PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 4-1: Κατατρόπωσε τους Λονδρέζους με μάγο Ντε Μπρόινε και αγγίζει το πρωτάθλημα

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 4-1: Κατατρόπωσε τους Λονδρέζους με μάγο Ντε Μπρόινε και αγγίζει το πρωτάθλημα
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν επιβλητική στο ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ και το φινάλε την βρήκε να θριαμβεύει με 4-1 με δύο γκολ και μία ασίστ του Ντε Μπρόινε, για να μειώσει στους δύο πόντους τη διαφορά από τους Λονδρέζους έχοντας δύο ματς λιγότερα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος στο Νησί από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Πεπ Γκουαρδιόλα και το βράδυ της Τετάρτης (26/4) φρόντισε να το υπενθυμίσει σε όσους "τόλμησαν" να το ξεχάσουν ή να την αμφισβητήσουν.

Απέναντί της είχε την Άρσεναλ, την ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν και η οποία φιλοδοξεί να την εκτοπίσει από το θρόνο της, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι ωστόσο καθηλωτική και να φτάνει σε μία πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 4-1 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 4-1: Κατατρόπωσε τους Λονδρέζους με μάγο Ντε Μπρόινε και αγγίζει το πρωτάθλημα
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο μαέστρος που κρατούσε τη μπαγκέτα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, σκοράροντας το πρώτο και το τρίτο γκολ της ομάδας του και βγάζοντας την ασίστ στο δεύτερο, με τον Έρλινγκ Χάλαντ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα του γαλάζιου θριάμβου στο φινάλε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με το 33ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η 12η διαδοχική νίκη των πολιτών απέναντι στους κανονιέρηδες ανεξαρτήτως έδρας σε επίπεδο Premier League και η έβδομη σερί εντός έδρας του Γκουαρδιόλα απέναντι στους Λονδρέζους για το πρωτάθλημα, με την ομάδα του Αρτέτα από την πλευρά της να μετράει πλέον τέσσερα στη σειρά ματς χωρίς επιτυχία (3 ισοπαλίες - 1 ήττα) και να δείχνει να αποχαιρετάει το όνειρο του τίτλου που κρατούσε ζωντανό για πολλούς μήνες.

Παρηγοριά ωστόσο για την Άρσεναλ είναι το γεγονός πως -παρά τη συντριβή της- "κλείδωσε" την έξοδό της στο Champions League για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2015-16 όταν είχε τερματίσει στην 2η θέση.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε από τα πρώτα λεπτά, για να επιβραβευτεί στο 7ο λεπτό όταν και άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι. Οι πολίτες μετέφεραν ταχύτατα τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, με τον Χάλαντ να τροφοδοτεί τον Ντε Μπρόινε και εκείνον να κάνει υπέροχη κάθετη κίνηση, αποφεύγοντας τον Μαγκαλάες και νικώντας τον Ράμσντεϊλ με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους που με ασφυκτικό πρέσινγκ στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους όχι απλά να απειλήσουν αλλά να... πλησιάσουν την περιοχή του Έντερσον ενώ μετά το 20λεπτο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα άρχισαν να φτιάχνουν και φάσεις για γκολ.

Ο Χάλαντ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει τον μαγικό αριθμό "33" στην Premier League, όμως ο Ράμσντεϊλ πραγματοποίησε ισάριθμες σπουδαίες αποκρούσεις σε κοντινά πλασέ του Νορβηγού, στο 28ο και στο 32ο λεπτό, με την Άρσεναλ να δηλώνει παρούσα για πρώτη φορά στην επίθεση στο 35', με το σουτ του Παρτέι από το ημικύκλιο να είναι άστοχο.

Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για τους ασυγκράτητους γηπεδούχους, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χάλαντ (στο 36' το πλασέ του εκτός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι ενώ στο 41'ο κίπερ της Άρσεναλ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του), για να απονεμηθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το δεύτερο γκολ των πολιτών.

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 4-1: Κατατρόπωσε τους Λονδρέζους με μάγο Ντε Μπρόινε και αγγίζει το πρωτάθλημα
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Στόουνς νίκησε με εντυπωσιακή κεφαλιά τον Ράμσντεϊλ, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ αλλά το VAR να παρεμβαίνει και να το μετράει, για να φέρει σε ακόμα πιο άνετη θέση την Μάντσεστερ Σίτι και σε ακόμα πιο άβολη την Άρσεναλ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι πιο δυνατά και να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52' με τον Χάλαντ, με τον Ράμσντεϊλ να λέει όχι στον Νορβηγό αλλά μην έχει απάντηση ένα λεπτό αργότερα. Νέα ταχύτατη κόντρα από πλευράς πολιτών, ο Χάλαντ σέρβιρε στον Ντε Μπρόινε και εκείνος με σεμιναριακό δεξί πλασέ έγραψε το 3-0 για να ρίξει ουσιαστικά τίτλους τέλους στο πολυδιαφημισμένο ντέρμπι.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να ακολουθούν τέλεια το πλάνο του προπονητή τους και να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό, παίζοντας με τρομερή συνοχή και αλληλοκάλυψη, με την Άρσεναλ να πετυχαίνει απλά να πετύχει το γκολ της τιμής στο 86', με ένα άπιαστο σουτ του Χόλντινγκ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον.

Δεν έμελε ωστόσο να είναι και το τελευταίο γκολ στον αγώνα, με τον Χάλαντ να... αποφασίζει πως εκείνος θα έριχνε την αυλαία. Αυτό έγινε στο 90+5', με τον Φόντεν να του στρώνει τη μπάλα και τον Νορβηγό να εκτελεί μέσα από την περιοχή, για να γράψει το 4-1 και να πανηγυρίσει έξαλλα το 49ο γκολ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (81' Άλβαρες), Γκιουντογκάν (72' Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (87' Φόντεν), Χάλαντ
  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλάες, Ζιντσένσκο, Παρτέι, Τζάκα (60' Ζορζίνιο), Έντεγκααρντ (72' Σμιθ-Ρόου), Σακά (81' Νέλσον), Μαρτινέλι (60' Τροσάρ), Ζεσούς (81' Ενκέτια)

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

  • Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (3' αυτ. Άντερσεν, 90+4' πεν. Νέβες)
  • Άστον Βίλα - Φούλαμ 1-0 (21' Μινγκς)
  • Λιντς - Λέστερ 1-1 (20' Σινιστέρα / 80' Βάρντι)
  • Νότιγχαμ - Μπράιτον 3-1 (45+3' αυτ. Γκρος, 69' Ντανίλο, 90+2' πεν. Γκιμπς-Γουάιτ / 38' Μπουονανότε)
  • Τσέλσι - Μπρέντφορντ 0-2 (37' αυτ. Αθπιλικουέτα, 78' Εμπεουμό)
  • Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 1-2 (12' Πακετά / 18' Χάκπο, 67' Μάτιπ)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 4-1 (7' 54' Ντε Μπρόινε, 45+1' Στόουνς, 90+5' Χάλαντ / 86' Χόλντινγκ)
  • 27/4 21:45 Σαουθάμπτον - Μπόρνμουθ
  • 27/4 21:45 Έβερτον - Νιούκαστλ
  • 27/4 22:15 Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

  • 29/4 14:30 Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ
  • 29/4 17:00 Μπράιτον - Γουλβς
  • 29/4 17:00 Μπρέντφορντ - Νότιγχαμ
  • 30/4 16:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα
  • 30/4 16:00 Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι
  • 30/4 16:00 Μπόρνμουθ - Λιντς
  • 30/4 16:00 Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον
  • 30/4 18:30 Λίβερπουλ - Τότεναμ
  • 1/5 22:00 Λέστερ - Έβερτον
  • 2/5 22:00 Άρσεναλ - Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ