ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Μία ανάσα από το να πάρει τον Ρονάλντο το 2003

Manchester United's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring against Sporting Lisbon during their Champion's League Group F soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Tuesday Nov. 27, 2007. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring against Sporting Lisbon during their Champion's League Group F soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Tuesday Nov. 27, 2007. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

O άλλοτε βοηθός του Ζεράρ Ουγιέ στην Λίβερπουλ, Φιλ Τόμπσον, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα "Athletic" πως οι κόκκινοι είχαν συμφωνήσει το 2003 για να αποκτήσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο από την Σπόρτινγκ, για να τον δουν προς μεγάλη έκπληξη να καταλήγει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε -από την ηλικία των 18 ετών μόλις- μήλον της έριδος για πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το καλοκαίρι του 2003, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προλαβαίνει στο σπριντ τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Άρσεναλ και να τον κάνει δικό της τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς πληρώνοντας 12,2 εκατομμύριες λίρες στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Εκείνη η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή στους ποδοσφαιρόφιλους, όχι όμως και η παρακάτω. Αυτή που αποκάλυψε στην αγγλική ιστοσελίδα "The Athletic" ο παλαίμαχος αμυντικός της Λίβερπουλ και άλλοτε βοηθός προπονητής του Ζεράρ Ουγιέ στους κόκκινους, Φιλ Τόμπσον, και σύμφωνα με την οποία η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε φτάσει μία ανάσα από το να πάρει στο Άνφιλντ τον Πορτογάλο καταβάλλοντας μόλις 4 εκατομμύρια λίρες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον CR7 άρχισε μετά από ένα ματς που είχαν δώσει το 2003 με την Πόρτο, με τον Φιλ Τόμπσον να βγαίνει για δείπνο στην πορτογαλική πόλη με τον ποδοσφαιρικό ατζέντη, Τόνι Χένρι, και τους δύο άνδρες να συζητούν για την τιμή πώλησης του Ρονάλντο.

"Θυμάμαι ακόμα τα ακριβή λόγια του Τόνι. Μου είπε πως η τιμή του παίκτη ήταν 4 εκατομμύρια λίρες και μπορούσε αυτό το ποσό να δοθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια του συμβολαίου του, οπότε πρακτικά αυτό σήμαινε πως θα δίναμε 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο", τόνισε στην "Athletic" ο Τόμπσον, και πρόσθεσε:

Real Madrid's Cristiano Ronaldo walks on the pitch during warm up before the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo walks on the pitch during warm up before the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

"Το ποσό ακουγόταν λογικό. Τότε ρώτησα για το μισθό του και ο Τόνι μου είπε πως ήταν 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο, καθαρά".

Αν και υπήρχαν επιφυλάξεις από πλευράς Λίβερπουλ για το κασέ του Ρονάλντο, με το σκεπτικό πως εκείνη την εποχή έμπαινε στην ενηλικίωση, οι κόκκινοι πίστεψαν στην αξία του καθώς επίσης και στο γεγονός πως είχαν δώσει ουσιαστικά τα χέρια για να τον αποκτήσουν, μονολότι δεν είχαν πέσει υπογραφές.

Ο ίδιος ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ, έκανε μάλιστα ταξίδι στην Τουλόν για να παρακολουθήσει διά ζώσης τον Ρονάλντο σε αγώνα της Πορτογαλίας Κ-20. Δεν πέρασε όμως λίγος καιρός και όλα άλλαξαν, με την Λίβερπουλ να περιμένει μάταια να ολοκληρώσει το deal για τον παίκτη καθώς εκείνος όδευε προς στο γειτονικό Μάντσεστερ, με την Γιουνάιτεντ να συμφωνεί να καταβάλλει τριπλάσια χρήματα στην Σπόρτινγκ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

"Ήταν πρωί Τρίτης και γευματίζαμε στο προπονητικό κέντρο, όταν είδαμε ξαφνικά έκτακτη είδηση στο Sky Sports "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ υπέγραψε τον Κριστιάνο Ροναλντο για 12,2 εκατομμύρια λίρες".

Εγώ και ο Ζεράρ παραλίγο να πνιγούμε πάνω στο φαγητό. Θυμάμαι τον Ζεράρ να πετάγεται όρθιος και να λέει "τι στο καλο συνέβη εδώ".

Όσο για την συνέχεια της ιστορίας, είναι γνωστή τοις πάσοι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πραγματοποιεί μία λαμπρή πορεία σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έξι χρόνια), Ρεάλ Μαδρίτης (εννέα χρόνια) και Γιουβέντους (φέτος διανύει την τρίτη σεζόν του) και να σαρώνει στους τίτλους τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο, βάζοντας τον εαυτό του στο κλαμπ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ