CHAMPIONS LEAGUE

Μαγιένκο και πάλι με Άρσεναλ

BARCELONA, SPAIN - NOVEMBER 29:  Referee Alberto Mallenco (C) shows Lassana Diarra of Real Madrid a red card during the La Liga match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou Stadium on November 29, 2009 in Barcelona, Spain. Barcelona won the match 1-0.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - NOVEMBER 29: Referee Alberto Mallenco (C) shows Lassana Diarra of Real Madrid a red card during the La Liga match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou Stadium on November 29, 2009 in Barcelona, Spain. Barcelona won the match 1-0. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο θα είναι και φέτος ο διαιτητής της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League (04/12, 21:45).

Ο γνώριμος, τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την Άρσεναλ, Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την μεταξύ τους αναμέτρηση την ερχόμενη Τρίτη (4/12) στο Καραϊσκάκης.

Ο Ισπανός ρέφερι είχε οριστεί και στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι της τελευταία αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, όπου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-1.

Ο 39χρονος έχει σφυρίξει επίσης τον Ολυμπιακό το 2009 τόσο στα πλέι-οφ της διοργάνωσης (στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Σερίφ) όσο και στους ομίλους (στο 0-0 με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία).

Επιπλέον έχει διαιτητεύσει άλλες τρεις ελληνικές ομάδες. Το 2007 το Πανιώνιος-Γαλατάσαραϊ 0-3, το 2011 το Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 και τον περασμένο Φλεβάρη το Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0.

Ο Μαγιένκο έχει τον τίτλο του πιο νεαρού ρέφερι που διηύθυνε αναμέτρηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σε ηλικία 26 ετών (από το 2000). Είναι Κοινωνιολόγος στο επάγγελμα και συμμετείχε ως ο μοναδικός Ισπανός διαιτητής στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από το 2007 που σφύριξε για πρώτη φορά αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (Μπάγερν-Σπαρτάκ Μόσχας) στην ελίτ των διαιτητών παγκοσμίως. Τέλος, έχει κερδίσει το βραβείο "Don Balon", ως καλύτερος Ισπανός διαιτητής τις σεζόν 2005 και 2007.

Οι διαιτητές των αγώνων της Τρίτης:

Α’ Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ντιναμό Κιέβου: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

Παρί Σεν Ζερμέν-Πόρτο: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Β’ Όμιλος

Μονπελιέ-Σάλκε: Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

Γ’ Όμιλος

Μάλαγα-Άντερλεχτ: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Μίλαν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Δ’ Όμιλος

Ντόρτμουντ-Μαν. Σίτι: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ