ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η σύγκριση του Τεν Χαχ με Φέργκιουσον και Κλοπ είναι η απάντηση στο ανάθεμα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η σύγκριση του Τεν Χαχ με Φέργκιουσον και Κλοπ είναι η απάντηση στο ανάθεμα
Ο Έρικ Τεν Χαχ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λούτον για την Premier League @2023 AP IMAGES/JON SUPER

Ο Έρικ Τεν Χαχ έχει φανατικούς πολέμιους και υποστηρικτές τον σχεδόν 1,5 χρόνο που κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το ανάθεμα προς το πρόσωπό του να είναι ενδεχομένως άδικο, αν αναλογιστεί κανείς τα στατιστικά του σε σύγκριση με ιερά τέρατα της προπονητικής.

Είναι γεγονός ότι ο Έρικ Τεν Χαχ δεν διάγει τις λαμπρότερές του μέρες στο Μάντσεστερ, με τη Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εντός αγωνιστικού χώρου και τα αγγλικά μέσα να ζητούν το κεφάλι του Ολλανδού "επί πίνακι".

Ωστόσο, ο πρώην προπονητής του Άγιαξ κλείνει επιδεικτικά τα αυτιά του στα κακεντρεχή σχόλια, με συνέπεια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκει τα πατήματα της τον τελευταίο καιρό -τουλάχιστον- στην Premier League, καθώς στο Champions League είναι με το ένα πόδι εκτός των "16" της διοργάνωσης μετά την απρόσμενη ήττα από την Κοπεγχάγη στη Δανία με 4-3.

Με τη νίκη του κόντρα στη Λούτον με 1-0, ο Τεν Χαχ έγινε ο τεχνικός των "Κόκκινων Διαβόλων" που φτάνει γρηγορότερα στις 30 νίκες στην Premier league, ξεπερνώντας ακόμα και τον θρύλο της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Παράλληλα, έφτασε τα 50 "τρίποντα" με τη Γιουνάιτεντ σε 80 παιχνίδια, μετρώντας, επίσης, 9 ισοπαλίες και 21 ήττες, ενώ έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τους προπονητές των Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέρα, και Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σε μία στατιστική κατηγορία που δείχνει πολλά.

Στο ορόσημο των 50 αναμετρήσεων στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου στην Premier League, ο 53χρονος κόουτς έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους 96 από τους 150 βαθμούς που διεκδίκησε η ομάδα του, με τους Κλοπ και Αρτέτα να βρίσκονται πίσω του στη λίστα με 92 και 75 πόντους αντίστοιχα.

Η συνέχεια για τον Ολλανδό προμηνύεται ιδιαιτέρως δύσκολη με συνεχόμενα απαιτητικά ματς που -ενδεχομένως- να κρίνουν και το μέλλον του στην "ηλεκτρική καρέκλα" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρόλα αυτά, η βαθμολογική του συγκομιδή -μέχρι τώρα- είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ