PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0: Τρίποντο με γκολ από τα αποδυτήρια

Ο Όλι Γουότκινς πανηγυρίζει γκολ του με την Άστον Βίλα σε αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ για την Premier League
Ο Όλι Γουότκινς πανηγυρίζει γκολ του με την Άστον Βίλα σε αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ για την Premier League Ⓒ 2021 CATH IVILL/ASSOCIATED PRESS

Χάρη στο τέρμα του Γουότκινς στα 74'' από την έναρξη του αγώνα, η Άστον Βίλα πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Άρσεναλ στο πρώτο χρονικά ματς της 23ης αγωνιστικής της Premier League (VIDEOS).

Μία σημαντική νίκη που τη κρατάει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Άστον Βίλα, με την ομάδα του Ντιν Σμιθ να επικρατεί 1-0 στο "Βίλα Παρκ" της Άρσεναλ, που υπέστη από την πλευρά της δεύτερη σερί ήττα μετά το 1-2 στην έδρα της Γουλβς.

Οι βίλανς ήταν πιο απειλητικοί σε όλο το ματς σε σχέση με τους κανονιέρηδες (12-14 τα σουτ, όμως τα σουτ εντός εστίας ήταν 8-3 για τους γηπεδούχους), ωστόσο το γκολ που έκανε τη διαφορά σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό και για την ακρίβεια στα 74 δευτερόλεπτα από την σέντρα.

Ο Σοάρες έκανε λάθος πάσα στον Γκαμπριέλ και ο Τραορέ έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Γουότκινς να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή πάνω στην κίνηση και να γράφει το 1-0 με το 12ο τέρμα του σε 24 συνολικά εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Ο Γουότκινς έγινε ο πρώτος παίκτης της Βίλα μετά τον Μπεντ τον Νοέμβριο του 2011 που σκοράρει σε τρία σερί εντός έδρας ματς της Premier League, ενώ στον αντίποδα ο Αυστραλός Ματ Ράιαν έκανε ντεμπούτο ως βασικός στην Premier League με την Άρσεναλ και έγινε μόλις ο τέταρτος στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που στο πρώτο ματς στο αρχικό σχήμα δέχεται γκολ πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1992-93, η Άστον Βίλα πανηγύρισε νταμπλ νικών σε μία σεζόν απέναντι στους κανονιέρηδες (3-0 στο ματς του πρώτου γύρου στο "Emirates").

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Νακάμπα, ΜακΓκιν, Τραορέ (66' Τρεζεγκέ), Μπάρκλεϊ (78' Ράμσεϊ), Γκρίλις, Γουότκινς

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράιαν, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Σοάρες (65' Έντεργκααρντ), Παρτέι (75' Ουίλιαν), Τζάκα, Σακά, Σμιθ-Ρόου, Πέπε, Λακαζέτ (59' Ομπαμεγιάνγκ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0 (2' Γουότκινς)

Μπέρνλι - Μπράιτον (17:00)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ (19:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (22:00)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ (14:00)

Γουλβς - Λέστερ (16:00)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι (21:15)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Λιντς - Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Cath Ivill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ