ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με τον Μανωλά άνοιξε ο δρόμος προς τους 24 παίκτες που θέλει ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ στην πρώτη του προπόνηση μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό
Ο Μίτσελ στην πρώτη του προπόνηση μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS - KLODIAN LATO

Η παραχώρηση του Κώστα Μανωλά στη Σάρτζα και πόσο επηρεάζουν τα σχέδια του Ισπανού τεχνικού η ευρωπαϊκή λίστα και οι ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.

Είναι λογικό ο Μίτσελ να επιθυμεί να έχει υπό τις οδηγίες του στον Ρέντη το πολύ 24 παίκτες, πέρα από τους τερματοφύλακες. Κάθε προπονητής θέλει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά του και οι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν ευνοούν σε αυτό.

Όταν ένα παίκτης μένει εκτός αποστολής ή 20άδας είναι αναμενόμενο να επηρεάζεται η ψυχολογία του ή να δημιουργούνται προβλήματα, πόσο μάλλον στην περίπτωση του Ολυμπιακού που διαθέτει 37 ποδοσφαιριστές.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι ο Ισπανός τεχνικός να δουλέψει με τον αριθμό των παικτών που είπε κατά την παρουσίασή του, απαντώντας στην ερώτηση που του έγινε από το SPORT24; Καθόλου εύκολο.

Στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που επηρεάζουν σημαντικά τις όποιες αποφάσεις και δύο εξ' αυτών είναι η ευρωπαϊκή λίστα και οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι για τις εγχώριες διοργανώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θα πει κάποιος ότι αφού θέλει ο Μίτσελ να έχει 24 παίκτες, ας παρθούν σκληρές αποφάσεις. Όμως, οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές και είναι συγκεκριμένες οι χώρες που μπορούν να γίνουν ακόμη μεταγραφές έτσι ώστε να πουληθούν παίκτες (και είναι το ζήτημα κι αν επιθυμούν να πάνε εκεί οι ποδοσφαιριστές). Η άλλη λύση είναι η ενσωμάτωση για ορισμένους στον Ολυμπιακό Β΄.

Ο Κώστας Μανωλάς πάντως που ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα των ερυθρόλευκων πουλήθηκε τις τελευταίες ώρες στη Σάρτζα και αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παρεμπιπτόντως, το φλερτ με την ομάδα από την Αραβική Χερσόνησο είχε ξεκινήσει πριν από περίπου έναν μήνα και είχαν γίνει κρούσεις και προς την πλευρά του Ολυμπιακού.

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ερυθρόλευκο ρόστερ

Ας δούμε όμως, αναλυτικά την κατάσταση: Οι 22 παίκτες του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή λίστα -μετά την αποχώρηση του Μανωλά- για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League (χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι τερματοφύλακες Βατσλίκ, Τζολάκης, Παπαδούδης και οι προερχόμενοι από την δεύτερη ομάδα Ντόι, Μαυρουδής, Σαπουντζής, Λιάτσος και Καράκουτης) είναι οι: Βρσάλικο, Ρέτσος, Μαρσέλο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Κούντε, Βαλμπουενά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Αραμπί, Ουί Τζο, Μασούρας, Μπόουλερ, Μπιέλ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες, Ανδρούτσος και Βρουσάι.

Από αυτούς τους 22 αν υποθέσουμε ότι αφαιρεί κάποιος τους δύο τελευταίους ως τρίτες ή τέταρτες επιλογές στα πλάγια της άμυνας, οι οποίοι μπορούν να μετακινηθούν στη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, ο αριθμός πέφτει στους 20 παίκτες.

Από τους 20 ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως να μπορούσε να μπει στη συζήτηση η πώληση ενός ακόμη παίκτη, για τον οποίο υπήρχε φημολογία τις τελευταίες ημέρες και δη τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Όμως, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA και είναι βασικοί ή εν δυνάμει βασικοί και υπολογίζονται για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο μέχρι τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για τους Χάμες Ροντρίγκες, Σαμασέκου και Μπακαμπού, τον Φορτούνη που βρίσκεται πια κοντά στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, αλλά και τους Ντε λα Φουέντε, Α. Καμαρά και Λάιντνερ ο οποίος τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει κοινοτικό διαβατήριο.

Άρα, αν στους 20 παίκτες προστεθούν και οι επτά παραπάνω, ο συνολικός αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα προπονούνται με την πρώτη ομάδα -είτε αφορά ευρωπαϊκό παιχνίδι είτε για το πρωτάθλημα- ανεβαίνει στους 27.

Και εκτός 27άδας, θυμίζοντας αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι, όπως και οι παίκτες της δεύτερης ομάδας που είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και οι Κούτρης, Ντιμπί Κεϊτά, Λαλά, Γιάννης Μασούρας (και φυσικά όλοι οι τερματοφύλακες, Βατσλίκ, Τζολάκης, Κρίστινσον, Παπαδούδης).

Όλα αυτά, τη στιγμή που εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις της διοίκησης και του Μίτσελ για τις υποθέσεις του Κασάμι, του Ελαμπντελαουί και της απόκτησης τερματοφύλακα, ξένου ή του Πασχαλάκη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ