PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 3-3: Ο Κάλβερτ-Λιούιν ξέρανε τους διαβόλους στο 95'

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σκοράρει με την Έβερτον κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς της Premier League
Ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σκοράρει με την Έβερτον κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς της Premier League Ⓒ 2021 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς της φετινής σεζόν στην Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3 στο "Ολντ Τράφορντ" χάρη σε γκολ του Κάλβερτ-Λιούιν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (VIDEOS).

Ματσάρα χωρίς νικήτρια στο "Ολντ Τράφορντ". Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το άθλημα που καθήλωσε το φίλαθλο κοινό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον ανδείχτηκαν ισόπαλες με το χορταστικό 3-3 για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Καβάνι και Φερνάντες, οι μπλε του Λίβερπουλ απάντησαν μέσα σε 197 δευτερόλεπτα με τους Ντουκουρέ και Ροντρίγκες, για να έρθει ο ΜακΤόμινεϊ να κάνει το 3-2 στο 70' και ο Κάλβερτ-Λιούιν να παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα των διαβόλων και να χαρίζει χρυσό βαθμό στα ζαχαρωτά στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο αγώνα προηγούμενη με 2+ γκολ διαφορά και απέτυχε να νικήσει στο φινάλε, μετά το 2-2 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ τον Οκτώβριο του 2010.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό και αρχικά ήταν η Έβερτον εκείνη που έδειξε τα πρώτα σημάδια διάθεσης να ανεβάσει το τέμπο, όμως έπεσε σε τοίχο, με την ποιότητα και την κλάση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να της αρκεί για να πάρει προβάδισμα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να φορτσάρει.

Στο 22' είχε την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Γκρίνγουντ, για να έρθει το 1-0 δύο λεπτόα αργότερα: Ο Ράσφορντ έβγαλε εκπληκτική σέντρα και ο Καβάνι βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι πάνω στην κίνηση για να εκτελέσει με χαρακτηριστική άνεση τον Όλσεν φτάνοντας τα 6 τέρματα στη φετινή Premier League (4 με κεφαλιές).

Στο 45' ήταν η σειρά του Μπρούνο Φερνάντες να κάνει άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο και στην ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια. Ο Πορτογάλος έκανε δύο διαδοχικές προσποιήσεις έξω από την περιοχή της Έβερτον και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μαγικό δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να πανηγυρίσει το 21ο τέρμα του σε 50 συμμετοχές του με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Κάλβερτ-Λιούιν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα σε μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Ισπανό, για να μπει όμως σαρωτική η ομάδα του Αντσελότι στο δεύτερο ημίχρονο και να βρει όχι ένα αλλά δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά.

Για την ακρίβεια μέσα σε 197 δευτερόλεπτα! Το 2-1 στο 49, όταν ο Ντέιβις έβγαλε κάθετη πάσα στον κενό χώρο, ο Κάλβερτ-Λιούιν μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ντε Χέα δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε και έστρωσε τη μπάλα στον Ντουκουρέ που σκόραρε σε ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 52' έγινε σέντρα του Ντέιβις από τα αριστερά, ο Λίντελοφ δεν απομάκρυνε αποτελεσματικά, η μπάλα έφτασε στον Ντουκουρέ που από τα δεξιά βρήκε με ωραία πάσα τον Χάμες Ροντρίγκες, ο Κολομβιανός είχε το χώρο και το χρόνο για να εκτελέσει με το αριστερό τον Ντε Χέα (2-2).

Στο 62' ο Ράσφορντ έχασε τρομερή ευκαιρία για να κάνει το 3-2 αλλά νικήθηκε από τον Όλσεν σε τετ-α-τετ, για να έρθει ωστόσο το τρίτο γκολ για τους παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 70ο λεπτό από στημένη φάση.

Ο Σο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο ΜακΤόμινεϊ πήρε κεφαλιά ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών του Αντσελότι για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όλσεν που γλίστρησε στην προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα (3-2).

Οι μεγάλες συγκινήσεις δεν είχαν όμως τελειώσει, με το ματς να αποκτάει στο τελευταίο 20λεπτο μία άγρια ομορφιά. Η Γιουνάιτεντ είχε καλές ευκαιρίες για να κλειδώσει το τρίποντο αλλά δεν βρήκαν δίχτυα από καλές θέσεις οι Ράσφορντ και Φερνάντες, ενώ από το 85' και μετά η Έβερτον άρχισε να πιέζει πολύ, με τον Ντιν να στέλνει μάλιστα τη μπάλα να χτυπήσει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού λίγο πριν το 90'.

Εκεί όμως που οι περισσότεροι είχαν πιστέψει πως το φινάλε δεν θα έφερνε και άλλες εκπλήξεις ήρθε η φάση στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να τοποθετήσει το συγκεκριμένο ματς πολύ ψηλά στη λίστα των πλέον συγκλονιστικών παιχνιδιών στην ιστορία της Premier League.

Εκτέλεση φάουλ από το ύψος της σέντρας, ο Κιν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κάλβερτ-Λιούιν που νίκησε με πλασέ τον Ντε Χεά, για να κάνει το 3-3 με το 13ο τέρμα του στη φετινή Premier League και να χαρίσει χρυσό βαθμό στη μάχη της Έβερτον για έξοδο στο Champions League αφαιρώντας ταυτόχρονα δύο απο την προσπάθεια της Γιουνάιτεντ να αμφισβητήσει τη διαφαινόμενη κυριαρχία της συμπολίτισσάς της, Σίτι, τη φετινή σεζόν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά (39' Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκρίνγουντ (93' Τουανζέμπε), Καβάνι

ΕΒΕΡΤΟΝ: Όλσεν, Χόλγκεϊτ, Ντιν, Κιν, Γκόντφρι, Κιν, Ντέιβις (75' Ιγουόμπι), Γκόμες, Ντουκουρέ (81' Κινγκ), Κάλβερτ-Λιούιν, Χάμες Ροντρίγκες (69' Σίγκουρντσον), Ρισάρλιζον

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0 (2' Γουότκινς)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-1 (53' Γκούντμουντσον / 36' Ντανκ)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 3-2 (16' Γουίλοκ, 26' 45+4' Αλμιρόν / 30' Μιναμίνο, 48' Γουόρντ-Πράους)

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 3-3 (24' Καβάνι, 45' Φερνάντες, 70' ΜακΤόμινεϊ / 49' Ντουκουρέ, 52' Ροντρίγκες, 90+5' Κάλβερτ-Λιούιν)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ (14:00)

Γουλβς - Λέστερ (16:00)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (21:15)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Λιντς - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Michael Regan/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ