STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Βόλος 3-1: Βάζει τα στοιχεία του ο Λουτσέσκου

Οι παίκτες του ΠΑΟκ πανηγυρίζουν το γκολ του Εσίτι στο φιλικό με το Βόλο | 9 Ιουλίου 2021
Οι παίκτες του ΠΑΟκ πανηγυρίζουν το γκολ του Εσίτι στο φιλικό με το Βόλο | 9 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI

Από το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ, κόντρα στο Βόλο και τη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 3-1 φάνηκαν τα στοιχεία που θέλει να περάσει ξανά ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο δικέφαλο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και θέλει να περάσει ξανά τη φιλοσοφία του και τον τρόπο παιχνίδιου που θέλει να παίζει η ομάδα του στον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε και από το πρώτο φιλικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο το Βόλο.

Ένα φιλικό όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 δείχνοντας κάποια καλά και κάποια κακά στοιχεία στη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά προσπαθώντας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό να παίξει σύμφωνα με τα θέλω του Ρουμάνου τεχνικού. Και όλα αυτά κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε επίσης νέο προπονητή στον πάγκο και αρκετά νέα πρόσωπα.

Επίσης η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και κάποιες απουσίες καθώς πλην του Σβιντέρσκι που έχει άδεια δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Καγκάβα, Καντουρί και Περέιρα που είχαν κάποιες ενοχλήσεις.

Αυτό που ουσιαστικά ήθελε να δει ο Λουτσέσκου ήταν ο σχηματισμός τον οποίο δουλεύει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και με τον οποίο συνηθίσει να παίζει ο ίδιος, το 4-2-3-1 ή 4-1-4-1 σε πολλές στιγμές του αγώνα την ίδια ώρα που από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ζητούσε πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου και τη μπάλα κάτω απ' όλους τους παίκτες του ανεξαρτήτου ηλικίας καθώς χρησιμοποιήθηκαν όλοι εκ των οποίων και αρκετοί νεαροί.

Βέβαια την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έδειξε και κάποια κακά στοιχεία όπως στην ευκολία με την οποία οι παίκτες του Βόλου κέρδιζαν μάχες σε στημένες φάσεις με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχαν αλλά και εν γένει την αμυντική προσύλωση που έδειξαν σε αυτό το πρώτο φιλικό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη ο Βόλος κατάφερε να πάρει προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 39' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Φαν Βέερτ κέρδισε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και έκανε το 0-1.

Η απάντηση του δικέφαλου όμως ήταν άμεση καθώς στο 44' ο Α. Ζίβκοβιτς έδωσε ωραία κάθετη πάσα προς τον Γκορντεζιάνι που έκανε ωραία κίνηση και άψογο πλασέ για να φέρει το ματς στα ίσια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς μια διαφορετική ενδεκάδα. Και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 47'. Ο Λούκας Τέιλορ στην πρώτη του παρουσία με τη φανέλα της νέας του ομάδας, έστω και σε φιλικό, έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Εσίτι που με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-1.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια της, να απειλεί πότε με τον Ουάρντα, πότε με τον Βρακά και πότε με τον Κούτσια αλλά δεν μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Αυτό ήρθε στο 85' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά του Μουργκ ο Μιχαηλίδης νίκησε την άμυνα του Βόλου και τον Κότνικ για να γράψει το 3-1. Εν συνεχεία ο Ουάρντα βρέθηκε κοντά και σε ένα ακόμη γκολ αλλά είδε τον Κότνικ στο 89' να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αιγύπτιου.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (46' Πασχαλάκης), Λύρατζης (46' Τέιλορ), Μιχάι (46' Βαρέλα), Κρέσπο (46' Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο (46' Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (46' Νινούα), Σβαμπ (46' Εσίτι), Λάμπρου (46' Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς (46' Μουργκ), Τζόλης (46' Βρακάς), Γκορντεζιάνι (46' Κούτσιας).

Βόλος: Κλέιμαν (30' Παπαδόπουλος, 60' Κότνικ), Πουρίτα, Φεράρι, Μπαρτόλο, Γκιουλέν, Γκρίλο, Τσοκάνης (50' Νίνης), Μπαριέντος (78' Λογαράς), Μπαρτόλο (82' Μουρίκης), Βοϊτκόφσκι, Φαν Βέερτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ