ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Οι καυστικές δηλώσεις του Κλοπ για τις 10 ομάδες που ψήφισαν κατά των 5 αλλαγών

Ο Γιούργκεν Κλοπ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άγιαξ στο Champions League
Ο Γιούργκεν Κλοπ δίνει οδηγίες στους παίκτες της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άγιαξ στο Champions League PHIL NOBLE/POOL VIA AP

Το νέο βέτο που έθεσαν 10 ομάδες της Premier League κατά της εισαγωγής των πέντε αλλαγών στους αγώνες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιούργκεν Κλοπ, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να χρησιμοποιεί σκληρή και ειρωνική γλώσσα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης με την ψυχή του το 2-1 επί της Τότεναμ που έφερε την Λίβερπουλ μόνη στην κορυφή της Premier League με +3 επί των σπιρουνιών, όμως μία ημέρα αργότερα δέχτηκε μία ψυχρολουσία.

Αυτή είχε να κάνει με την ψηφοφορία των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας για τον αριθμό των αλλαγώ που μπορούν να κάνουν σε κάθε ματς, με τον Κλοπ να είναι από τους πλέον φανατικούς υπέρμαχους της πρότασης για πέντε αλλαγές αλλά να μη βρίσκει τον απαιτούμενο αριθμό συμπαραστατών που ήθελε.

Αν και σύμφωνα με τον Γερμανό οι 15 από τους 20 προπονητές της Premier League τάσσονται υπέρ της δικής του θέσης, στην ψηφοφορία της Πέμπτης δεν συγκεντρώθηκε ο μίνιμουμ αριθμός των 14 ψήφων, με 10 ομάδες να θέτουν βέτο και να μπλοκάρουν την αλλαγή.

Άστον Βίλα, Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ, Λέστερ, Λιντς, Νιούκαστλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χαμ και Γουλβς ήταν εκείνες που ψήφισαν κατά των πέντε αλλαγών, με τον Γερμανό τεχνικό να χρησιμοποιεί σκληρή και ειρωνική γλώσσα μετά από αυτή την εξέλιξη.

Ο Κλοπ πριν από την έναρξη του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Μπράιτον
Ο Κλοπ πριν από την έναρξη του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Μπράιτον NEIL HALL/POOL VIA AP

"Όλοι ξέρουν τη γνώμη μου. Υπάρχουν 10 ομάδες που ψήφισαν εναντίον, όλοι ξέρουν ποιες είναι. Δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση ή κάποια αβαντάζ, είχε να κάνει με την υγεία των παικτών και είμαι σχεδόν βέβαιος πως σε όλο τον κόσμο μόνο αυτοί έχουν ψηφίσει κατά.

Δεν ξέρω πόσοι άλλοι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν πέντε αλλαγές. Θα πρέπει να υπήρχε κάποιος λόγος για αυτό, έτσι; Όλες τους θέλουν να μείνουν στην κατηγορία", τόνισε με δηλώσεις του την Παρασκευή (18/12) τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας και πρόσθεσε:

"Το μόνο πρωτάθλημα με τις πέντες αλλαγές είναι η Premier League αφού ακόμα και στην Championship έχουν δικαίωμα για πέντε αλλαγές".

Θέλοντας μάλιστα να καυτηριάσει ακόμα περισσότερο την απόφαση των ομάδων, ο Κλοπ ισχυρίστηκε πως οι οκτώ ημέρες που θα μεσολαβούν μεταξύ των αγώνων της Λίβερπουλ με Κρίσταλ Πάλας (19/12) και Γουέστ Μπρομ (27/12) δεν φτάνουν για την ξεκούραση των παικτών του, για αυτό "θα συναντηθούμε με τους παίκτες μου μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα για να έχουν λίγη παραπάνω ξεκούραση"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ