμερ.

Αυτό ήταν το 15ο φετινό τέρμα του Γκιουντογκάν σε όλες τις διοργανώσεις με την Σίτι (12 στην Premier League - 3 στο Champions League) της οποίας είναι πρώτος σκόρερ, ενώ είναι παράλληλα και ο Γερμανος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ φέτος στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ουσιαστικά το 2-0 ήταν έργο του τρομερού πρέσινγκ που άσκησε η ομάδα του Γκουαρδιόλα στους Γερμανούς στο πρώτο 20λεπτο προκαλώντας τους ασφυξία, με τη συνέχεια μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου να βρίσκει τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να ελέγχουν την αναμέτρηση (κοντά στο 70% η κατοχή μπάλας, μόλις 4 τελικές αλλά όλες εντός εστίας) και την Γκλάντμπαχ να έχει ως καλύτερη στιγμή της το σουτ εντός περιοχής του Εμπολό στο 41', που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι αποφάσισε να παίξει σε πολύ χαμηλότερη ένταση και να μην σπαταλήσει πολλές δυνάμεις έχοντας ως στόχο απλά να διαχειριστεί το υπέρ της 2-0, παρόλα αυτά ήταν εκείνη που είχε τις δύο καλές στιγμές μέχρι το 65', με πρωταγωνιστή και στις δύο περιπτώσεις τον Μαχρέζ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα του έχοντας στο μυαλό του πως συνεχίζει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και να διεκδικεί τέσσερα τρόπαια και μέχρι το 75' είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές που εδικαιούτο, με την Γκλάντμπαχ από την πλευρά της να είναι απογοητευτική σε αυτό το διάστημα (αδυνατούσε να βρει ρυθμό) και να απειλεί μόλις στο 77' με το δυνατό ευθύβολο σουτ του Βολφ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά η Σίτι έψαξε για ένα ακομα γκολ ως κερασάκι στην τούρτα όμως ο Μαχρέζ δεν ήταν εύστοχος στις δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι έμεινε το 2-0 ως το φινάλε (10 οι τελικές για την Σίτι εκ τω οποίων οι 6 εντός εστίας - 6 τελικές για την Γκλάντμπαχ, οι μισές εντός εστίας), με το οποίο σφραγίστηκε η 24η νίκη των πολιτών στα 25 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας (70' Λαπόρτ), Κανσέλο (64' Ζιντσένκο), Μπερνάρντο Σίλβα (75' Αγκουέρο), Ρόντρι (63' Φερναντίνιο), Γκιουντογκάν (70' Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88' Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88' Βεντ), Ζακάρια, Νόιχαους, Χόφμαν, Στιντλ (80' Τραορέ), Τουράμ (65' Πλεά), Εμπολό (65' Βολφ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Laszlo Baloghr/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ