ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Λόταρ Ματέους: "Φάρσα η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι, ο Χάλαντ την άξιζε περισσότερο"

Λόταρ Ματέους: "Φάρσα η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι, ο Χάλαντ την άξιζε περισσότερο"
Ο Λόταρ Ματέους πριν το ματς της Μπάγερν Μονάχου εναντίον της Ουνιόν Βερολίνου για την Bundesliga της σεζόν 2022/2023 @2022 AP IMAGES/ANDREAS SCHAAD

Τη διαφωνία του ως προς τον κάτοχο της 67ης Χρυσής Μπάλας εξέφρασε ο Λόταρ Ματέους, με τον θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου να υποστηρίζει ότι ο Έρλινγκ Χάλαντ άξιζε περισσότερο από τον Λιονέλ Μέσι το βραβείο.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει από το βράδυ της Δευτέρας (30/10) σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να είναι τελικά ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023.

Η κύρια πηγή διαφωνίας είναι κατά πόσο άξιζε να δοθεί για 8η φορά στον Λιονέλ Μέσι, από τη στιγμή που ο Αργεντινός σταρ είχε ως μεγάλη στιγμή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ενώ ο 'Ερλινγκ Χάλαντ είχε να αντιπαραβάλει το Χρυσό Παπούτσι και το τρεμπλ (Premier League, Fa Cup και Champions League) με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι 100 δημοσιογράφοι που ψηφίζουν για λογαριασμό του γαλλικού αθλητικού περιοδικού "France Football" ανέδειξαν νικητή τον Μέσι, με τον θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας του 1990 να έχει διαφορετική άποψη, τασσόμενος υπέρ του Νορβηγού επιθετικού.

"Αδικαιολόγητος τίτλος. Ο Χάλαντ τα πήγε καλύτερα όλη τη χρονιά", τόνισε αρχικά ο Λόταρ Ματέους, με τον παλαίμαχο παίκτη της Ίντερ, επίσης, να δηλώνει: "Αυτή είναι η απόδειξη ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Για μένα κανείς δεν τα πήγε καλύτερα από τον Χάλαντ, ήταν ο καλύτερος τους τελευταίους 12 μήνες. Κατέκτησε σημαντικούς τίτλους με τη Σίτι, ενώ έκανε ρεκόρ τερμάτων. Η ψηφοφορία είναι μια φάρσα, παρόλο που ήμουν πάντα οπαδός του Μέσι".

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ