ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν εκτός τόπου και.. χρόνου στο "Άνφιλντ" και γνώρισε "κολακευτική" ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ στο φιλικό των δύο ομάδων προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Άλεν και Χέντερσον οι σκόρερς, αποθέωση για Κάραγκερ και Φάουλερ. (video)

Στο δυνατότερο μέχρι στιγμής φιλικό προετοιμασίας του φετινού καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει τρανταχτές αδυναμίες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλειά από όλους προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάσαν άκρως προβληματική εικόνα σε όλες τις γραμμές στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία πέτυχε 2 γκολ στο φιλικό προς τιμήν του μεγάλου αρχηγού της Στίβεν Τζέραρντ και θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει άλλα τόσα.

Το πρώτο ημίχρονο ιδίως αποτέλεσε ένα σκληρό μάθημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό που επέβαλαν οι αντίπαλοί τους και φάνηκε να υστερούν τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στην ανάπτυξη.

Η τριπλέτα Άσπας-Στέρλινγκ-Άλεν είχε στήσει... πάρτι γύρω και μέσα στην ερυθρόλευκη περιοχή καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσουν αμέτρητα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τους Χολέμπας και Σαλίνο κυρίως να χάνουν αμέτρητες προσωπικές μονομαχίες.

Το αμυντικό δίδυμο Σιόβα-Μεντζανί τα βρήκε... σκούρα από τις αρκετές κάθετες μπαλιές και το γρήγορο passing game των γηπεδούχων, ο Σάμαρης εμφανίστηκε αρκετά τρακαρισμένος και ο μόνος που είχε στο ενεργητικό του κάμποσες δυναμικές διεκδικήσεις και κερδισμένες μπάλες ήταν ο Φέισα.

Και φυσικά αν δεν υπήρχε ο Μέγκιερι να κάνει δύο εξαιρετικές και πολύ δύσκολες επεμβάσεις το κοντέρ δεν θα είχε σταματήσει στο 1-0 στην ανάπαυλα (από το γκολ του Άλεν στο 23' μετά από ασίστ του Άσπας).

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0

Την ίδια ώρα, με τη μπάλα να βρίσκεται λίγη ώρα σε "ελληνικά πόδια", ελάχιστες ήταν οι φορές έφτασε αυτή στην περιοχή του Μινιολέ, με τους παίκτες του Ολυμπιακού όχι μόνο να μη βγάζουν αυτοματισμούς αλλά να δυσκολεύονται να αλλάξουν επιτυχημένα πάσα περισσότερες από 3 φορές στη σειρά...

Ο Κάμπελ και ο Ντομίνγκες προσπάθησαν κάποιες φορές να δημιουργήσουν κινδύνους, όμως με το πέρασμα του χρόνου χάθηκαν και αυτοί στη γενικότερη μετριότητα.

Η εικόνα αυτή ήταν λογικό να απογοητεύσει τον Μίτσελ ο ο οποίος μέχρι το 60ο λεπτό είχε πραγματοποιήσει έξι αλλαγές (Ρομπέρτο, Βάις, Παπάζογλου, Σαβιόλα, Μανωλάς και Μασάντο) ενδεικτικό της θέλησής του να αλλάξει αυτό που έβλεπε από τους παίκτες του.

Οι "κόκκινοι" του Ρότζερς ήταν όμως η ομάδα που είχε το "πάνω χέρι" και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Χέντερσον να κάνει το 2-0 στο 62' και να "φτιάχνει" την αγγλική εξέδρα, η οποία απογειώθηκε στη συνέχεια με την είσοδο των παλαίμαχων άσων της ομάδας Τζέιμι Κάραγκερ και Ρόμπι Φάουλερ.

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός στην ουσία ανέβασε στροφές στο τελευταίο 20λεπτο όπου και επισκέφτηκε περισσότερες φορές τα αντίπαλα καρέ με τους Σαβιόλα και Βάις να συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας της ομάδας τους αλλά τον Μινιολέ να ολοκληρώνει το ματς χωρίς κάποια μεγάλη επέμβαση στο ενεργητικό του.

Με το 2-0 να έχει κρίνει τον νικητή από το 62ο λεπτό, όλοι πλέον περίμεναν τη στιγμή της αποχώρησης του Τζέραρντ από το παιχνίδι, για να γνωρίσει στο 84ο λεπτό ο αρχηγός των "κόκκινων" το απόλυτο μπιζάρισμα.

Διαβάστε το live της αναμέτρησης

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στη Λίβερπουλ, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης απέναντι σε έναν παθητικό, ασύνδετο και εξαιρετικά αργό Ολυμπιακό και το 1-0 μάλλον την αδικεί...

Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τη Λίβερπουλ ήρθε μόλις στο 5', με το τετ α τετ του Άσπας με τον Μέγκιερι να βγάζει νικητή τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ενώ μετά το πρώτο 20λεπτο που οι "reds" είχαν κλείσει στα καρέ την ομάδα του Μίτσελ, άνοιξε το σκορ.

Ο Άλεν δεν μπόρεσε αρχικά στο 23' να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή (πάνω από το δοκάρι), όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πήρε το αίμα του πίσω.

Μετά από εξαιρετική συνεργασία Στέρλινγκ-Άσπας λίγο έξω από την περιοχή, ο Ισπανός έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Άλεν με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 μπροστά σε άδεια εστία.

Enrique
Enrique INTIME SPORTS

Έξι λεπτά αργότερα (29') ο δαιμόνιος σε όλο το πρώτο ημίχρονο Άσπας είχε τρομερή ευκαιρία για το 2-0, όμως το αριστερό σουτ του από πλεονεκτική θέση αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Μέγκιερι, ενώ στο 33' ο Τζόνσον επιχείρησε δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή για να δει τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο επιθετικός μονόλογος της αγγλικής ομάδας στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 39': ο Τζέραρντ έβγαλε συστημένη σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Άλεν, με τον προωθημένο για μία ακόμα φορά Ουαλό μέσο να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τη Λίβερπουλ να κρατάει και πάλι σφιχτά τα χαλινάρια και τον Ολυμπιακό (παρά τις τρεις αλλαγές του Μίτσελ με το ξεκίνημα) να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα και να προσπαθεί απλά να περιορίσει τη δράση των "κόκκινων".

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό. Ο Κοουτίνιο στο 55' είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με το πλασέ του να φτάνει στην αγκαλιά του Ρομπέρτο, ενώ στο 61' ο Στέρλινγκ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 με το πλασέ του στο τετ α τετ με τον Ρομπέρτο να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 62' ο Ρότζερς έκανε μαζεμένες τρεις αλλαγές (το ίδιο είχε κάνει και ο Μίτσελ λίγα λεπτά νωρίτερα) και μία από αυτές, ο Χέντερσον, χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη του κιόλας επαφή με τη μπάλα!

Ο Στέρλινγκ βγήκε κάθετα προς την περιοχή του Ολυμπιακού και πέρασε ωραία ασίστ, με τον Άγγλο διεθνή μεσοεπιθετικό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με άψογο τεχνικό αριστερό πλασέ.

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Χρειάστηκε να περάσει μία αγωνιστική ώρα για να έχει ο Ολυμπιακός το πρώτο του σουτ στο παιχνίδι, με τον Μασάντο στο 63' (έπεσε σταθερά στη γωνία του ο Μινιολέ και μπλόκαρε), ο Ρομπέρτο είχε θετική αντίδραση στο 71' σε σουτ του Ενρίκε, ενώ στο 75' ο Άγκερ πρόλαβε σωτήρια και έκοψε τη μπάλα πριν ο Σαβιόλα βγει τετ α τετ με τον Μινιολέ.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αβραάμ Παπαδόπουλου να έχει καθοριστική επέμβαση, με τον Έλληνα σέντερ μπακ να στέλνει τη μπάλα κόρνερ στο πλασέ του Φάουλερ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζέραρντ.

Στο 84' το Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι για να αποθέωσει το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, Τζέραρντ, κατά την αντικατάστασή του (το ίδιο είχε συμβεί και νωρίτερα όταν είχαν περάσει στο παιχνίδι οι Κάραγκερ και Φάουλερ), με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τη Λίβερπουλ να επικρατεί "καθαρά" με 2-0 του Ολυμπιακού.

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0
INTIME SPORTS

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τη Λίβερπουλ σε φιλικά προετοιμασίας, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να έχει ρεκόρ 1 νίκη-3 ισοπαλίες-2 ήττες στα έξι μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας και την μοναδική του επιτυχία μάλιστα να είναι απέναντι στη Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ (85' Τζόουνς), Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62' Χέντερσον), Τζέραρντ (84' Σπίρινγκ), Κοουτίνιο (73' Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73' Φάουλερ, Άσπας (62' Σουάρες)

Ολυμπιακός: Μέγκιερι (45' Ρομπέρτο), Μανιάτης (76' Λυκογιάννης), Φέισα, Μήτρογλου (58' Σαβιόλα), Σάμαρης (46' Βάις), Χολέμπας, Μεντζανί (59' Μανωλάς), Σιόβας (76' Παπαδόπουλος), Κάμπελ (76' Διαμαντάκος), Σαλίνο (46' Παπάζογλου), Ντομίνγκες (59' Μασάντο)

Σκόρερς: Άλεν (23'), Χέντερσον (62')

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 2-0 (Goals)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ