LIGUE 1

Λοριάν - Λιλ 2-1: Νέο χαστούκι για την πρωταθλήτρια

Οι παίκτες της Λοριάν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Ligue 1
Οι παίκτες της Λοριάν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Ligue 1 © 2021 DAVID VINCENT / AP IMAGES

Με ηγέτη τον Τερέμ Μοφί που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87' και είχε και μία ασίστ, η Λοριάν επιβλήθηκε 2-1 της Λιλ για την 5η αγωνιστική της Ligue 1 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Οι παίκτες της Λιλ ήλπιζαν πως το 2-1 επί της Μονπελιέ πριν από δύο εβδομάδες θα τους βοηθούσε να ανέβουν ψυχολογικά, όμως αποδείχτηκε πως δεν αποτέλεσε έναυσμα για αντεπίθεση αλλά μία παρένθεση στην πολύ άσχημη εκκίνησή τους τη φετινή σεζόν.

Αυτό τουλάχιστον έγινε αντιληπτό το βράδυ της Παρασκευής στο "Stade du Moustoir", με τους πρωταθλητές Γαλλίας να εμφανίζονται σε ένα ακόμα ματς κατώτεροι των προσδοκιών και να γνωρίζουν την ήττα με 2-1 στην έδρα της Λοριάν, έχοντας πλέον να επιδείξουν 1 νίκη, 2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες στα πρώτα πέντε παιχνίδια της φετινής Ligue 1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7' μετά από άπιαστο σουτ εντός περιοχής του Λοριεντέ όπου πήρε εκπληκτική ασίστ από τον Μοφί (ταλαιπώρησε όλη σχεδόν την άμυνα των λιλουά πριν δώσει πάσα πάρε-βάλε), για να έρθει στο 25' η ισοφάριση από τον κανονιέρη της Λιλ, Γιλμάζ, που κέρδισε πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα.

Η ομάδα του Ζοσλέν Γκουβερνέκ δεν πατούσε όμως καλά στο γήπεδο κάτι που φανερώνουν και οι συνολικές προσπάθειες των δύο ομάδων (11 η Λοριάν με τις 7 εκτός εστίας - 6 η Λιλ με τις μισές εντός εστίας) και λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου έπεσε στο καναβάτσο.

Αυτό έγινε στο 87΄ με τον Μοφί να αποδεικνύεται δήμιός της, όταν τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και βρήκε τη μπάλα στο γύρισμα του Λε Γκοφ από τα αριστερά, για να νικήσει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Γκρμπιτς και να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του που την ανέβασε στην 4η θέση.

ΛΟΡΙΑΝ: Ναρντί, Καριόκα, Μέντες, Λαπόρτ, Γενζ, Λε Γκοφ, Μονκοντούι (81' Μποισγκάρντ), Λεμουάν (89' Λε Μπρις), Αμπερζέλ, Λοριεντέ (81' Α.Γκρμπιτς, Μοφί (90' Ντιαρά)

ΛΙΛ: Ι.Γκρμπιτς, Τζάλο, Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Γιαζίτσι (76' Νταβίντ), Αντρέ, Τσέκα, Γκόμες (59' Γκούντμουντσον), Ικονέ (88' Λιχατζί), Γιλμάζ

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ