THE SPORTS ECONOMIST

Μανωλάς: Το μυθικό συμβόλαιο που τον έκανε ξανά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή

EUROPA LEAGUE 2022-2023 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από πότε απασχολεί την Σαρζά ο Κώστας Μανωλάς, τι άλλαξε στην δική του οπτική για μια νέα μετανάστευση, ο αλλοτινός του συμπαίκτης στη Ρόμα, Μίραλεμ Πιάνιτς και η αύξηση στις απολαβές του που τον επαναφέρει στην κορυφή των πλέον ακριβοπληρωμένων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Μπορεί η είδηση της μετακόμισης του Κώστα Μανωλά στη Σάρζα να ξάφνιασε, η αλήθεια όμως είναι πως μάλλον άπαντες περίμεναν και επεξεργάζονταν καιρό μια τέτοια εξέλιξη.

Μόνο τυχαία δεν ήταν τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ομάδων της αραβικής χερσονήσου για τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό, με σημαντικότερο αυτό της Αλ Νασρ, ομάδας που προπονεί ο πρώην τεχνικός του Έλληνα στόπερ στη Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Σαρζά αναζητούσε από τα τέλη Ιουλίου, κεντρικό αμυντικό. Προτάθηκε στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (όπως και σε κάθε ουσιαστικά ομάδα στην χερσόνησο), χωρίς όμως τότε τουλάχιστον να υπάρχει αμοιβαιότητα για συνεργασία.

Και ο Μανωλάς ήταν διστακτικός να φύγει ξανά από την Ελλάδα – απολύτως λογικό, καλά καλά δεν είχε "νιώσει" πατρίδα ύστερα από 7,5 χρόνια στην Ιταλία – και στο club του Ντουμπάι ήταν μάλλον απρόθυμοι να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στα νούμερα που συνόδευαν την πρόταση για τον Μανωλά.

Κεντρικό αμυντικό δεν βρήκαν. Ο Μανωλάς με την πάροδο του χρόνου άρχισε να το σκέφτεται.

Έτσι, όταν η Σάρζα επανήλθε προ ημερών, έχοντας εν τω μεταξύ αποκτήσει και τον για μια διετία (2014-16) συμπαίκτη του στη Ρόμα, Μίραλεμ Πιάνιτς και εννοείται με τη σύμφωνη γνώμη του εκεί τεχνικού διευθυντή του club και αλλοτινού στελέχους των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μπάμπη Ζελενίτσα, τα πράγματα μπήκαν σε μια διαφορετική σειρά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μανωλάς, λοιπόν, δέχτηκε (οικογενειακά) την προοπτική της νέας επαγγελματικής ξενιτιάς, ειδικά από την στιγμή που αυτή συγκεκριμένα ήταν στο Ντουμπάι (οπουδήποτε άλλου ίσως να μην το αντιμετώπιζε ανάλογα) και εν συνεχεία ικανοποιήθηκε και οικονομικά, συμφωνώντας σε (πιθανότατα) διετές συμβόλαιο, έναντι συνολικών απολαβών που κατά τι θα ξεπεράσουν τα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, τότε αποδέχτηκε και την πρόταση της Σαρζά.

Και έτσι, ο Μανωλάς επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο στην κορυφή των καλύτερα αμειβόμενων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, πάνω από τον Ταξιάρχη Φούντα, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Τσιμίκα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ