PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1: Έγιναν Διάβολοι με συνταγή Τεν Χαχ

Ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λίβερπουλ για την Premier League 2022-2023 στο "Ολντ Τράφορντ" | Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022
Ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λίβερπουλ για την Premier League 2022-2023 στο "Ολντ Τράφορντ" | Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 © 2022 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφυπνίστηκε την κατάλληλη στιγμή και επιβλήθηκε 2-1 της Λίβερπουλ για την Premier League, κάνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν, χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ στην ενδεκάδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ κοντά σε αυτό που θα ήθελε ο Έρικ τεν Χαχ, επικρατώντας με 2-1 της Λίβερπουλ χάρη στα γκολ των Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ (μείωσε στο τέλος ο Μοχάμεντ Σαλάχ) και μάλιστα με τα δύο... μαύρα πρόβατα, τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάρι Μαγκουάιρ, να μην έχουν ανάμιξη στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του σπουδαίου αγώνα, απέναντι σε μία αποδεκατισμένη Λίβερπουλ, που δεν είχε εύστοχη τελική στο 1ο ημίχρονο και ούτε κάποια πραγματικά απειλητική στιγμή από δημιουργία της σε όλο τον αγώνα.

Η πρώτη φετινή νίκη της Γιουνάιτεντ την έφερε πάνω από τους "κόκκινους" στη βαθμολογία της Premier League έπειτα από 3 αγωνιστικές.

Ο αγώνας πάντως είχε πλούσιο εξωαγωνιστικό περιεχόμενο, αφού πριν από τη σέντρα ανακοινώθηκε ο Καζεμίρο, ενώ έξω από το "Ολντ Τράφορντ" υπήρξε διαμαρτυρία χιλιάδων φιλάθλων κατά των Γκλέιζερ (ωστόσο δεν εισακούστηκε το κάλεσμα για μποϊκοτάζ).

Ανώτερη και πιο έξυπνη

Η Γιουνάιτεντ που εμφανίστηκε στο "Ολντ Τράφορντ" στο πρώτο 20λεπτο θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρος και όχι ουραγός στον πίνακα της βαθμολογίας. Γρήγορη, με κάθετο ποδόσφαιρο, παιχνίδι από τα άκρα και αρκετά έξυπνη ώστε να μην κινδυνεύει στα μετόπισθεν. Αποτέλεσμα ήταν ένα δοκάρι του Άντονι Ελάνγκα στο 10ο λεπτό και το γκολ με πανέμορφη προσπάθεια και -θύμα ντρίμπλας τον Τζέιμς Μίλνερ- του Τζέιντον Σάντσο στο 16ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ παρέμεινε αποσβολωμένη από την εκκίνηση της Γιουνάιτεντ στον αγώνα και ο εκνευρισμός μετουσιωνόταν σε αβίαστα λάθη, τόσο των δύο ακραίων μπακ της όσο και του Άλισον. Οι απουσίες λόγω τραυματισμού ήταν σαφές ότι επηρέαζαν την απόδοση των φιλοξενουμένων, ενώ η επιλογή ο Φαμπίνιο να μείνει στον πάγκο δεν βοήθησε τον Γιούργκεν Κλοπ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές έπειτα από το 25ο λεπτό, με την... ευλογία των γηπεδούχων που τους άφησαν την κατοχή μπάλας. Ευκαιρία ξανά δεν δημιούργησε η Λίβερπουλ, ωστόσο παραλίγο να σκοράρει με... αυτογκόλ του Μπρούνο Φερνάντες, που έσωσε στη γραμμή ο πολύ καλός Λισάντρο Μαρτίνες.

Δεν είχε λύση ο Κλοπ

Στην ανάπαυλα, ο Τεν Χαχ έριξε τον Αντονί Μαρσιάλ στη θέση του Ελανγκά και ο Γάλλος επιθετικός άδραξε την ευκαιρία βγάζοντας την ασίστ για τον Μάρκους Ράσφορντ (ξανά σε αντεπίθεση) στο 53ο λεπτό. Η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια που η επόμενη ευκαιρία ήταν ξανά για τη Γιουνάιτεντ, ένα λεπτό αργότερα, με τον Άλισον να σταματά αυτήν τη φορά τον Ράσφορντ.

Το μομέντουμ ήταν για τους γηπεδούχους, που όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Οι αντεπιθέσεις τους δεν κατέληξαν σε τρίτο γκολ και ο Κλοπ άρχισε να κοιτάζει στον πάγκο. Ο Φαμπίνιο ήταν η πρώτη λύση στη θέση του (κακού) Τζόρνταν Χέντερσον και λίγο αργότερα μπήκε ο Φάμπιο Καρβάλιο που ήταν δραστήριος και πιο χρήσιμος από τον Τζέιμς Μίλνερ.

Η Γιουνάιτεντ οπισθοχώρησε υπερβολικά και πάλι, με συνέπεια να ξαναβάλει τη Λίβερπουλ στον αγώνα. Στο 81', ένα κόρνερ (έπειτα από εντυπωσιακή επέμβαση του Νταβίδ ντε Χέα), έδωσε τη δυνατότητα στον Σαλάχ να μειώσει το σκορ και να περάσει τον Στίβεν Τζέραρντ στα γκολ κατά της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα (στην κορυφή πλέον με 9), αλλά και να τον ισοφαρίσει συνολικά στα γκολ στην Premier League (120).

Οι τελευταίες κινήσεις των δύο προπονητών ήταν ο Ρονάλντο και ο Κώστας Τσιμίκας, όμως το σκορ δεν άλλαξε. Η Γιουνάιτεντ κράτησε το υπέρ της 2-1 και το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για πάρτι στις κερκίδες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ (86' Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Μαλάσια, Έρικσεν (86' Φαν ντε Μπεκ), Μακτόμινεϊ, Σάντσο (71' Φρεντ), Φερνάντες, Ελάνγκα (46' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (86' Ρονάλντο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Έλιοτ, Χέντερσον, Μίλνερ (73' Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνο (59' Χέντερσον), Ντίας

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ