ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Λίβερπουλ - Κάρντιφ 3-1: Στους "16" του FA Cup με αντίπαλο τη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κάρντιφ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κάρντιφ © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ εξασφάλισε με εμφατικό τρόπο την πρόκρισή της στους 16 του FA Cup, επικρατώντας 3-1 της Κάρντιφ και στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη.

Την παρουσία της στους 16 του FA Cup εξασφάλισε την Κυριακή (6/2) η Λίβερπουλ η οποία επιβλήθηκε 3-1 επί της Κάρντιφ, χάρη στα γκολ των Ζότα, Μιναμίνο και Έλιοτ, ενώ ο Κόλγουιλ πέτυχε το μοναδικό γκολ για τους φιλοξενούμενους. Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας. Στον επόμενο γύρο οι κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν τη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη.

Για τη Λίβερπουλ έκανε ντεμπούτο ο Λούις Ντίας. Ο Κολομβιανός μπήκε αλλαγή στο 58' και δέκα λεπτά αργότερα από δική του μαγική ενέργεια ο Μιναμίνο έκανε το 2-0.

Μαζί με τον Ντίας μπήκε στο ματς και ο Χάρβεϊ Έλιοτ, στην επιστροφή του στη δράση μετά από πέντε μήνες. Ο 18χρονος πέτυχε το τρίτο γκολ των Κόκκινων, με ωραίο βολέ με το αριστερό.

Ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε για 70' και ήταν αρκετά δραστήριος στην αριστερή πλευρά.

Οι δύο ομάδες πήγαν με 0-0 στα αποδυτήρια, με την ομάδα του Κλοπ να επιστρέφει στο δεύτερο μέρος και να παίρνει το προβάδισμα με τον Ζότα, ο οποίος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ νίκησε τον Φίλιπς για το 1-0 στο 53'.

Ο Κόλγουιλ πέτυχε το μοναδικό γκολ για την Κάρντιφ, μειώνοντας σε 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Τότεναμ δεν αντιμετώπισε προβλήμα κόντρα στην Μπράιτον παρά τα... παράπονα του Αντόνιο Κόντε για τις μεταγραφές στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Ένας... παλιός, ο Χάρι Κέιν, οδήγησε τους Λονδρέζους στη νίκη 3-1 για τη φάση των 32 του FA Cup, σκοράροντας δύο

τό με φαλτσαριστό σουτ και ο Άγγλος επιθετικός έγραψε και το τελικό αποτέλεσμα στο 66'. Ενδιάμεσα, οι παίκτες της Μπράιτον έστειλαν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24', ο Έμερσον έκανε τη σέντρα και ο Σόλι Μαρτς άθελά του σημείωσε αυτογκόλ, ενώ στο 63' ο Ιβ Μπισουμά νόμιζε ότι έβαλε ξανά στον αγώνα τους φιλοξενούμενους, μέχρι να έρθει το γκολ του Κέιν.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Τα highlights

Τσέλσι - Πλίμουθ 2-1 παρ., 1-1 κ.α.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 7-8 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 4-1

Τότεναμ - Μπράιτον 3-1

Γουλβς - Νόριτς 0-1

Έβερτον - Μπρέντφορντ 4-1

Κέμπριτζ - Λούτον 0-3

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Έβερτον - Μπόρνμουθ ή Μπόρχαμ Γουντ
  • Κρίσταλ Πάλας - Στόουκ
  • Λέστερ ή Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ
  • Πίτερμπρο - Μάντσεστερ Σίτι
  • Μίντλεσμπρο - Τότεναμ
  • Λίβερπουλ - Νόριτς
  • Λούτον - Τσέλσι
  • Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ