ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον 22χρονο δεξιό φουλ μπακ του Άγιαξ, Ρούμπεν Λιζούν, και το Sport24.gr, παρατηρεί τη μέχρι τώρα πορεία του. (φωτογραφίες, VIDEOS)

Στις φλέβες του κυλά αίμα ολλανδικό αλλά και σουριναμέζικο. Συμπαίκτης του Ουασίμ Μπούι στη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, το 2010 γνώρισε για πρώτη φορά τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από πέντε χρόνια κι αφού δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Φρανκ ντε Μπουρ, μοιάζει πιθανόν να συναντήσει ξανά τον Έλληνα τεχνικό.

Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1992 στο Άμστερνταμ από γονείς με καταγωγή από το Σουρινάμ (έτσι δικαιολογείται κι η διπλή εθνικότητα που έχει) κι απέκτησε την πρώτη επαφή με την μπάλα, σε μικρή ηλικία στις SV Ντε Μετεόορ και στην OSV πριν ενταχθεί στο... "παιδομάζωμα" του Άγιαξ.

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Από το 2010 στη δεύτερη ομάδα του "Αίαντα", με το νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ως βοηθό των Άαρον Βίντερ και Ντένις Μπέργκαμπ, επικεφαλής αντίστοιχα της τεχνικής ηγεσίας. Στην ίδια ομάδα είναι κι ένας άλλος νυν "πράσινος", ο Ουασίμ Μπούι, αλλά κι ο μικρός αδερφός του Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Ρόντνεϊ. Ως δεξί φουλ-μπακ, ο άμεσος ανταγωνιστής του στη συγκεκριμένη θέση ήταν ο Ρικάρντο φαν Ράιν, που σήμερα αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ.

Αφού περνά τα "καψώνια" της δεύτερης ομάδας, έρχεται η προαγωγή για την πρώτη το 2011. Υπό τις οδηγίες του Φρανκ ντε Μπουρ, μετρά τέσσερις εμφανίσεις, Ντεμπούτο στις 5 Οκτωβρίου, στην εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Άλκμααρ, περνώντας στη θέση του Αντρέ Όιγερ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Δύσκολο αντικειμενικά να βρει το δρόμο για την αρχική ενδεκάδα, παρόντων των Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ (νυν Παρί Σεν-Ζερμέν) και δευτερευόντως Ρικάρντο φαν Ράιν.

Σεζόν 2012/2013. Ο πρώτος εκ των δύο ανωτέρω παίρνει την πτήση από την ολλανδική με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο μένει ο έτερος. Αυτός είναι, τον οποίον εμπιστεύτηκε ξανά ο Φρανκ ντε Μπουρ. Δύο συνολικά συμμετοχές για τον Ρούμπεν Λιζούν.

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άγιαξ, ήρθε τον Αύγουστο του 2012, σε φιλική νίκη επί της Νόρντβαϊκ, με 8-0. Δεύτερο τέρμα, μετά από ένα χρόνο, ξανά σε φιλική αναμέτρηση. Στις 13 Ιουλίου του 2013, το τέταρτο γκολ της νίκης (5-1) επί της Βάαλβαϊκ.

Το απροσπέλαστο, λόγω σταθερών επιλογών του τεχνικού του Άγιαξ, εμπόδιο ονόματι Ρικάρντο φαν Ράιν, δεν θα του ανοίξει το δρόμο για τη βασική ενδεκάδα. Οκτώ φορές, ωστόσο, θα φορέσει τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Μία από αυτές, στο ντέρμπι κόντρα στη Φέγενοορντ, αντικαθιστώντας τον Ρικάρντο φαν Ράιν, στις 18 Αυγούστου.

Ίδιο το σενάριο και για την τρέχουσα σεζόν φόρεσε επτά φορές τη φανέλα του Άγιαξ μέχρι και τον Ιανουάριο, όταν και δόθηκε δανεικός στην Μπρέντα. Ο Ρόμπερτ Μάασκαντ του δίνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τη φανέλα του βασικού, κι εκείνος την αδράττει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τώρα, μακριά από το Άμστερνταμ και με εμφανή την κόπωση από την απώλεια εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, ψάχνει τη Γη της Επαγγελίας, στον ευρωπαϊκό... Νότο. Πιθανόν, με δύο παλιούς γνώριμους. Αλλά κυρίως, έναν άνθρωπο ο οποίος τον είδε και τον πίστεψε στα πρώτα του βήματα.

"Οράνιε" από... κούνια

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, της Ολλανδίας, εκτός αυτής των Ανδρών. Από το 2006, ανέβηκε όλα τα (ηλικιακά) σκαλοπάτια από την Κ15 μέχρι και την Κ21.

Λιζούν: Το ολλανδικό "μηχανάκι"

Ντεμπούτο με τους "οράνιε" Κ15 κόντρα στην αντίστοιχη της Ιρλανδίας (26/11/2006), με τους Κ17 κόντρα στην αντίστοιχη της Αγγλίας (20/2/2008), με τους Κ17 σε τουρνουά με τις αντίστοιχες των Γερμανίας, Ιταλίας και Τουρκίας (εκεί σημείωσε και το πρώτο του γκολ, με το εθνόσημο στο στήθος), αλλά και στις ομάδες των Νέων (2/8/2013).

Ο Ρούμπεν Λιζούν είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Τόσο όσον αφορά στην τεχνική, όσο και στην ταχύτητα:

Στο παρακάτω βίντεο, από τον επίσημο λογαριασμό του Άγιαξ στο Youtube, μπορείτε να δείτε μερικές από τις κινήσεις του Ολλανδού:

Καλό του πόδι είναι το δεξί. Μερικές φορές, σκοράρει στην κίνηση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω, στο φιλικό με τη Βάκερ Ίνσμπρουκ:

Εδώ στη νίκη επί της Νόρντβαϊκ με 8-0, ο Ρούμπεν Λιζούν σκοράρει για λογαριασμό του Άγιαξ:

Από τον Λιζούν του Άγιαξ πήρατε μία γεύση, εδώ μπορείτε να δείτε και τις κινήσεις του 22χρονου Ολλανδού φουλ μπακ, με την Μπρέντα:

Το καλό του πόδι είναι το δεξί. Ωστόσο, μερικές φορές σκοράρει και με το αριστερό. Όπως κόντρα στη Βάαλβαϊκ.

Μπορεί να έχετε την εντύπωση - παρακολουθώντας τα προηγούμενα βίντεο - ότι ο Λιζούν μόνο επιτίθεται. Αναθεωρήστε, βλέποντας, τις αμυντικές επιδόσεις του:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ