PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2: Οι ψυχωμένοι ρεντς έβαλαν φρένο στην πρωτοπόρο

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2: Οι ψυχωμένοι ρεντς έβαλαν φρένο στην πρωτοπόρο
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά κάνοντας ένα τέλειο πρώτο ημίωρο στο "Άνφιλντ" όμως η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην ισοφάριση (2-2), βάζοντας ακόμα πιο γερά στο κόλπο του τίτλου την Σίτι.

Ο νόμος του Άνφιλντ μίλησε για μία ακόμα φορά, για μία ακόμα σεζόν. Η πρωτοπόρος Άρσεναλ ταξίδεψε στο Μέρσεϊσαϊντ με τον αέρα των επτά διαδοχικών νικών στην Premier League και βρήκε απέναντί της μία Λίβερπουλ που μετρούσε 1 ισοπαλία και 3 ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το συγκεκριμένο γήπεδο δημιούργησε νέες άσχημες αναμνήσεις για τους Λονδρέζους.

Και αυτό γιατί προηγήθηκαν με 2-0 με τη συμπλήρωση 28 λεπτών αγώνα με τους Γκαμπριέλ Μαρτινέλι και Γκαμπριέλ Ζεσούς, όμως τα γκολ των δύο Βραζιλιάνων επιθετικών δεν ήταν αρκετά για να τους χαρίσουν το πρώτο τους τρίποντο στο άνδρο της Λίβερπουλ σε επίπεδο πρωταθλήματος έπειτα από το 2012.

Σε αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο η εντυπωσιακή αντίδραση των παικτών του Κλοπ, που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ψαλιδίσει τη διαφορά με το γκολ του Σαλάχ στο 42', για να κάνουν στο δεύτερο μέρος ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και να φτάσουν δικαίως στην ισοφάριση στο 87ο λεπτό με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Το τελικό 2-2 ήταν πολύ μικρό σκορ βάσει των ευκαιριών που έφτιαξαν οι δύο ομάδες και του υπέροχου θεάματος που προσέφεραν στο κοινό, με την Άρσεναλ να αυξάνει τη διαφορά της από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους έξι βαθμούς, αλλά τους πολίτες να έχουν την ευκαιρία να μειώσουν έχοντας αγώνα λιγότερο και να υπολογίζουν πως θα ανατρέψουν την κατάσταση στη μάχη της κορυφής, υποδεχόμενοι τους κανονιέρηδες στις 26 Απριλίου.

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς, που είχε τον χαρακτήρα "τελικού" για εκείνη στο δρόμο προς τον τίτλο και απείλησε με τους Μαρτινέλι και Τζάκα πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό, με τη φάση αυτή να είναι προμήνυμα για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα για αυτό που θα ακολουθούσε στο 8ο λεπτό, με την ομάδα του Αρτέτα να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία.

Ο Έντεγκααρντ πέρασε κάθετη πάσα στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ, οι παίκτες του Κλοπ ολιγώρησαν χαρακτηριστικά και ο Μαρτινέλι επωφελήθηκε, για να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Ρόμπερτσον και να νικήσει με πλασέ τον Άλισον (0-1).

Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Μαρτινέλι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του με την Άρσεναλ και 14ο συνολικά για εκείνον στη φετινή Premier League (σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος), με τους Λονδρέζους να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο και να έχουν δύο ακόμα καλές στιγμές με τους Ζιντσένκο στο 12' (απέκρουσε ο Άλισον) και Ζεσούς στο 17' (άστοχη η προβολή του από καλή θέση).

Στο 20ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι, με το διαγώνιο σουτ του Ρόμπερτσον εντός περιοχής που έφυγε άουτ, με την Άρσεναλ να παίζει ωστόσο με τον αέρα της πρωτοπόρου και με τεράστια αυτοπεποίθηση και να βρίσκει και δεύτερο γκολ, χτυπώντας ξανά τα τεράστια κενά στην άμυνα των κόκκινων.

O Μαρτινέλι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά με το δεξί στο 28' και ο Ζεσούς πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας πίσω από τον Φαν Ντάικ, για να νικήσει κατά κράτος στον αέρα τον Ρόμπερτσον και να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Άλισον με σκαστή κεφαλιά και να κάνει το 0-2, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Άνφιλντ απέναντι στην Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2: Οι ψυχωμένοι ρεντς έβαλαν φρένο στην πρωτοπόρο
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Το πρώτο ημίωρο ήταν τέλειο για την Άρσεναλ από πλευράς αποτελέσματος και εμφάνισης, όμως η Λίβερπουλ δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα μπροστά στο ένθερμο κοινό της και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 34' ο Σαλάχ απέτυχε να νικήσει τον Ράμσντεϊλ με πλασέ ενώ στο 42' ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από άψογη συνεργασία των Τζόουνς, Ρόμπερτσον και Χέντερσον, για να γράψει το 1-2 με κοντινό πλασέ και να φτάσει τα 9 γκολ στην καριέρα του απέναντι στην Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-2 με το σουτ του Χέντερσον από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας αφήσει πίσω τους ένα γεμάτο πρώτο 45λεπτο, με γκολ, ευκαιρίες και αμέτρητες μονομαχίες.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που η Άρσεναλ ήταν καλύτερη έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο και άσκησε πίεση στους Λονδρέζους, με τους ρεντς να φλερτάρουν με το γκολ της ισοφάρισης. Στο 54' έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-2, με τον Σαλάχ να στέλνει τη μπάλα άουτ με πέναλτι που εκτέλεσε (το κέρδισε ο Ζότα από τον Έντεγκααρντ) ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία για εξιλέωση, όμως αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ στο εξαιρετικό πλασέ του με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2: Οι ψυχωμένοι ρεντς έβαλαν φρένο στην πρωτοπόρο
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Στο 60ο λεπτό ο Κλοπ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Τιάγκο και Νούνιες (αντί των Τζόουνς και Ζότα αντίστοιχα), με τη συνέχεια να βρίσκει τους γηπεδούχους να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να προκαλέσουν ρήγματα και τους φιλοξενούμενους να παραχωρούν γήπεδο και να επιχειρούν να βρουν το τρίτο γκολ μέσα από ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Στο 81ο λεπτό η Λίβερπουλ άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Νούνιες ηττήθηκε κατά κράτος από τον Ράμσντεϊλ σε μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Άγγλο κίπερ ενώ στο 85' ήταν η σειρά της Άρσεναλ να απειλήσει σοβαρά, με τον Άλισον να μπλοκάρει την κοντινή κεφαλιά του Μαγκαλάες έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα σε όλο το δεύτερο μέρος "φώναζε" πως οι ρεντς άξιζαν ένα γκολ και το βρήκαν στο 87', με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να κάνει φοβερή ντρίμπλα στον Ζιντσένκο και να βγάζει σέντρα από τα δεξιά, με τον Φιρμίνο να σκοράρει με κεφαλιά και να φέρνει τον αγώνα σε ισορροπία (έφτασε τα 11 γκολ σε 15 ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Άρσεναλ, ουδείς παίκτης των ρεντς έχει πετύχει περισσότερα).

Οι συγκινήσεις μάλιστα δεν τελείωσαν εκεί αφού στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων η Λίβερπουλ πίεσε ακόμα περισσότερο για την ολική ανατροπή, με τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ και Κονατέ να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα και το 2-2 να μένει μέχρι το φινάλε, αφήνοντας δυσαρεστημένες και τις δύο ομάδες και ικανοποιημένη την... Μάντσεστερ Σίτι.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (78' Φιρμίνο), Χέντερσον, Τζόουνς (60' Τιάγκο), Ζότα (60' Νούνιες), Σαλάχ, Χάκπο
  • ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (89' Τίερνι), Παρτέι, Τζάκα, Έντεγκααρντ (80' Κίβιορ), Σακά, Μαρτινέλι, Ζεσούς (80' Τροσάρ)

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 2-0 (36' ΜακΤόμινεϊ, 71' Μαρσιάλ)
  • Άστον Βίλα - Νότιγχαμ 2-0 (48' Τραορέ, 90+5' Γουότκινς)
  • Μπρέντφορντ - Νιούκαστλ 1-2 (45+1' πεν. Τόνι / 53' Ζοέλιντον, 61' Ίσακ)
  • Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 0-1 (23' αυτ. Χάρισον Ριντ)
  • Γουλβς - Τσέλσι 1-0 (31' Νούνες)
  • Τότεναμ - Μπράιτον 2-1 (10' Σον, 79' Κέιν / 34' Ντανκ)
  • Λέστερ - Μπόρνμουθ 0-1 (40' Μπίλινγκ)
  • Σαουθάμπτον- Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (72'Μαρά / 45' 68' Χάλαντ, 58' Γκρίλις, 75' πεν. Άλβαρες)
  • Λιντς - Κρίσταλ Πάλας 1-5 (21' Μπάμφορντ / 45+1' Γκουέχι, 53' 77' Αγιού, 55' Έζε, 69' Εντουάρ)
  • Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-2 (42' Σαλάχ, 87' Φιρμίνο / 8' Μαρτινέλι, 28' Ζεσούς)

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

  • 15/4 14:30 Άστον Βίλα - Νιούκαστλ
  • 15/4 17:00 Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας
  • 15/4 17:00 Έβερτον - Φούλαμ
  • 15/4 17:00 Τότεναμ - Μπόρνμουθ
  • 15/4 17:00 Γουλβς - Μπρέντφορντ
  • 15/4 17:00 Τσέλσι - Μπράιτον
  • 15/4 19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ
  • 16/4 16:00 Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ
  • 16/4 18:30 Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 17/4 22:00 Λιντς - Λίβερπουλ
TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ