CONFERENCE LEAGUE

Μακάμπι Χάιφα: Οι Ισραηλινοί καταγγέλουν αντισημιτικά σχόλια από οπαδούς της Ουνιόν Βερολίνου

Οι φίλαθλοι της Μακάμπι Χάιφα στην αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου για το Europa Conference League
Οι φίλαθλοι της Μακάμπι Χάιφα στην αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου για το Europa Conference League © 2021 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

Οι φίλοι της Μακάμπι Χάιφα καταγγέλουν ρατσιστικά σχόλια από τους φιλάθλους της Ουνιόν Βερολίνου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (30/09) αναμέτρηση για το Europa Conference League.

Η Μακάμπι Χάιφα γνώρισε την ήττα από την Ουνιόν Βερολίνου με 3-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa Conference League, ωστόσο το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω των καταγγελιών των Ισραηλινών για ρατσιστικά σχόλια.

Συγκεκριμένα μια μερίδα οπαδών των Γερμάνων έκαναν αντισημιτικά σχόλια, ενώ ο φακός κατέγραψε έναν άνθρωπο να χαιρετάει ναζιστικά.

Ο πρόεδρος της Ιυνιόν, Ντιρκ Ζέλερ καταδίκασε τα συγκεκριμένα φαινόμενα, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν βρεθούν οι παραβάτες: "Αυτή η συμπεριφορά είναι ντροπιαστική και απαράδεκτη. Απολογούμαστε προς τους οπαδούς της Μακάμπι και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο αντισημιτισμός υπάρχει ακόμα ριζωμένος στην κοινωνία μας. Θα συνδράμουμε με τη σειρά μας στις έρευνες της αστυνομίας για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν".

Ένας μάρτυρας των συγκεκριμένων γεγονότων ανέφερε μεταξύ άλλων στο "Deutsche Welle" για τις βρισιές που δέχθηκαν κάποιοι φίλαθλοι που κρατούσαν Ισραηλινές σημαίες: "Ήμασταν πολύ φίλαθλοι που κρατούσαμε στα χέρια μας μια σήμαια του Ισραήλ ή φορούσαμε ένα κασκόλ της ομάδας μας, αλλά κυρίως παρακολουθούσαμε".

"Ακούσαμε κάποιες αναφορές όπως, «γ@...ενοι Εβραίοι», θα σας τελειώσουμε ξανά, γ..ω το Ισραήλ".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ