ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταγραφές: Οι τρεις μεγάλοι στόχοι για την επίθεση

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνεται στην αγορά και για την απόκτηση ενός επιθετικού, άσχετα από την παραμονή ή μη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της ομάδας. Οι κόκκινοι διάβολοι μετά το ναυάγιο με τον Αρναούτοβιτς έχουν ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις για την επίθεση, οι οποίες έχουν περισσότερες δυσκολίες από τον Αυστριακό φορ.

Η εφιαλτική πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League έθεσε σε εγρήγορση τους μηχανισμούς της για την ενίσχυση του ρόστερ, έστω και στα χασομέρια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι κόκκινοι διάβολοι "ψάχνονται" μεταξύ άλλων για την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός μέσου. Ως προς τον δεύτερο, έχει ξεχωρίσει η περίπτωση του Αντριέν Ραμπιό της Γιουβέντους. Οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις για τον Τζον Μούρτοχ να ταξιδεύει στο Τορίνο για να διαπραγματευτεί με τη μητέρα και εκπρόσωπό του. Υπάρχει ήδη θετική βάση, μιας και ο Γάλλος μέσος βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της Γιουνάιτεντ.

Ως προς την επίθεση, η ομάδα του Μάντσεστερ στράφηκε στην περίπτωση του Μάρκο Αρναούτοβιτς, όμως η Μπολόνια ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν παραχωρεί τον 33χρονο Αυστριακό επιθετικό και δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έστρεψε το ενδιαφέρον της προς τον Αρναούτοβιτς προκάλεσε απορίες, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή στα 33 χρόνια που δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα επιπέδου ελίτ, ενώ δημιουργούσε και προβλήματα στα αποδυτήρια των ομάδων που έπαιξε, ενώ έχει κατηγορηθεί και για εθνικιστικό ξέσπασμα στο Euro 2020.

Ωστόσο με αυτή την κίνηση η Γιουνάιτεντ πέρασε το μήνυμα ότι ψάχνει επιθετικό και προσέλκυσε πολλούς εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, οι οποίοι της πρότειναν πελάτες τους. Μάλιστα πρόκειται για πολύ καλύτερες περιπτώσεις του Αρναούτοβιτς, οι οποίες όμως είναι πολύ πιο δύσκολες.

Οι λόγοι για τους οποίους ψάχνεται για επιθετικό και οι τρεις στόχοι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή διαθέτει στο ρόστερ της δύο καθαρόαιμους επιθετικούς. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Αντονί Μαρσιάλ. Ο δεύτερος έχασε το ματς με την Μπράιτον λόγω τραυματισμού, ο πρώτος κρίθηκε ανέτοιμος καθώς έχασε πολλές προπονήσεις λόγω του σίριαλ της παραμονής του ή μη και έτσι στην κορυφή έπαιξε ο Έρικσεν, που δεν είναι η φυσική του θέση.

Αυτή η συνθήκη ανέδειξε την ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ. Δημοσίευμα του Atheltic, αναφέρει ότι οι κόκκινοι διάβολοι έχουν τρεις στόχους για την κορυφή της επίθεσης. Τον Αλβάρο Μοράτα, τον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον Μάουρο Ικάρντι.

Η περίπτωση του Ισπανού φορ είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει με δύο φόρμουλες και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τις άλλες δύο. Η Γιουνάιτεντ έχει έρθει ήδη σε επαφή με την Ατλέτικο και έμαθε τις αξιώσεις των ροχιμπλάνκος τον κοστολογούν στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά είναι ανοικτοί και στον δανεισμό του, όμως ο Μοράτα για να συναινέσει θέλει να βρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Οι ιθύνοντες των μπλαουγκράνα είχαν σκέψεις να τον παραχωρήσουν για να απελευθερώσουν μέρος του μπάτζετ τους, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την σκέψη, μετά και την επικείμενη αποχώρηση του Ντεπάι. Αλλά ακόμα και αν προχωρήσουν στη σκέψη τους, για τον Γκαμπονέζο φορ καραδοκεί και η Τσέλσι που έχει το δέλεαρ του Champions League.

Ο Μάουρο Ικάρντι, ο τρίτος στόχος, δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του στο Παρίσι, λόγω των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και που κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια, με τη Γουάντα Νάρα. Ο Αργεντινός φορ έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και παιχνίδια λόγω "προσωπικού προβλήματος" και αυτό έχει δυσαρεστήσει τους διοικούντες την Παρί, οι οποίοι θα συναινούσαν εύκολα στην παραχώρησή του.

Το θέμα είναι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού που έχει δείξει εξαιρετική εκτελεστική δεινότητα κατά το παρελθόν, όμως η πορεία του έχει πάρει την κατιούσα.

Το Athletic αναφέρει ότι στα υπόψιν είναι και οι Μέμφις Ντεπάι και Μπένζαμιν Σέσκο, όμως ο πρώτος έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γιουβέντους, ενώ ο δεύτερος δεν πωλείται από τη Ζάλτσμπουργκ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ