ΠΑΟΚ

Λούτσεσκου για απουσίες Κούρτιτς - Ζίβκοβιτς: "Οι υπόλοιποι παίκτες προετοιμάζονται να πάνε σε πόλεμο"

Ο Λουτσέσκου στο ΠΑΟΚ - Γάνδη
Ο Λουτσέσκου στο ΠΑΟΚ - Γάνδη INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά το ΠΑΟΚ - Γάνδη ρωτήθηκε για τις απουσίες των Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς στη ρεβάνς και η απάντησή του είχε μια ατάκα που μάλλον κανείς δεν περίμενε τούτη τη χρονική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Γάνδης για τη φάση των 16 του Europa Conference League. Ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ανέφερε πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα. Επίσης μίλησε και για τις απουσίες του Κούρτιτς και του Ζίβκοβιτς αναφέροντας πως οι υπόλοιποι παίκτες προετοιμάζονται να πάνε σε πόλεμο, μία αμφιλεγόμενη δήλωση εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

Για το ματς: "Ήταν ένα ματς με ένταση, πολλές μάχες, πολύ σκληρό. Εάν ήμασταν λίγο καλύτεροι στο τελευταίο επιθετικό κομμάτι θα μπορούσαμε αν το τελειώσουμε με μεγαλύτερη διαφορά. Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος".

Για τις απουσίες των Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς και τη ρεβάνς: "Αυτή είναι η ζωή, αυτές είναι καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι άλλοι παίκτες προετοιμάζονται να πάνε σε πόλεμο"

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν θα ήταν τέλειο παιχνίδι αν δεν υπήρχαν οι κίτρινες κάρτες: "Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη, όλα μπορούν να γίνουν. Έτσι, τυχαίνει να πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση. Πάντα, πρέπει να παλεύουμε γι' αυτό. Έχουμε απέναντι μας καλή ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε δυνατοί για τους άλλους. Σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι. Ήταν καλή η νίκη που πήραμε".

Πόσο κοντά είναι ο ΠΑΟΚ στα θέλω του: "Ξεκινήσαμε μία μεγάλη δουλειά το καλοκαίρι, δεν είμαι εύκολος προπονητής, δίνω πολλές πληροφορίες, η ομάδα θέλει χρόνο για να μάθει, να καταλαβαίνει και να βελτιώνεται. Μπήκαμε στις διοργανώσεις με πολλά προβλήματα από τις προηγούμενες χρονιές, όσοι ήρθαν ήθελαν χρόνο. Είχαμε τραυματισμούς, κρούσματα και καθυστέρησαν την βελτίωση της ομάδας.

Είχαμε στόχο να περάσουμε τους ομίλους, παίζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα. Πιεστήκαμε. Την πρώτη χρονιά της δουλειάς, βελτιωθήκαμε πολύ. Είμαι ικανοποιημένος από την νοοτροπία. Δεν είμαστε τέλειοι, παλεύουμε και καταφέρνουμε να πάρουμε αποτελέσματα όπως θέλουμε, όπως στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, τα δύο ματς με την Μίντιλαντ. Μπορώ να δω τη βελτίωση και αυτό στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι υπολογίζουμε σε μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιριστών, ώστε να παίζουμε μεσοβδόμαδα. Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε δρόμο, αλλά είμαι ικανοποιημένος".

Πόσο ρόλο παίζει η παρουσία της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ κοντά στην ομάδα: "Πιστεύω ότι πρέπει να λέμε πως είναι πάντα εδώ. Ακόμη και αν δεν είναι στη Θεσσαλονίκη είναι μέσα στην ομάδα, μιλάει με εμάς, πολλές φορές και δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Τον νιώθουμε κοντά σε εμάς. Για τους αντιπάλους μας είναι λίγο πιο δύσκολο να είναι εδώ".

Αν το ρόστερ κάνει εύκολη τη δουλειά και αν το καθαρό μυαλό προέρχεται και από δυνάμεις: "Ως προπονητής είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω μπροστά, δεν μπορώ να σταθώ στις δύο κίτρινες. Έχουμε παίκτες άμεσα διαθέσιμους, με διαφορετικά στοιχεία και κίνητρα. Όσο καλά και αν αναλύσεις τον αντίπαλο στην Ευρώπη, δεν ξέρεις πώς θα παρουσιαστεί. Είναι διαφορετικό σε σχέση με το εγχώριο πρωτάθλημα. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν το 1-0. Με απογοητεύει ότι 20 λεπτά δεν είχαμε αυτοπεποίθηση.

Το κομμάτι της φυσικής κατάστασης το δουλεύουμε, βελτιώνεται. Μας έχει βοηθήσει και το rotation. Αισθάνονται καλά και οι παίκτες. Έχουμε σκοπό να πάμε στο Βέλγιο να κερδίσουμε".

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ