PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 1-1: Οι μπλε του Λίβερπουλ φρέναραν τον Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε από τον πάγκο, αλλά δεν λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε από τον πάγκο, αλλά δεν λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Μαρσιάλ στο 43' όμως δέχτηκε οδυνηρή ισοφάριση από τον Τάουνσεντ στο 65' και έμεινε στο 1-1 με την Έβερτον, για να υποπέσει έτσι σε δεύτερη σερί εντός έδρας απώλεια βαθμών στην Premier League.

Μετά από το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Άστον Βίλα με 1-0 (με γκολ του Χάουζ στο 88') η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δεύτερη σερί απώλεια στο "Ολντ Τράφορντ", με την ομάδα που έκανε τη ζημιά στους κόκκινους διαβόλους να είναι αυτή τη φορά η Έβερτον που απέσπασε 1-1 στο εναρκτήριο ματς της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι κόκκινοι διάβολοι, που άρχισαν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα τους (μπήκε αλλαγή στο 57' αντί του Καβάνι) προηγήθηκαν στο 43' με τον Μαρσιάλ, όμως οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ ισοφάρισαν με τον Τάουνσεντ στο 65' και παρά την πίεση που δέχτηκαν κατάφεραν να αντέξουν και να κρατήσουν το 1-1, ενώ πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μίνα που δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κρατούσε την κατοχή και πίεζε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 6ο λεπτό ο Μαρσιάλ είχε καλή στιγμή με μία κεφαλιά του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά όμως τα ζαχαρωτά ανέβαζαν ρυθμό και γίνονταν απειλητικοί.

Μάλιστα, στο 16' απείλησαν με κεφαλιά του Κιν στο 16'. ενώ στο 33' ο Γκρέι δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με τον Ντε Χέα να αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι για λίγα λεπτά μονολογούσαν επιθετικά είχαν περισσότερες τελικές και αρκετές μάλιστα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ.

Λίγο πριν απ' τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν τη λύση. Ο Φερνάντες τροφοδότησε τον Μαρσιάλ στα αριστερά της περιοχής, εκείνος πλάσαρε τον Πίκφορντ και έγραψε το 1-0. Ο Γάλλος μάλιστα σημείωσε το πρώτο γκολ του μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν έμελε όμως το τέρμα του Μαρσιάλ να αποδειχτεί αρκετό για την ομάδα του να πανηγυρίσει το τρίποντο αφού ήρθε η φάση του 65', με τους παίκτες της Έβερτον να κρύβουν τη μπάλα σε καταπληκτική αντεπίθεση που έβγαλαν και τον Τάουνσεντ να βγαίνει σε θέση βολής, για να νικήσει με δεξί συρτό σουτ μέσα από την περιοχή τον Ντε Χέα για το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε τους κόκκινους διαβόλους να κατασκηνώνουν έξω από την περιοχή των μπλε του Μέρσεϊσαϊντ και να δημιουργούν τελικές προσπάθειες αλλά να είναι αναποτελεσματικοί και έτσι να μένει η ισοπαλία ως το φινάλε, με την Έβερτον να έχει μάλιστα την ευκαιρία να φύγει ακόμα και με το τρίποντο αλλά το γκολ του Μίνα στο 85' να μην μετράει μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR (ήταν σε θέση οφσάιντ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Βαράν, Σο, Γουάν-Μπιζάκα, Μαρσιάλ (57' Σάντσο), Γκρινγούντ, Φρεντ (70' Πογκμπά), Φερνάντες, ΜακΤόμινεϊ, Καβάνι (57' Ρονάλντο)

Εβέρτον: Πίκφορντ, Κιν, Ντιν, Μίνα, Γκόντφρεϊ, Άλαν, Τάουνζεντ, Ντουκουρέ, Γκόρντον (72' Ντέιβις), Γκρέι (90' Ντόμπιν), Ροντόν

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ