ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Λούτον - Τσέλσι 2-3: Τα βρήκαν σκούρα οι μπλε, αλλά πέρασαν με ανατροπή στα προημιτελικά

Ο Βέρνερ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Λούτον κόντρα στην Τσέλσι
Ο Βέρνερ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση της Λούτον κόντρα στην Τσέλσι 2022 AP PHOTO/IAN WALTON

Η Τσέλσι πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup με δύσκολο τρόπο, καθώς χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή απέναντι στη Λούτον, ομάδα της Championship. Οι μπλε επικράτησαν 3-2.

Σκούρα τα βρήκε η Τσέλσι κόντρα στη Λούτον για τη φάση των 16 του FA Cup. Οι μπλε πήραν την πρόκριση, καθώς επικράτησαν 3-2 με ανατροπή της ομάδας της Championship. Λυτρωτής για τους μπλε ήταν ο Λουκάκου που σκόραρε στο 78'.

Η Λούτον άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπερκ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και άφησε άγαλμα τον Κέπα. Η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 27ο λεπτό. Σκόρερ για τους μπλε ήταν ο Σαούλ που πέτυχε μάλιστα και το πρώτο του τέρμα.

Στο 40ο λεπτό η Λούτον κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Κόρνικ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και νίκησε τον Κέπα.

Στο β' μέρος η Τσέλσι έφερε το ματς "τούμπα". Οι μπλε έκαναν το 2-2 στο 68ο λεπτό, έπειτα από πλασέ του Βέρνερ. Στο 78' ο Βέρνερ από τα δεξιά έψαξε τον Λουκάκου, ο οποίος με προβολή πέτυχε την ανατροπή.

ΛΟΥΤΟΝ: Στιρ, Ποτς, Λόκγιερ, Μπιούρκ, Μπελ, Μπέρι, Όσο, Γκόμες, Κιόσο, Μούσκε, Κόρνικ

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Ρίντιγκερ, Λόφτους -Τσικ, Σαρ, Χάντσον -Οντόι, Ζορζίνιο, Σαούλ, Κένεντι, Μάουντ, Λουκάκου, Βέρνερ

Πρόκριση και για τη Σαουθάμπτον

Εισιτήριο για τη φάση των 16 του FA Cup πήρε και η Σαουθάμπτον. Οι άγιοι επικράτησαν 3-1 της Γουέστ Χαμ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Περό άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό, με τον Αντόνιο να ισοφαρίζει για τα σφυριά στο 60ο λεπτό. Στο 67' δόθηκε πέναλτι, ο Γουάρντ Προζ ανέλαβε την εκτέλεση στο 69' και έκανε το 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90+5' ο Μπρόγια.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Καμπαγέρο, Περό, Στέφενς, Βαλερί, Γουόκερ-Πίτερς, Τζενεπό, Γουάρντ-Προζ, Σμόλμποουν, Άρμστρονγκ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Ντόσον, Ζουμά, Ντιόπ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Λανζίνι, Μπόουεν, Αντόνιο

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ