ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Για αυτό επιμείναμε σε Ολιβέιρα, περιμένω απαντήσεις από τον Καγκάβα"

Ο Λουτσέσκου από το φιλικό του ΠΑΟΚ με το Βόλο | 9 Ιουλίου 2021
Ο Λουτσέσκου από το φιλικό του ΠΑΟΚ με το Βόλο | 9 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ στο φιλικό με το Βόλο δήλωσε ο Λουτέσκου ο οποίος μίλησε για τον Ολιβέιρα αλλά και 3-4 ποδοσφαιριστές με εμπειρία που λείπουν από την ομάδα του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στο PAOK TV μετά το φιλικό με τον Βόλο μίλησε και για την απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα αλλά και για τους παίκτες που χρειάζεται το ρόστερ. Ο Πορτογάλος στάθηκε στην εικόνα του Εσίτι που τον εξέπληξε αλλά και τα όσα περιμένει από τον Καγκάβα.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Υπάρχουν αρκετές σκέψεις μου άρεσε η θέληση να κερδίσουμε το παιχνίδι. Επίσης η θέληση να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού να προσαρμοστούμε σε αυτό που ζητάμε ακόμα και αν υπήρχε η πίεση του χρόνου. Χρειαζόμαστε χρόνο είναι φυσιολογικό βλέπω τους παίκτες να προσπαθούν να αλλάξουν αυτά που θέλουμε. Το άλλο κομμάτι αφορά τη θέληση των ποδοσφαριστών που είναι έμπειροι. Παίξαμε με μια ομάδα νεανική μας άρεσε ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόσαμε όσα ζητάμε. Γνωρίζουμε ότι είμαστε στην αρχή της αρχής".

Σχετικά με την επαναφορά του νέου σχηματισμού και τις δυσκολίες στο πνευματικό κυρίως κομμάτι:

"Εξαρτάται από το ποιος είναι ο στόχος μας. Αν ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε μια ομάδα που θα κυριαρχεί, θα πιέζει ψηλά, θα αναδιοργανωθεί πίσω στην άμυνα, οπότε πρέπει να θέσουμε τον στόχο. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο, δεν θα είναι εύκολο, θα είναι μια δύσκολη μάχη αλλά δουλεύουμε στον τρόπο για να δείξουμε πως ο ΠΑΟΚ θα είναι μια κυριαρχική ομάδα. Γνωρίζω πως θα γίνουν λάθη, είναι φυσιολογικό, θα πρέπει να επιμείνουμε στον τρόπο παιχνιδιού και να τον αφομοιώσουν οι παίκτες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος δεν κάνω καμία σύγκριση, δεν μπαίνω στη διαδικασία, είναι διαφορετικά τα δύο χρόνια που έχουν περάσει".

Η εικόνα του ρόστερ που έχει, η αξιολόγηση του και αν λείπει και τι:

"Όπως σας είπα είναι η αρχή της αρχής και η ομάδα θα υποφέρει όσον αφορά τη δυναμική της καθημερινά. Ξέρετε τη φιλοσοφία μου, τη νοοτροπία που έχω και την ανάγκη για δημιουργεία ενός συνόλου που να έχουν τον ίδιο στόχο. Στην προπόνηση υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά λείπουν σημαντικοί παίκτες όπως οι Ολιβέιρα που είναι το νέο μας απόκτημα, Μπίσεσβαρ, Ίνγκασον, ο Ομάρ. Περιμένω απαντήσεις και από τον Καγκάβα καθώς έκανα μια κουβέντα μαζί του πριν έρθει και περιμένω να τον δω. Για τον Εσίτι είχα μια διαφορετική εικόνα και είδα κάτι διαφορετικό, προσπάθησε μέσα από τις κουβέντες που έχουμε κάνει να αλλάξει και απόλαυσε το παιχνίδι, και τον απολαύσαμε και εμείς και μπορεί να αποδειχτεί μια καλή λύση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειαζόμαστε 3-4 παίκτες με ποιότητα, εμπειρία που θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να πάμε καλά στην Ευρώπη. Πρώτα απ' όλα πρέπει να χτίσουμε τη σωστή νοοτροπία και τα υπόλοιπα θα έρθουν βήμα-βήμα".

Για την περίπτωση του Ολιβέιρα και γιατί επέμενε γι’ αυτόν, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή:

"Πρώτα απ' όλα είναι διαφορετικός παίκτης από τον Σβιντέρσκι. Οπότε έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους επιθετικών. Είναι ένας πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, μπορεί να βοηθήσει στο πρέσινγκ. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως μπορεί να μας βοηθήσει όταν υπάρχει ηψυλή πίεση από τον αντίπαλο, να πάρει τη μπάλα με πλάτη και να την κρατήσει και να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Έχει καλή κίνηση στις γραμμές, στην πλάτη της άμυνας και μέσα στο κουτί μπορεί να τελειώσει καλα τις σέντρες και να τελειώσει και ο ίδιος της φάσεις. Και αν θέλουμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς μπορεί να ταιριάξουν απόλυτα με τον Σβιντέρσκι"

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ