ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ

Loco όνομα και πράγμα: Ο Μπιέλσα αποφάσισε να καλέσει ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην εθνική Ουρουγουάης

Ο τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα
Ο τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα @ 2023 MATILDE CAMPODONICO / AP IMAGES

Άλλη μία πρωτότυπη απόφαση του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος αποφάσισε να καλέσει στην εθνική Ουρουγουάης έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, για το επερχόμενο φιλικό ματς με την Κώστα Ρίκα.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που μία επιλογή του Μαρσέλο Μπιέλσα προκαλεί εντύπωση και γίνεται αντικείμενο ποικίλων σχολίων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης πρωτοτύπησε λοιπόν για ακόμη μία φορά, αφού αποφάσισε να καλέσει στην αποστολή της Σελέστε έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, για το επερχόμενο φιλικό με την Κόστα Ρίκα, στις 31 Μαΐου.

Πρόκειται για τον Βάλτερ Ντομίνγκεζ, έναν 24χρονο επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται στην ημιεπαγγελματική Χουβεντούντ ντε Σοριάνο κι έχει σκοράρει 38 γκολ σε 19 αγώνες!

Το φιλικό με την Κόστα Ρίκα εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ουρουγουάης για το Copa America 2024, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου στις ΗΠΑ. Την περίοδο που θα πραγματοποιηθεί η φιλική αναμέτρηση, ο... EL Loco δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει παίκτες από τις Νασιονάλ, Πενιαρόλ, Λίβερπουλ Μοντεβίδεο, Ρασίνγκ και Ντανούμπιο, διότι έχουν διεθνείς υποχρεώσεις στο Κόπα Λιμπερταδόρες και στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος επιβεβαίωσε την κλήση του δηλώνοντας χαρούμενος και έκπληκτος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπιέλσα πριν αναλάβει την εθνική Ουρουγουάης είχε οδηγήσει τη Λιντς στην άνοδο, στην Premier League το 2020. Ο Αργεντινός τεχνικός μετράει συνολικά 10 μας στον πάγκο της Σελέστε, έχοντας απολογισμό έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ