ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μανέ: "Αν κερδίσω το Μουντιάλ με τη Σενεγάλη, δεν θα νιώσω όπως όταν κατέκτησα το Κόπα Άφρικα"

Ο Σαντιό Μανέ με το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί της Αιγύπτου
Ο Σαντιό Μανέ με το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί της Αιγύπτου © 2022 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Ο Σαντιό Μανέ εξέφρασε τη φιλοδοξία του μετά το Κόπα Άφρικα να κατακτήσει με τη Σενεγάλη και το Μουντιάλ, τόνισε ωστόσο, πως ακόμα κι αν στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα νιώσει όπως όταν κέρδισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής,

Με ηγέτη τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, η Σενεγάλη νίκησε 4-2 την Αίγυπτο του Σαλάχ στη ρωσική ρουλέτα και κατέκτησε το Copa Africa για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το παρθενικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από δύο αποτυχημένες παρουσίες σε τελικούς το 2002 και το 2019. Ο νέος επιθετικός της Μπάγερν εμφανίστηκε "διψασμένος", τονίζοντας πως επόμενος στόχος είναι το Μουντιάλ.

Ωστόσο, υποστήριξε ακόμα και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σενεγάλη δεν πρόκειται να νιώσει όπως όταν κατέκτησε το Κόπα Άφρικα.

"Ελπίζω να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί θα ήταν τρομερό. Αλλά έχοντας κερδίσει το Κόπα Άφρικα, δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου και ποτέ δεν νομίζω ότι θα νιώσω το ίδιο.

Ακόμα κι αν κερδίσω το Μουντιάλ με τη Σενεγάλη, δεν θα νιώσω αυτό που ένιωσα όταν κέρδισα το Κόπα. Δεν το είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου. Ήμουν έτοιμος να πεθάνω εκεί. Παρ' όλα αυτά, έχω φιλοδοξίες με τη Σενεγάλη: να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσω το Μουντιάλ και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Ρόναλντ Κούμαν, όταν ήταν στον πάγκο της Σαουθάμπτον, δεν του είχε επιτρέψει να πάει στο Κόπα Άφρικα.

"Ο Ρόναλντ Κούμαν μου είπε: "Συγγνώμη Σαντιό, αλλά δεν μπορείς να πας στο Κόπα Άφρικα. Ήταν σαν κάποιος να μου είχε ρίξει κρύο νερό. Κόντεψα κιόλας να κλάψω, δεν καταλάβαμε ο ένας τον άλλον με τον προπονητή. Ζήτησα να πιέσει η ομοσπονδία".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ