BUNDESLIGA

Μάιντς - Ντόρτμουντ 0-1: Ο Βίτσελ στο 87' μείωσε την απόσταση απ' την Μπάγερν

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στη "Μέβα Αρένα", Μάιντς | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2021-2022 στη "Μέβα Αρένα", Μάιντς | Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 © 2022 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ είχε μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι παραμένει διεκδικήτρια του τίτλου, αλλά χρειάστηκε γκολ στο 87' σε εξ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga για να νικήσει 1-0 τη Μάιντς και να μειώσει στους 4 βαθμούς την απόσταση απ' την Μπάγερν.

Η ευκαιρία έμοιαζε δίχως αύριο, αφού η Ντόρτμουντ δεν θα μπορούσε να κι άλλες γκέλες της Μπάγερν στη συνέχεια. Η Μάιντς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι όμως, παρότι προερχόταν από πανδημία κορονοϊού που οδήγησε στην αναβολή μεταξύ άλλων του παιχνιδιού της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga. Το γκολ του Άξελ Βίτσελ στο 87' ήταν αρκετό για τους Βεστφαλούς, που με το 1-0 μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς από την απόσταση από την πρωτοπόρο.

Ο αγώνας είχε κακό ρυθμό και οι δύο ομάδες απείλησαν λίγες φορές. Οι περισσότερες προσπάθειές τους κατέληγαν άουτ, εν΄ούτε όταν μπήκε στον αγώνα ο (ανέτοιμος για 90λεπτο) Έρλινγκ Χάλαντ άλλαξαν πολλά πράγματα, πλην μιας όμορφης επέμβασης του Ρόμπιν Τσέντνερ στον Νορβηγό.

Το νικητήριο γκολ έμελε να σημειωθεί από έναν ασυνήθιστο σκόρερ, τον Βέλγο μέσο, ο οποίος με κεφαλιά στο 87' σε εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Οι κοκορορομαχίες των τελευταίων λεπτών λειτούργησαν ευεργετικά για τους Βεστφαλούς, που κλείδωσαν το τρίποντο και μείωσαν την απόσταση από την κορυφή, ταξιδεύοντας στο Μόναχο στην 31η αγωνιστική.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ