CHAMPIONS LEAGUE

Μαλντίνι: "Mπορεί την υπέρβαση η ΑΕΚ"

Μαλντίνι: "Mπορεί την υπέρβαση η ΑΕΚ"
μαλντινι

Δύσκολη θεωρεί την αναμέτρηση με την ΑΕΚ ο έμπειρος αμυντικός της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι

Ο αμυντικός της Μίλαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal" μίλησε για την αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους" και τόνισε ότι η "Ένωση" χρειάζεται προσοχή, ώστε η ομάδα του να αποφύγει την ήττα στο ΟΑΚΑ: " Νομίζω ότι η ΑΕΚ στο Μιλάνο δεν έδειξε αυτό που πραγματικά είναι. Ίσως ήταν και αρκετά αγχωμένη. Είδα μια ομάδα που μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αρκεί οι παίκτες της να πιστέψουν στις δυνατότητες τους.

Ο προπονητής που διαθέτει είναι πολύ καλός και σίγουρα κάτι σημαίνει το γεγονός ότι παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Αθήνα η ΑΕΚ μπορεί να κάνει την έκπληξη εναντίον μας, αν και θα παλέψουμε για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο. Γενικά χρειάζεται προσοχή

".

Ο έμπειρος αμυντικός θεωρεί τον αγώνα τόσο κρίσιμο για την ομάδα του όσο και για την ΑΕΚ, παρότι η Μίλαν θέλει μόνο ένα πόντο για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης: " Η λογική λέει και έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι όταν μία ομάδα θεωρεί μία πρόκριση δεδομένη, χωρίς να την έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά, μπορεί να αποκλειστεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουμε στην Αθήνα για να παίξουμε χαλαρά. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά σημαντική και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Ο 38χρονος διεθνής δεν άφησε ασχολίαστη και την παρουσία των Ιταλών της "Ένωσης" Σορεντίνο και Τσιρίλο, καθώς τους θεωρεί δύο πολύ καλούς παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους, τόσο στην Ιταλία όσο και στην θητεία τους στην ΑΕΚ: " θεωρώ ότι πρόκειται για δύο πολύ καλούς παίκτες. Ο Τσιρίλο είναι ένας παίκτης που έχει κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας και μην ξεχνάμε ότι έχει παίξει και στην Ίντερ. Με την εμπειρία του, λοιπόν, μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ. Αναφορικά με τον Σορεντίνο, εκτιμώ ότι είναι ένας πολύ χαρισματικός τερματοφύλακας, με πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι το έχει αποδείξει στο διάστημα που βρίσκεται στην ελληνική ομάδα".

Ο Πάολο Μαλντίνι έχει αγωνιστεί στα μεγαλύτερα και πιο διάσημα γήπεδα του κόσμου, ωστόσο, θεωρεί τους Έλληνες φιλάθλους πολύ φανατικούς, που δημιουργούν "καυτή" ατμόσφαιρα όταν αγωνίζεται η ομάδα τους: " Θυμάμαι ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν δημιουργήσει μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εμένα μου αρέσει αυτό, γιατί βγάζει πάθος. Οι φίλοι κάθε ομάδας οφείλουν να την στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι. Περιμένω κάτι ανάλογο και στην Αθήνα".

Τέλος, ο Μαλντίνι σχολίασε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ιταλία στα γήπεδα της Γερμανίας, ενώ, ο ίδιος απουσίαζε από την σύνθεση των "ατζούρι": " Αισθάνθηκα πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, γιατί ήθελαν να πετύχουν και τα κατάφεραν. Είναι πολύ σημαντικό που πίστεψαν στον εαυτό τους. Άλλωστε, είχαν στο πλευρό τους έναν εξαιρετικό προπονητή τον Μαρσέλο Λίπι, τον οποίο σέβομαι απεριόριστα. Σε προσωπικό επίπεδο δεν αισθάνθηκα άσχημα, επειδή εγώ δεν πανηγύρισα κάποιον τίτλο. Στην ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να τα έχει όλα. Πρέπει να αποδέχεσαι την μοίρα σου έτσι ακριβώς όπως είναι".








TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ