ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Το μήνυμα του Κλοπ στους οπαδούς των κόκκινων ενόψει του restart

Liverpool's manager Jurgen Klopp applauds fans at the end of the second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp applauds fans at the end of the second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ανήμερα των 53ως γενεθλίων του, ο Γιούργκεν Κλοπ έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Λίβερπουλ ενόψει της επανέναρξης της Premier League, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να μείνουν σπίτι (VIDEO).

Η τελευταία γεύση της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν ήταν πικρή καθώς στις 11 Μαρτίου ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και αποχαιρέτησε το όνειρο της υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ωστόσο σχεδόν 100 ημέρες η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στο Άνφιλντ.

Μετά από το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού που άλλαξε τον κόσμο έχοντας αφήσει πίσω του μέχρι στιγμής 430.000 νεκρούς, το ποδόσφαιρο προσπαθεί σιγά σιγά να σταθεί στα πόδια του και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετράει αντίστροφα για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με την Έβερτον.

Ένα τοπικό ντέρμπι που θα γίνει στο "Γκούντισον Παρκ" και θα έχει τεράστια σημασία, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στη δράση μετά από τρεις και πλέον μήνες απραξίας και την Λίβερπουλ να ξέρει πως με νίκη αγγίζει και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας έπειτα από 30 χρόνια ανομβρίας.

Λίγες ημέρες πριν από το σημαντικό αυτό ματς, ο Γιούργκεν Κλοπ -που συμπλήρωσε την Τρίτη 53 χρόνια ζωής- θέλησε να παραδώσει ένα προσωπικό μήνυμα σε όλους τους φίλους των κόκκινων ενόψει της επανεκκίνησης της Premier League, κάνοντας λόγο για μάχη που θα χρειαστεί να δώσουν οι παίκτες από το γήπεδο και οι φίλαθλοι από το σπίτι τους.

"Το ποδόσφαιρο επιστρέφει. Θα είναι προφανώς, για διάφορους λόγους, εντελώς διαφορετικό, αλλά μπορείτε να το κάνετε πραγματικά ξεχωριστό... Πριν κάποιους μήνες, ήρθε η στιγμή που όλοι μας συνειδητοποιήσαμε πως το ποδόσφαιρο προφανώς δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο πιστεύαμε μέχρι τότε όταν παίξαμε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Νομίζω πως ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Έχουμε όλοι μας τα προβλήματά μας, έχουμε οικογένεια και η υγεία ήταν πάντα πάνω από όλα τα άλλα, ειδικά η υγεία των αγαπημένων μας ατόμων. Έπρεπε να δείξουμε υπευθυνότητα και δείξαμε υπευθυνότητα.

Υπήρχαν στιγμές που δεν ξέραμε αν θα ξαναπαίζαμε φέτος ποδόσφαιρο... Και τώρα είμαστε εδώ και σε λίγες ημέρες θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα επειδή δείξαμε υπευθυνότητα και επειδή θέλαμε να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας.

Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει λοιπόν οπότε μπορούμε πάλι να διεκδικήσουμε το μεγάλο στόχο μας. Και για αυτό σας χρειαζόμαστε, όπως σας χρειαζόμασταν πάντα. Όλα τα πράγματα είναι ξεχωριστά χάρη σε εσάς. Είχαμε μερικές προπονήσεις, εσωτερικά διπλά και ένα φιλικό με την Μπλάκμπερν στο γήπεδό μας και η μεγαλύτερη διαφορά ήταν, πριν από τον αγώνα, το "You'll Never Walk Alone" χωρίς εσάς.

Εξακολουθεί να είναι ένα υπέροχο τραγούδι, που σου αρέσει να το ακούς, αλλά χωρίς εσάς δεν είναι καν στο 5%. Θα έρθει η στιγμή που θα το τραγουδήσουν όλοι μαζί 300, 400 εκατομμύρια φωνές και αυτές περιμένουμε.

Μέχρι τότε όμως, θα εξακολουθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και όπως είπα στην αρχή του video, θα είναι εντελώς διαφορετικό. Εξακολουθεί όμως να είναι ποδόσφαιρο και να είναι για εσάς. Αυτό σημαίνει πως εμείς θα είμαστε στο γήπεδο και εσείς θα είστε σπίτι.

Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα νιώσουμε την υποστήριξή σας, θα κάνω τα παιδιά να αισθάνονται την υποστήριξή σας. Θα την χρησιμοποιήσουμε καθώς εξακολουθείτε να είστε το 80 με 90% της βενζίνης στο ντεπόζιτό μας. Σας έχουμε ανάγκη αλλά το τελευταίο μήνυμα είναι: Μείνετε ασφαλείς, υποστηρίξτε μας από το σπίτι.

Είμαστε ακόμα μαζί σας και δεν θα περπατήσετε ποτέ μόνοι", αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του Κλοπ προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ