ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η άδεια εργασίας μπλοκάρει την επιστροφή Φαν Πέρσι

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ για την Premier League 2014-2015 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 2 Μαΐου 2015
Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ για την Premier League 2014-2015 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Σάββατο 2 Μαΐου 2015 © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πολύ δύσκολα θα αποδείξει ότι αποτελεί κορυφαίο προπονητή, ώστε να λάβει ειδική εξαίρεση από την FA και να εργαστεί ως βοηθός του Έρικ τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νέα σεζόν.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Έρικ τεν Χαχ τη νέα σεζόν οδήγησε σε συζητήσεις σχετικά με το επιτελείο του. Τόσο ο σύλλογος όσο και ο νυν προπονητής του Άγιαξ ήθελαν έναν άνθρωπο που γνωρίζει τους "κόκκινους διαβόλους" από μέσα και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Ο βετεράνος επιθετικός μεταγράφηκε στη Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ το 2012 και σε 105 αγώνες σημείωσε 58 γκολ, πανηγυρίζοντας και το τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου, το 2013.

Ωστόσο, το προ ετών Brexit προκαλεί προβλήματα ακόμα και σε φαινομενικά απλές καταστάσεις. Για να λάβει άδεια εργασίας ο άλλοτε διεθνής Ολλανδός θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις σχετικά με την προπονητική κατάρτιση και εμπειρία του.

Τον Μάιο του 2020 ανέλαβε βοηθός προπονητή στη Φέγενορντ, έχοντας προηγουμένως θητεύσει ανεπισήμως ως βοηθός του Ντικ Άντβοκαατ, επιβλέποντας την προπόνηση των επιθετικών. Από τον Μάιο του 2021 προπονεί την Κ16 του ολλανδικού συλλόγου, ενώ δίνει το "παρών" και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, παρακολουθώντας τον Άρνε Σλοτ.

Τα συγκεκριμένα διαπιστευτήρια δεν επαρκούν ώστε να αποδείξει είτε ότι πρόκειται για έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή είτε ένα σπουδαίο προπονητικό ταλέντο, ώστε η FA να του χορηγήσει Governing Body Exemption για να αναλάβει κάποιο ρόλο είτε στην Premier League (είτε στην EFL), σύμφωνα με τους κανονισμούς

Ακόμα και ο νυν προπονητής της Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, με την τεράστια προϋπηρεσία στην Bundesliga, ο οποίος ενέπνευσε προπονητές όπως ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Τόμας Τούχελ, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να καταφέρει να πείσει την ομοσπονδία ότι πρόκειται για κορυφαίο προπονητή.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ εξετάζουν άλλες περιπτώσεις, όπως δύο πρώην βοηθών του Άλεξ Φέργκιουσον με διαφορετική πορεία έκτοτε, τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Στιβ Μακλάρεν, και τον γυμναστή Ρενέ Μιούλενστιν.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ