ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Τα τρομερά ρεκόρ στο 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας

Χέντερσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ πανηγυρίζουν γκολ του αρχηγού της Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League
Χέντερσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ πανηγυρίζουν γκολ του αρχηγού της Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της Premier League JUSTIN SETTERFIELD/POOL VIA AP

Η Λίβερπουλ σκόραρε τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο και άλλες τέσσερις στο δεύτερο, για να φτάσει στο ιστορικό 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας που της επέτρεψε να πανηγυρίσει ρεκόρ τόσο δικά της όσο και της Premier League.

Η Λίβερπουλ παρατάχτηκε στο "Σέλχαρστ Παρκ" με πολύ καλύ ψυχολογία, έχοντας να επιδείξει πέντε νίκες στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της δεν θα μπορούσε να περιμένει αυτό που πέτυχε η ομάδα του στο ματς της 14ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι κόκκινοι αποδείχτηκαν μηχανή παραγωγής γκολ απέναντι στους αετους, τους οποίους φιλοδώρησαν με επτά γκολ χωρίς να δεχτούν ούτε ένα, και το φινάλε τους βρήκε να αποσπώνται έξι βαθμούς από την 2η Τότεναμ και να επιτυγχάνουν σημαντικά ρεκόρ.

Αναλυτικά τα τέσσερα ρεκόρ της Λίβερπουλ:

1. Με το 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλαλς στο Λονδίνο η Λίβερπουλ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία εκτός έδρας επιτυχία με επτά γκολ διαφορά ενώ ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε 7+ γκολ μετά από το 9-0 επί της Κρίσταλ Πάλας τον Σεπτέμβριο του 1989.

2. Ο Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τις 127 νίκες στο πρωτάθλημα στον πάγκο της Λίβερπουλ και είναι πλέον ο πολυνίκης τεχνικός στην ιστορία των κόκκινων όσον αφορά στην Premier League ξεπερνώντας τις 126 επιτυχίες του Ράφα Μπενίτεθ (2004-2010).

3. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέρασε αλλαγή στο ματς στο 57' και πρόλαβε να σκοράρει δις και να βγάλει μία ασίστ, για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ με συμμετοχή σε τρία γκολ σε παιχνίδι Premier League έχοντας περάσει στο ματς ως αναπληρωματικός.

4. Τα επτά γκολ της Λίβερπουλ είχαν επτά διαφορετικούς δημιουργούς (Μανέ, Φιρμίνο, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ, Ματίπ, Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν) και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League που επτά διαφορετικοί παίκτες έχουν βγάλει ισάριθμες ασίστ σε ένα παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ