ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μαλάουι - Ζιμπάμπουε 2-1: Ανατροπή και πρώτη νίκη με πρωταγωνιστή τον Μάνγκο

Οι παίκτες του Μαλάουι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε Μάνγκο
Οι παίκτες του Μαλάουι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε Μάνγκο © 2022 SUNDAY ALAMBA / AP IMAGES

Το Μαλάουι πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφού μετά την ήττα από τη Γουινέα στην πρεμιέρα, επιβλήθηκε 2-1 με ανατροπή της Ζιμπάμπουε, με τον Μάνγκο να είναι ο πρωταγωνιστής σκοράροντας και τα δύο γκολ.

Το Μαλάουι δεν ξεκίνησε με το δεξί στο Κόπα Άφρικά, καθώς στην πρεμιέρα του τουρνουά ηττήθηκε 1-0 από τη Γουινέα, ενώ και το δεύτερο παιχνίδι με τη Ζιμπάμπουε δεν ξεκίνησε ιδανικά αφού έμεινε πίσω από το πρώτο μέρος. Ωστόσο, με πρωταγωνιστή τον Μάνγκο, που σκόραρε δις, έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο.

Η Ζιμπάμπουε πήρε κεφάλι στο σκορ στο 38ο λεπτό, η οποία αναπτύχθηκε πολύ ωραία, με τον Μπασέρα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Γουάντι με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η χαρά της δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 43' το Μαλάουι ισοφάρισε.

Ο Μαντινγκά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μάνγκο με προβολή την έστειλε στο βάθος της εστίας. Μάλιστα, ο 29χρονος πέτυχε και δεύτερο γκολ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, την οποία έφερε πιο κοντά στους "16" του Κόπα Άφρικα, αφού πλέον βρίσκεται στην 3η θέση με τρεις βαθμούς και στο -1 από τις Σενεγάλη και Γουινέα που ισοβαθμούν.

Μαλάουι: Κακόμπουε, Τσίργουα, Εμβαζά, Σανουντί, Μπαντά, Τσεμπεζί, Ιντανά, Εμπουλού, Μουγιάμπα, Μάνγκο, Μαντινγκά.

Ζιμπάμπουε: Μαρί, Τσιμβέμβε, Χαντέμπε, Μπασερά, Μπένγου, Κανγκγουά, Μαντζοκβέ, Γουαντί, Μουσόνα, Τακβαρά, Καντεβέρε.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 2ης και 3ης αγωνιστικής

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ