ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τζέραρντ: "Η Λίβερπουλ πρέπει να φτιάξει άγαλμα στον Κλοπ όταν πάρει τον τίτλο"

Τζέραρντ: "Η Λίβερπουλ πρέπει να φτιάξει άγαλμα στον Κλοπ όταν πάρει τον τίτλο"

O Στίβεν Τζέραρντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιούργκεν Κλοπ, τονίζοντας πως ανέλαβε τη Λίβερπουλ και την ανέβασε ένα επίπεδο, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση να φτιάξει ένα άγαλμά του όταν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μία μεγάλη συνέντευξη στη συνδρομητική ιστοσελίδα " Athletic" παραχώρησε ο θρύλος της Λίβερπουλ και νυν τεχνικός της Ρέιντζερς, Στίβεν Τζέραρντ. Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος οδηγεί τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια, ζητώντας από τους διοικούντες την ομάδα να δημιουργήσουν ένα άγαλμά του όταν "κλειδώσει" και μαθηματικά τον τίτλο.

Οι δυο τους μπορεί να μην συνεργάστηκαν ως παίκτης-προπονητής, αλλά συνυπήρξαν για περίπου δύο χρόνια στους "κόκκινους", όταν ο Τζέραρντ έκανε τα πρώτα προπονητικά βήματά του, στην Κ18 του συλλόγου.

"Νομίζω πως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί επιτυχημένοι προπονητές. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι εξαιρετικός, ο Κάρλο Αντσελότι επίσης και θεωρώ πως η Έβερτον είναι τυχερή που τον έχει, ειδικά με αυτό το βιογραφικό. Μπορώ να ονοματίσω κι άλλους.

Έχοντας την εμπειρία της προπονητικής τα τελευταία δύο χρόνια, συνειδητοποιώ πόσο δύσκολη και γεμάτη πρόκληση είναι η συγκεκριμένη δουλειά. Δεν έχω τίποτα λιγότερα από σεβασμό για τον Γιούργκεν. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τον εαυτό του, που διαχειρίστηκε εμένα, αλλά και γενικότερα ο τρόπος που λειτουργεί είναι αξιοσημείωτος. Νομίζω πως έχει και καρδιά και μυαλό. Απλά δουλεύει για τη Λίβερπουλ Ήρθε και πήγε τον σύλλογο στο επόμενο επίπεδο.

Πήγε την ομάδα σε τόσους τελικούς, έφερε το έκτο Champions League και τώρα την οδηγεί στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Για εμένα, κάποιος σαν τον Γιούργκεν πρέπει να επιβραβευθεί. Φαίνεται πως στο ποδόσφαιρο συνήθως περιμένουμε μέχρι οι άνθρωποι να γεράσουν προκειμένου να αναγνωριστούν πλήρως οι επιτυχίες τους. Αλλά γνωρίζω πως οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ δεν θα το αφήσουν να συμβεί. Όταν ο Γιούργκεν φέρει τον τίτλο, πρέπει να αρχίσει η δημιουργία ενός αγάλματός του", ήταν το σχόλιο του Τζέραρντ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ