PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Σαλάχ κέρδισε την παρτίδα και εξώθησε τον Χάλαντ στην πρώτη ήττα

Liverpool's Mohamed Salah, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, Sunday, Oct. 16, 2022. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, Sunday, Oct. 16, 2022. (AP Photo/Jon Super) @ 2022 JON SUPER / ASSOCIATED PRESS

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκρινε το μεγάλο παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και με το γκολ του στο 76' έδωσε... ζωή στην ομάδα του, αναγκάζοντας την ομάδα του Έρλινγκ Χάλαντ στην πρώτη ήττα της στη φετινή Premier League.

Η Λίβερπουλ μεταμορφώθηκε στην ομάδα που ανταγωνιζόταν τη Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια και με μία τέτοια εμφάνιση οδήγησε τους "πολίτες" στην πρώτη ήττα τους στη φετινή Premier League, έπειτα από 11 αγωνιστικές.

Το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 76' έδωσε το "τρίποντο" στους Κόκκινους, που μείωσαν στους 10 την απόσταση από τη Σίτι με παιχνίδι λιγότερο. Ο Έρλινγκ Χάλαντ έμεινε άσφαιρος αν και είχε ευκαιρίες για γκολ, με τον Άλισον να του λέει "όχι".

Ο Γίργκεν Κλοπ παρέταξε το φορμαρισμένο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο αρχικό σχήμα και ύστερα από καιρό είχε δίδυμο τους Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον στα άκρα της άμυνας, κάτι που σήμαινε ότι ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στον πάγκο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πλαισιώσει τον Νορβηγό φορ του με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Φιλ Φόντεν.

Το 1ο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να μην έχουν διάθεση να ρισκάρουν και δη οι γηπεδούχοι, που άφησαν μέτρα στη Σίτι. Οι πρωταθλητές Αγγλίας πίεζαν αρκετά ψηλά, όμως δεν προκάλεσαν μοιραία λάθη των παικτών του Κλοπ, που άντεξαν σε αυτήν την πίεση.

Με τη Σίτι αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα όποια κενά, αλλά ο Νέιθαν Άκε ήταν καθοριστικός όποτε χρειάστηκε.

Το 2ο μέρος άρχισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με καταιγιστική δράση. Στο 51' ο Σαλάχ βγήκε στο τετ α τετ, όμως ένα άγγιγμα του Έντερσον απέτρεψε το γκολ. Στην επόμενη φάση ο Φόντεν σκόραρε, όμως η φάση είχε αρχίσει από επιθετικό φάουλ του Χάλαντ (ο διαιτητής κλήθηκε στο VIDEO να το δει) και στο 56' ο Ντιόγκο Ζότα είχε κεφαλιά στο δοκάρι.

Το "Άνφιλντ" πήρε... φωτιά, ο αγώνας απέκτησε καλύτερο ρυθμό, όμως οι πραγματικές ευκαιρίες σταμάτησαν κάπου εκεί. Ο Κλοπ έκανε τριπλή αλλαγή στο 72' ρίχνοντας στη μάχη τους Φάμπιο Καρβάλιο, Τζόρνταν Χέντερσον και Ντάργουιν Νούνιες, όμως κανείς τους δεν συμμετείχε στη φάση του 76ο λεπτού.

Σε αυτήν, ο Άλισον έκανε βολέ, ο Ζοάο Κανσέλο δεν κατάλαβε την πορεία της μπάλας, κάτι που έκανε ο Σαλάχ που έφυγε μόνος του στο τετ α τετ για το 1-0.

Η Σίτι τα 'χασε, ο εκνευρισμός αυξήθηκε κι αν ο Νούνιες δεν ήταν εγωιστής και δεν κατέστρεφε τις ευκαιρίες της Λίβερπουλ στην κόντρα, το σκορ θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν επιτέθηκαν με την οργάνωση που είχαν στα προηγούμενα λεπτά λόγω της έντασης και τελικά αποδέχθηκαν την ήττα, που τους αφήνει τέσσερις βαθμούς μακριά από την Άρσεναλ.

Στις καθυστερήσεις, ο Ζότα τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο και ο Τσιμίκας μπήκε στη θέση του για λίγα δευτερόλεπτα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (73' Χέντερσον), Τιάγκο, Έλιοτ (73' Καρβάλιο), Σαλάχ (90' Αλεξάντερ Άρνολντ), Ζότα (90+9' Τσιμίκας), Φιρμίνο (73' Νούνιες)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογάν (89' Άλβαρες), Σίλβα, Χάλαντ, Φόντεν

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

  • Μπρέντφορντ - Μπράιτον 2-0 (27' 64' πεν. Τόνι)
  • Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 0-0
  • Γουλβς - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (56' πεν. Νέβες)
  • Φούλαμ - Μπόρνμουθ 2-2 (22' Ντιόπ, 52' πεν. Μίτροβιτς/ 2' Σολάνκε, 29' Λέρμα)
  • Τότεναμ - Έβερτον 2-0 (59' πεν. Κέιν, 86' Χόιμπιεργκ)
  • Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (20' Περό / 64' Ράις)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 0-0
  • Άστον Βίλα - Τσέλσι 0-2 (6', 65' Μάουντ)
  • Λιντς - Άρσεναλ 0-1 (35' Σακά)
  • Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (76' Σαλάχ)

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

  • 18/10 21:30 Μπράιτον - Νότιγχαμ Φόρεστ
  • 18/10 22:15 Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς
  • 19/10 21:30 Μπόρνμουθ - Σαουθάμπτον
  • 19/10 21:30 Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ
  • 19/10 21:30 Μπρέντφορντ - Τσέλσι
  • 19/10 21:30 Νιούκαστλ - Έβερτον
  • 19/10 22:15 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ
  • 20/10 21:30 Φούλαμ - Άστον Βίλα
  • 20/10 22:15 Λέστερ - Λιντς

* Η αναμέτρηση Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι αναβλήθηκε ώστε οι Λονδρέζοι να δώσουν στις 20 Οκτωβρίου εξ αναβολής παιχνίδι για το Europa League απέναντι στην Αϊντχόφεν.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ